آخرین اخبار

تاریخ : 16. آبان 1393 - 16:41   |   کد مطلب: 10638
امام جمعه مشهد گفت: مصرف و هزینه‌سازی در زندگی انسان نیازمند به یک الگو است و این امر یک واقعیتی است و مکتب‌های اقتصادی دنیا امروزه در این موضوع اجماع دارند و اما مبتکر این قضیه اسلام است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  شبکه اطلاع رسانی دانا، به نقل از صبح توس، آآیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در خطبه‌های نماز جمعه مشهد در جوار حرم مطهر رضوی اظهار داشت: کلام و سخن ما درباره سبک زندگی اسلامی به مساله الگوی مصرف رسیده است.

 

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: برای مصرف از دیدگاه اسلام دو الگو وجود دارد، یکی الگوی مصرف در زندگی فردی و خانوادگی است و یکی نیز الگوی مصرف در زندگی اجتماعی است.

 

وی اظهار داشت: مصرف و هزینه‌سازی در زندگی انسان نیازمند به یک الگو است و این امر یک واقعیتی است و مکتب‌های اقتصادی دنیا امروزه در این موضوع اجماع دارند و اما مبتکر این قضیه اسلام است.

 

علم‌الهدی ادامه داد: حضرت علی (ع) نیز می‌فرمایند "پایه زندگی، برنامه‌ریزی در زندگی است و ملاک برنامه‌ریزی حسن تدبیر است" یعنی باید با تدبیر برنامه‌ریزی کرد و نه با تقلید این کار را انجام داد.

 

وی گفت: مشکل اساسی امروز در کشور نبود تعادل بین تولید و مصرف است.

 

خطیب جمعه مشهد عنوان کرد: نظام فرهنگی ما امروزه در جامعه و در توسعه، تبلیغات و فرهنگ مصرف را بهم زده است.

امام جمعه مشهد ادامه داد: یک زوج جوانی که تازه شروع به زندگی کردند امروز خود را تطبیق می‌دهند با زندگی‌های اعیانی و همین سبب مشکل در زندگی آنها می‌شود، اینکه زن و مرد امروز کار می‌کنند علت عمده آن مصرف در هزینه زندگی و الگو نداشتن است.

 

آیت‌الله علم‌الهدی بیان کرد: این امر به دلیل به هم خوردن الگوی مصرف است که مشکلات را به وجود آورده است، با این دیدگاه پیامبر می‌فرمایند" شما سعی کنید از زیاده روی پرهیز کنید و هر ملتی که در میان آنها فرهنگ میانه‌روی و خرج‌ها کم است، آنها دچار فقر اقتصادی نمی‌شوند" همانطور که امروز در جامعه می‌بینیم فرهنگ توسعه در رفاه جای این را گرفته است و زندگی در حال از هم پاشیده‌شدن است و تمام این موارد به این دلیل است که فرهنگ میانه‌روی در هزینه از بین رفته و توسعه در خرج به جای آن آمده است.

 

خطیب جمعه مشهد خاطر نشان کرد: ما پیرو قرآن هستیم و مکتب داریم و باید نظام معیشتی و اقتصادی و سیاست‌گذاری ما در جامعه دقیقا مبتنی بر اصول سبک زندگی قرآن و ائمه باشد چرا که جامعه ما الگو دارد.

 

وی با اشاره به مذاکرات ایران در تابلوی تحریم‌ها با غرب عنوان کرد: بنابر تعبیر پیامبر اگر مصرف به سوی اصراف و لذت در یک جامعه حرکت کرد، در عرصه سیاست هم سقوط خواهیم کرد.

 

وی اظهار داشت: در جریان کربلا یکی از خصوصیاتی که در تابلوی امام حسین(ع) نقش داشت همین مسئله اقتصاد مقاومتی بود و شگرد یزید این بود که بعد از شهادت امام خانواده ایشان را در یک موقعیت تحریم قرار بدهند و می‌خواستند کاری کنند که تبار خود را فراموش کنند و مسئله تحریم اقتصادی به عنوان یک راهبرد برای لشکر یزید کارآمد بود که جواب نداد.

 

وی بیان کرد: اهل بیت پیامبر و به‌ویژه بچه‌ها را روی کوهان شتر سوار کرده بودند بدون جهاز شتر و قصد تشنه کردن آنها را داشتند تا التماس کنند ولی اظهار گرسنگی در مقابل دشمن نمی‌کردند، ما باید از این اسوه الگو بگیرم و نباید به جایی برسیم که بخواهیم برویم در مسیر تحریم‌ها با دشمن مذاکره کنیم.

 

خطیب جمعه مشهد اضافه کرد: عاشورای امثال ما یک عاشورای عینی بود چرا که عاشورا خاطره‌ای نبود و با ندای مظلوم حسین وای درآمیخته شد.

 

وی ادامه داد: امام حسین(ع) در آن روز در جریانی قرار گرفت که امروز ما هم در چنین جریانی واقع شده‌ایم، آن روز یزیدیان زمان حسین هراسی به پا کردند و گفتند امام (ع) چون خروج کرده بر حاکم زمان و به خاطر بیعت نکردن با یزید به مقابله ایشان آمدند، ولی امروز استکبار جهانی با دروغ و ایران هراسی می‌خواهد نگذارد ملت ایران به انرژی هسته‌ای دست پیدا کند و مدام می‌گویند ما در حال ساخت بمب اتم هستیم و امام حسین(ع) در آن موقع گفتند من تن به ذلت نخواهم داد.

 

آیت‌الله علم‌الهدی با اشاره به اینکه ایران دست ذلت به سوی کسی دراز نمی‌کند، خاطر نشان کرد: فرهنگ عاشورا این چنین بود نه اینکه برویم مذاکره کنیم و با یزید بیعت کنیم، امروز روز بدبختی دولتمردان آمریکا است چرا که حزب دموکرات آنها شکست خورد و می‌خواهند ما را به ذلت بکشانند و خیال می‌کنند این تنها برگ برنده آنها است.

 

خطیب جمعه مشهد اظهار کرد: یک جوان فلسطینی به عشق امام حسین(ع) روز عاشورا عده زیادی از صهیونیست‌ها را به هلاکت رساند، امروز ما باید خودمان را در متن عاشورا ببینیم و درس بگیریم با این حال باید موقعیت خود را ببینیم و تن به ذلت ندهیم.

انتهای پیام/ط

دیدگاه شما