آخرین اخبار

تاریخ : 20. بهمن 1393 - 15:14   |   کد مطلب: 11997
نماینده مردم اهواز در مجلس اظهار داشت:ما همیشه با این نگاه که 80 درصد کانون های گردوخاک از خارج کشور است و نیاز به هماهنگی بین کشورها دارد روبرو بوده ایم اما الان شاهد این هستیم که این پدیده در سال 93 تغییر کرده است و از 12 باری که در امسال گردوخاک رخ داده است 10 بار از کانون های داخلی بوده است.

به گزارش صبح رزن ، سید شریف حسینی نماینده مردم اهواز و باوی در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با رهیاب با اشاره به وضعیت بحرانی هوای خاک آلود اهواز اظهارداشت:هر کاری که فکر کنید نمایندگان انجام داده اند تمام مسیرهای علمی، کارشناسی ،تخصصی، نشست دوستانه  و غیردوستانه همه را 13 سال است انجام داده اند  ولی اگر قرار بود حل شود تا امروز حل شده بود.

وی ادامه داد:ما همیشه با این نگاه که 80 درصد کانون های گردوخاک از خارج کشور است و نیاز به هماهنگی بین کشورها دارد روبرو بوده ایم اما الان شاهد این هستیم که این پدیده در سال 93 تغییر کرده است و از 12 باری که در امسال گردوخاک رخ داده است 10 بار از کانون های داخلی بوده است.

سیدشریف حسینی گفت: این آمار نشان می دهد نیاز به هماهنگی با کشورهای دیگر نیست بلکه نیازمند کارهایی است که ما باید انجام دهیم مقابله با گردوخاک نیاز به اراده دارد ولی ما این اراده را نمی بینیم.

وی ادامه داد:این اراده در حل مشکل دریاچه ارومیه در کشور دیده می شود این اراده برای پرآب کردن زاینده رود در سفرهای استانی در دولت دیده می شود اما برای گردوغبار استان تنها یک کمیته تشکیل می دهند.

نماینده اهواز تصریح کرد:در زمان احمدی نژاد هم کمیته تشکیل شد و از این کمیته هم قوی تر بود معاون اول رئیس جمهور رئیس آن کمیته بود الان که معاون اول رئیس جمهور هم در این کمیته حضور ندارد در این کمیته فقط خانم ابتکار ، وزیر نفت، وزیر جهاد کشاورزی و استاندار خوزستان حضور دارند.

وی ادامه داد:آن کمیته فقط دور هم نشستن و بحث های تئوری بود و در نهایت به عمل هم ختم نشد این کمیته هم مشکلی را حل نمی کند دولت دو راهکار دارد راه اول این است که دولت مثل سایر مشکلات در استان های دیگر اعتباری برای این پدیده شوم در نظر بگیرد.

سیدشریف حسینی عنوان داشت:این اعتبار باید به این منجر شود که 200 هزار هکتار از بیان های مالچ پاشی شود مصوبه ای که در دولت یازدهم برای خوزستان به تصویب رسید و تا امروز فقط 25 هزار هکتارش یعنی حدود 12 و نیم درصدش  انجام شده است.

وی ادامه داد:طبق این مصوبه تعهد مالی با وزارت نفت بود و اجرای آن با منابع طبیعی استان خوزستان ولی در صحبتی که با وزیر نفت داشتیم او گفت "ما پولی نداریم که برای این  مصوبه هزینه کنیم".

نماینده اهواز گفت:راهکار دوم دولت ، حقابه هایی است که وزارت نیرو باید برای هور العظیم در نظر بگیرد قسمت زیادی از هورالعظیم را طرح آزادگان نفتی خشک کرد تا چاه نفتی بزند و این کار موجب تشدید گردوخاک در استان شد.

وی ادامه داد:بابت این کاری که وزارت نفت انجام داد چه سودی عاید مردم خوزستان شد؟ آیا بیکاری را حل کردند؟بلکه نیروهای غیر بومی را استخدام کردند و از آنطرف جوانان بومی ما برای استخدام چند وقت است درگیر هستند و با برخوردهای بد بعضی از مسئولین روبرو می شود پس نفت، سهم خود را در این موضوع پرداخت نکرد.

عضو هیات رئیسه مجلس تاکید کرد:اگر مالچ پاشی 200 هزار هکتار و حقابه هورالعظیم اتفاق بیفتد کانون های داخلی گردوغبار از 100 درصد به 10 درصد تقلیل پیدا می کند اگر از 12 مرتبه گردوخاک دوبار از خارج کشور بیاید برای مردم ما قابل تحمل است.

وی اضافه کرد:امروز شاهد بارش خاک در استان هستیم کار از ریزگرد و این حرفها گذشته است هماهنگی جدی نه جلسه ای می تواند این مشکل را حل کند دور هم نشستن ، چای و میوه خارجی خوردن مشکل مردم خوزستان را حل نمی کند این را به شخص رئیس جمهور هم منتقل کرده ایم ما کمیته و کارگروهی می خواهیم که در استان مستقر شود و راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت را در دستور کار خود قرار دهد

نماینده اهواز تاکید کرد:مردم ما امروز متوجه نیستند ولی در آینده شاهد سونامی آسم و امراض خاص در خوزستان خواهیم بود اگر کسی اینها را نمی گوید چون جرات گفتن ندارد ولی من این را می گویم که این اتفاق در استان خواهد افتاد.

وی ادامه داد:نوزادان ما، پیرمردان ما چه گناهی کرده اند؟جانبازان شیمیایی ما که برای این دفاع از این مرزو بوم فداکاری کردند و در حالت عادی مشکلات تنفسی دارند وقتی گردوغبار می شود چه زجری می کشند؟ چه کسی باید جواب اینها را بدهد؟

سیدشریف حسینی تاکید کرد:حالت بعدی هم این است که دولت رسما اعلام می کند که ما نمی توانیم برای گردوغبار کاری کنیم بعد از 13 سال کسی جرات کند و این را اعلام کند که نمی توانند کاری کنند فقط می گویند انجام می دهیم ولی هیچ کاری نمی کنند.

 وی در پاسخ به این سوال که چرا رئیس جمهور و هیات دولت در هوای خاکی استان برای ریزگردها تشکیل جلسه نمی دهند گفت:این کار را نمی کنند چون کت و شلوارهایشان خاکی می شود نمی توانند در این گردوخاک با آن کت و شلوارهای گران بیایند از همان تهران برای ما تصمیم می گیرند.

انتهای پیام/گ

دیدگاه شما