به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، سید حبیبالله موسویبهار ظهر امروز در آئین اختتامیه هفته ملی سلامت در استان همدان با اشاره به نقش نهادهای مختلف در ارتقای سلامت جامعه اظهار داشت: دغدغه برخورداری از غذای مصرفی سالم و ایمنی و کیفیت مواد غذایی موضوعی جدی است چرا که امروزه مردم از نظر دسترسی به غذا و مواد خوراکی مشکلی ندارند و دغدغه افراد دسترسی به غذای سالمتر است.
وی با اشاره به نقش مواد خوراکی و نوشیدنیهای ناسالم در ابتلای افراد به بیماریها افزود: برای تأمین سلامت مواد خوراکی باید مراحل مختلف تولید تا مصرف مواد غذایی کنترل شود که این مراحل شامل انتخاب بذر، رساندن مواد مغزی به گیاه، تولید، فرآوری، حمل و نقل، عرضه، نوع پخت و پز تا لحظه خوردن و آشامیدن را شامل میشود و باید در تهیه و عرضه این موارد دقت بیشتری انجام گیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به نامگذاری هفتمین روز هفته سلامت با عنوان اقتصاد سلامت و توسعه سرمایهگذاری گفت: سرمایهگذاری در تهیه مواد غذایی پر بازده است و در همدان هم واحدهای تولیدی خوب و خوشنامی وجود دارد.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی همدان حامی و پشتیبان واحدهای تولیدی است که برای تولید غذای سالم تلاش میکنند، عنوان کرد: در برابر واحدهای تولیدکننده غیرمجاز قاطعانه میایستیم و اجازه نمیدهیم که سلامت مردم تهدید شود.
موسویبهار افزود: دست یاری به سوی تمام نهادها و مردم دراز میکنیم تا با مشارکت همگانی به سلامت جامعه کمک کنند و واحدهای تولیدی شایسته را کمک کنند.
وی با بیان اینکه منابع بیماری انسانها به دو دسته تقسیم میشوند، گفت: یک دسته از بیماریها عواملی غیرقابل تغییر دارند که وراثت و ژنتیک انسانی را شامل میشود و دسته دیگر بیماریها ناشی از آلودگی هوا، آب و خاک است که با کنترل و مراقبت قابل تغییر و اصلاح است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: 30 درصد از تأمین سلامت مردم برعهده وزارت بهداشت و درمان است و 70 درصد از سلامت باقی نیز توسط سازمانهای دیگر باید عملیاتی شود که تحقق آن نیازمند برقراری همدلی و همراهی بیشتر بین دستگاهها و سازمانها است.
وی افزود: تولید غذای ناسالم توسط واحدهای متولی تولید بازی کردن با جان و سلامت انسانها است که هزینههای سنگین مالی را بر کشور تحمیل میکند بنابراین متولیان سلامت جامعه باید با هر نوع آلودگی در مواد غذایی برخورد جدی کنند.
موسویبهار بیان کرد: کودکان از آسیبپذیرترین افرادی در جامعه هستند که در برابر غذاهای ناسالم سریعا واکنش نشان میدهند و دچار بیماری میشوند باید خانوادهها باید از فریرز کردن بیش از حد مواد غذایی جلوگیری کنند و از غذاهای سالم استفاده کنند.
وی ابراز کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت مراقبتهای بهداشتی در حال افزایش است و در کنار این اقدامات واحدهای تولیدی نیز باید با بهرهگیری از استانداردهای عملی و بهداشتی مبادرت به تولید مواد غذایی کنند.
انتهای پیام/ج
دیدگاه شما