آخرین اخبار

تاریخ : 18. آذر 1393 - 13:49   |   کد مطلب: 11338
کارشناس مسائل سیاسی گفت: کشور عربستان به روایت برخی از سازمان های حقوق بشری نزدیک به سی هزار زندانی سیاسی دارد که تکلیف هیچ کدام از این زندانیان معلوم نیست. آزادی بیان،اندیشه و احزاب در عربستان معنا ندارد. نکته جالب اینجاست که عربستان هنوز قانون اساسی مکتوب ندارد و بر اساس خلافت اسلامی و امارت اسلامی و ولایت امر اداره می شود و ملک عبدالله را به عنوان ولی امر مسلمین می دانند.

به گزارش صبح رزن به نقل از  شبکه اطلاع رسانی راه دانا، سید افقهی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگار آناج گفت: قیام مردم بحرین را از چند منظر می توان بررسی کرد. اول اینکه تمام مردم و سازمان ها این خواسته مردم بحرین را به حق می دانند که هر بحرینی یک رای داشته باشد. اما حکومت آل خلیفه واهمه دارد که اکثریت شیعه که متحد برادران اهل سنت هستند رای واقعی خود را بر حکومت تحمیل کنند. منظر دوم اینجا است که واکاوی قیام بحرین، می تواند الگویی برای مردم منطقه باشد که نشان می دهد که می توان از طریق فعالیت های مسالمت آمیز اعتراض خود را بیان کرد. در قضیه بحرین شاهد هستیم که سه سال است که این راهپیمایی های مسالمت آمیز ادامه دارد و روز به روز نیز علی رغم فشارهای خارجی و داخلی شکوفا تر و فراگیرتر می شود.

سید هادی سید افقهی با اشاره به فشارهای داخلی و خارجی بر مردم بحرین افزود: مردم بحرین از سویی با ظلم داخلی مواجه هستند که با بازداشت، اخراج از کار و ... همراه است و از سوی دیگر با فشارهای سیاسی خارجی و حضور نظامی عربستان در سرکوب مردم بحرین مواجه هستند که این یک اقدام غیرقانونی، غیرمشروع و غیر اخلاقی است. حتی در اساسنامه شورای همکاری خلیج فارس، ما قانونی نداریم که کشورها بتوانند به طور مستقیم در کشور دیگری دخالت نظامی بکنند. این جمله ای است که شیخ صباح، امیر فعلی کویت، در پاسخ به خبرنگاران در زمان وزارت خارجه خود در خصوص شورای همکاری خلیج فارس گفت. حال باید پرسید که آل سعود چه توجیهی در این زمینه دارند؟

سیدافقهی در خصوص ابتکارات انقلاب مردم بحرین گفت: اتفاق شگفت انگیز که تکرار آن خالی از لطف نیست، این است که دولت اعلام کرد که درصدد برگزاری انتخابات پارلمانی می باشد. اکثریت قریب به اتفاق مردم چه شیعه و  چه سنی، چون معتقد بودند که قرار است این انتخابات یک سویه برگزار شود و دولت اعمال نفوذ می کند، انتخابات را تحریم کردند و به موازات آن اعلام رفراندوم عمومی کردند تا مردم نظر خود را در خصوص تحریم انتخابات اعلام کنند. حدود 70 درصد در این رفراندوم مشارکت کردند که 98 درصد آنها موافق تحریم انتخابات پارلمان بودند که این یک افتضاح سیاسی برای حکومت آل خلیفه به بار آورد.

وی خاطرنشان کرد: لذا رژیم خشمگین شد و به منزل آیت الله شیخ عیسی قاسم که یک خطیب برجسته و توانمند است حمله کرد و قصد قداست شکنی داشت. این اقدام خلاف حقوق بشر، باعث عکس العمل شدیدتر مردم بحرین شد و پایداری و اتحاد بیشتر حول محور شیخ عیسی قاسم را رقم زد. مردم منطقه و چند سازمان حقوق بشری نسبت به این اقدامات واکنش نشان دادند. مردم بحرین تا آخر ایستادند و تا به اهداف نرسند از پای نمی نشینند.

وی در خصوص حمله عربستان به علما، مشابه بحرین، گفت: کشور عربستان به روایت برخی از سازمان های حقوق بشری نزدیک به سی هزار زندانی سیاسی دارد که تکلیف هیچ کدام از این زندانیان معلوم نیست. آزادی بیان،اندیشه و احزاب در عربستان معنا ندارد. نکته جالب اینجاست که عربستان هنوز قانون اساسی مکتوب ندارد و بر اساس خلافت اسلامی و امارت اسلامی و ولایت امر اداره می شود و ملک عبدالله را به عنوان ولی امر مسلمین می دانند. السمع و الطاعه( گوش کن و اطاعت کن) دقیقا همان مدلی که ابوبکر البغدادی گروهک تروریستی داعش را اداره می کرد.لذا از این منظر اگر به عربستان نگاه کنیم، با آن اندیشه واپس گرا و متحجر وهابیت،چیزی مانند تمدن، توسعه سیاسی و آزادی بیان مفهوم ندارد.

