به گزارش صبح رزن،داوود شعبانلو در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: ظرفیت واحدهای مرغداری در استان و کشور به مراتب بالاتر از نیاز مردم و مصرفکنندگان است و بنا به دلایلی سرمایهگذاری در این بخش در چند سال اخیر با شدت خاصی مورد استقبال سرمایهگذاران قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه تولی مرغ در کشور تولید ثابتی است، افزود: اما متاسفانه مصرف مرغ در کشور خط ثابتی را ندارد و در برخی مواقع شاهد افزایش مصرف مرغ در کشور هستیم.
شعبانلو تصریح کرد: تا زمانی که بازار صادرات مرغ در کشور آنچنان که فعال نشده باید مدیریت واحد در زمینه تولید و مصرف مرغ در کشور صورت گیرد تا از این طریق بتوان از ضرر و زیان مرغداران جلوگیری کرد.
وی با اعلام اینکه در سال نزدیک به 100 هزار تن مرغ صادر و 150 تن مرغ توسط شرکت پیشتیبانی امور دام استان همدان خریداری میشود، تاکید کرد: این در حالی است که در سطح کشور بیش از 2 میلیون تن مرغ تولید میشود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان بیان کرد: متاسفانه در ماههای گذشته قیمت مرغ زنده و گوشت به دلایل مختلف به شدت کاهش پیدا کرد.
وی عرضه مرغ منجمد بدون دلیل منطقی توسط شرکت پشتیبانی امور دام را یکی از عوامل کاهش قیمت مرغ در ماههای گذشته اعلام کرد و گفت: شرکت پشتیبانی در زمانی که بازار نیاز به تزریق مرغ منجمد و تنظیم وجود نداشت مرغ منجمد وارد بازار کرد.
شعبانلو تصریح کرد: این شرکت تنها به سبب نگرانی نسبت به اتمام تاریخ مصرف مرغهای ذخیره شده اقدام به توزیع حجم بالایی مرغ منجمد در بازار کرد که تاثیر منفی برای مرغداران و ضرر و زیان آنها داشت.
وی با اشاره به کاهش قیمت جوجه یکروزه در ماههای گذشته بیان کرد: این امر سبب شد تا مرغداران برای جبران ضرر و زیان سال گذشته نسبت به جوجهریزی بالا اقدام کنند که این اتفاق آسیب بیشتری بر پیکره مرغداری در کشور و استان همدان وارد کرد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان تصریح کرد: این امر سبب شد تا مرغداران مرغ تولیدی خود را با 1500 تومان زیر قیمت از شهریور تا هفتههای گذشته به بازار عرضه کنند که در نهایت بیشتر واحد مرغداری دچار مشکل و ضرر و زیان شدند.
وی عنوان کرد: همچنین افزایش قیمت ارز در سال 92 و حذف ارز مرجع از مبادلات آسیب دیگری بود که به واحدهای مرغداری در کشور وارد شده بود و این افزایش 2 برابری قیمت ارز سبب افزایش 2 برابر نهادههای تولید شده بود.
شعبانلو اظهار داشت: این موارد در کنار هم به صنعت مرغداری در کشور آسیب وارد کرد و همین امر سبب شد تا مرغداران برای جبران زیان ماههای گذشته نسبت به افزایش تولید اقدام کنند که متاسفانه کاهش تقاضا سبب شد تا آسیب بر واحدهای مرغداری دو چندان شود.
وی افزود: از این رو برخی از مرغداران از چرخه تولید خارج شده و به اجبار نتوانستند تولید کنند که شاهد کاهش تولید مرغ برای بهمنماه بودیم و جوجهریزی در این دوره افت داشت.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان تصریح کرد: مرغداران به قیمت ورشکست شدن و بدهکار شدن به بانکها مرغهای تولیدی خود را به بازار عرضه کردند و در واقع مردم و مصرفکننده از جیب مرغداران مرغ با قیمت 5000 تومان تهیه کردند.
وی با اشاره به اینکه قیمت مرغ در این روزها به قیمت واقعی و منطقی رسیده است، بیان کرد: اما با توجه به افزایش جوجهریزی و تولید مرغ شاهد کاهش قیمت در روزهای آینده خواهیم بود چراکه با افزایش قیمت انگیزه مرغداران برای تولید افزایش مییابد.
شعبانلو با بیان اینکه نوسانات قیمت مرغ همیشه ادامه دارد، تصریح کرد: براساس برنامه اتحادیه مرغداران کشور برای واحدهای پرورش مرغ گوشتی در استان سهمیه در نظر گرفته شده و مرغداریهای استان همدان مجاز به یک و میلیون و 860 هزار قطعه جوجهریزی در ماه هستند.
وی با تصریح بر اینکه با این اقدام میزان جوجهریزی در استان کنترل میشود، اظهار داشت: از این طریق به دنبال این هستیم تا زمانی که میزان مصرف و صادرات مرغ بالا نرفته مرغداریها را از ضرر و زیان مصون نگه داریم.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان قیمت مرغ زنده را به طور متوسط 5350 تومان اعلام کرد و گفت: براساس این قیمت در حال حاضر قیمت مرغ در بازار 7800 تومان است ولی اگر مرغ زنده 5000 تومان باشد و با احتساب هزینههای کشتار، حمل و سود خردهفروشی قیمت نهایی مرغ برای مصرفکننده بین 7000 تومان تا 7200 تومان منطقی است.
انتهای پیام / ب
دیدگاه شما