وی به دو دلیل عمده اعتراضات در عربستان اشاره کرد و گفت: اقلیت شیعه که در شرق عربستان هستند مانند قوامیه، قطیف محروم تر از سایر مردم دیگر مناطق هستند. یک وجه اعتراض ها در خصوص فقر، اشتغال و محدودیت های مردم است در حالیکه نفت عربستان زیر پای آنها است. جرم دیگر مردم و وجه دوم اعتراضات این منطقه حمایت از تظاهرات مردم بحرین است. اصلا یکی از دلایل دستگیری آقای شیخ النمر همین بود و دلیل دیگر اتهام واهی عربستان مبنی بر دعوت شیخ النمر به حمل سلاح و تظاهرات است. در صورتی که تاکنون یک مدرک نیز برای اثبات این ادعا ارائه نشده است. حمایت از مردم بحرین نیز نه جرم است و نه اقدام علیه امنیت. بلکه وی فقط نظر خودش را گفته است. ایشان در هیچ نوشته و سخنرانی نگفته است که سلاح بردارید و مبارزه کنید. بلکه گفته است که اگر ما را کشتند نیز سلاح بر نمیداریم. چراکه قیام ما یک قیام مدنی است و برای احقاق حقوقمان تلاش می کنیم. فقط به خاطر حرف محکوم به اعدام شده است.

کارشناس مسائل کشورهای عربی به دوگانگی عربستان اشاره کرد و گفت: اما می بینید که عربستان،قط و امارات نزدیک به 36 میلیارد دلار در کشور سوریه سلاح خرج کردند.

سید افقهی در قبال مواضع ایران در مقابل عربستان عنوان کرد: خوشبختانه عربستان در چند محور از مقاومت به رهبری ایران شکست خورد. لذا عوامل خود را به انفجار در مقابل نماینده دیپلماتیک ما در یمن و لبنان تحریک کرد. سراسیمگی سعود الفیصل نیز مشهود بود و فرانسه را تهدید کرد که اگر توافق حاصل شود ما نیز به غنی سازی اورانیوم می پردازیم. این نقش  و ماهیت عربستان است. جالب است که النعیم وزیر نفت عربستان در نشست وین صریحا عنوان کرد که ما هیچ محدودیتی برای فروش نفت به رژیم صهیونیستی نداریم و حاضریم در همه سطوح همکاری بکنیم.

این کارشناس مسائل سیاسی افزود: سیاست ایران در وهله اول در قبال عربستان سیاست تنش زدایی است.  آقای ظریف در شب توافق ژنو گفت، این توافق بر علیه هیچ کشور منطقه نیست و حتی اسم عربستان را نیز برد. ولی عربستان و حامیان منطقه ای آن، اختیارشان دست خودشان نیست و از طرف آمریکا مامور به ایجاد آشوب در منطقه هستند. لذا با این سیاست عربستان خلع سلاح می شود و به مردم منطقه می فهمانیم که ما دشمن شما نیستیم و این عربستان است که ناامنی ایجاد می کند. حتی جو بایدن نیز به حمایت عربستان در حمایت از تروریست ها اذعان کرد.قطر وامارات نیز از تروریست ها حمایت می کنند. لذا ما می گوییم اگر قصد دارید با داعش مبارزه کنید،بیایید با هم علیه داعش بجنگیم و نیازی به ورود آمریکا به منطقه نیست.

وی با یادآوری مبارزات مردم عراق علیه داعش گفت: مگر مردم عراق حول محور مرجعیت سیلی های محکمی به داعش نزدند. وقتی این عمل شدنی است، چه نیازی به حضور 80 کشور فرامنطقه ای است؟ اما عربستان سعی در خلع سلاح مقاومت دارد و بعد از شکست سناریوهای خود،  فروش نفت را به عنوان پلان دو مطرح کرده است. ولی ایران مدیریت بحران بالایی دارد. وضع ما از زمان جنگ تحمیلی بدتر نیست و آنقدر راه های دور زدن تحریم ها وجود دارد که این نقشه عربستان نیز با شکست مواجه خواهد شد.

انتهای پیام/گ

دیدگاه شما