تاریخ : 2. آذر 1394 - 22:05   |   کد مطلب: 15407
مدیرکل اوقاف و امور خیریه همدان با بیان اینکه 200 هکتار از موقوفات شهر همدان در دست متصرفان است، گفت: اداره اوقاف به تنهایی توان احیای این میزان موقوفه را ندارد.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری تسنیم از همدان، حجت الاسلام والمسلمین محمد کاروند ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: در مدت دو ماهی که در این جایگاه در همدان مشغول به فعالیت شدم در بررسی‌هایی که از موقوفات همدان انجام گرفت مشخص شد بیش از 200 هکتار از موقوفات در سطح شهرستان همدان در دست متصرفین است.

کاروند بیان کرد: برای احیای این موقوفات این اداره کل به تنهایی در احیای موقوفات موفق نمی‌شود و در این زمینه به همکاری مردم و سایر دستگاه‌ها نیاز است.

وی افزود: اگر مردم به خوبی از اجرای نیات واقفین اطلاع داشته باشند پیش قدم می‌شوند و از احیای موقوفات حمایت می‌کنند.

کاروند با اشاره به اقدامات این اداره کل به مناسبت اربعین حسینی عنوان کرد: مهمترین برنامه ایام اربعین در اوقاف و امور خیریه تکلیف و وظیفه‌ای است که باید در قبال زائران ایفا شود و در این راستا ستادی در سطح استان تشکیل و با رؤسای اوقاف شهرستانها 6 جلسه در سطح استان برگزار شده که نتایج خوبی را به دنبال داشت.

وی بیان کرد: موقوفاتی که با میزبانی از زائران امام حسین(ع)، تهیه البسه و کفش و برپایی ایستگاه‌های صلواتی منطبق است، شناسایی و در این راستا به زائران خدمات رسانی می‌شود.

برپایی مهمترین موکب همدان در مرز مهران

کاروند اظهار داشت: مهمترین موکب و ایستگاه صلواتی استان همدان در مرز مهران برپا می‌شود و در این راستا هفته گذشته جلساتی با استاندار و نماینده ولی فقیه در ایلام برگزار و محلی در مرز ایلام مشخص شد تا اوقاف استان همدان از محل موقوفات موکب را برپا کند.

وی افزود: امسال اوقاف فراتر از موقوفات از محل نذورات مردمی نیز موکبی تحت عنوان استان همدان در مسیر تردد زائران اربعین ایجاد می‌کندکه هماهنگی‌های آن تا حدودی انجام گرفته و طی دو مرحله؛ در مسیر رفت به کربلا و در مرحله دوم در مسیر بازگشت زوار نذورات مردمی به مرز مهران منتقل می‌شود.

مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان همدان از استقرار موکب دیگری در گردنه اسدآباد و در مسجد امام خمینی(ره) خبر داد و گفت: با توجه به کمبود وسایل گرمایشی، تجهیزاتی به محل انتقال داده شد تا مشکلی در ایام اربعین وجود نداشته باشد، ضمن اینکه در بازگشت زوار روزانه 3 هزار پرس غذا از محل موقوفات استان در این ایستگاه توزیع می‌شود.

کاروند تصریح کرد: در این مکان خیمه معرفت برپا و 4 مبلغ نیز اعزام می‌شود و علاوه بر این موارد افرادی از نهادهای مختلف مثل هلال احمر و نیروی انتظامی برای خدمات رسانی به زوار حضور دارند.

وی با اشاره به برپایی ایستگاه‌های صلواتی در مسجد امام خمینی(ره) روستای روعان کبودرآهنگ، در پلیس راه ملایر به نهاوند و پلیس راه بهار نیز گفت: خلأ موجود در این ایستگاه‌ها به سبب عبور حجم زیاد زوار از این مناطق کمبود سرویس‌های بهداشتی است که در این راستا کمک سایر دستگاه‌های خدمات رسان نیاز است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان از اعزام 35 نفر از مبلغین به بقاع متبرکه، مساجد و حسینیه‌ها در ایام اربعین خبر داد و گفت: هیچ گونه مشکلی از لحاظ نیروی انسانی در ایستگاه‌ها وجود ندارد.

کاروند بیان کرد: برای اسکان موقت زائران در موارد ضروری نیز حسینیه سید الشهدا و حسینیه باغ بهشت در نظر گرفته شده ولی نیاز بیشتری در این مورد احساس می‌شود.

آغاز سی و هشتمین دوره استانی مسابقات قرآن کریم در اوقاف همدان

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان در بخش دیگری از سخنان خود به برگزاری مسابقات استانی قرآن کریم اشاره کرد و گفت: مسابقات قرآن از مهمترین برنامه‌های اوقاف و امور خیریه است که مرحله شهرستانی این دوره از مسابقات برگزار شد و مرحله استانی نیز به مدت چهار روز از دوم تا پنجم آذر ماه در دو بخش خواهران و برادران برگزار می‌شود.

کاروند عنوان کرد: در این دوره از مسابقات 280 نفر از منتخبین استان در رشته‌های حفظ، قرائت، ترتیل، تواشیح، اذان و دعا خوانی به رقابت می‌پردازند و نفرات برتر هر رشته 3 هفته بعد در اختتامیه این مسابقات مورد تجلیل قرار می‌گیرند.

وی افزود: برگزیدگان استانی به مرحله کشوری که به میزبانی کرمانشاه برگزار می‌شود که سعی بر این است برای برگزیدگان استانی دوره‌های فشرده جهت آمادگی برای شرکت در مسابقات کشوری برگزار شود.

مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان همدان گفت: در صورت توانمندی، استان همدان می‌تواند میزبانی مسابقات کشوری را در دوره‌های بعدی بر عهده بگیرد که در این راستا پیگیر هستیم.

همدان میزبان مسابقات چهارمین جشنواره "وقف چشمه همیشه جاری"

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان از میزبانی همدان در برگزاری چهارمین جشنواره "وقف چشمه همیشه جاری" با محوریت عکاسی خبر داد و بیان کرد: دبیرخانه این جشنواره در همدان فعال شده و هماهنگی‌های لازم برای برگزاری جشنواره به عمل آمده و به دنبال این هستیم تا این دو جشنواره در سال آینده در استان همدان برگزار شود.

کاروند تصریح کرد: از داوران بین المللی در این جشنواره بهره گرفته می‌شود، ضمن اینکه سعی بر این است که از بیشترین امکانات برای برگزاری بهترین جشنواره استفاده شود.

موقوفه خواری همچون زمین‌خواری مورد توجه رسانه‌ها باشد

کاروند با اشاره به آغاز هفته وقف از 18 آذرماه بیان کرد: اطلاع رسانی فرهنگی و مذهبی در راستای موقوفه خواری باید انجام شود و رسانه‌ها باید به این موضوع همچون موضوع زمین‌خواری توجه داشته باشند.

وی اظهار داشت: موقوفه خواری گاهی به صورت غیر قانونی و گاهی با ظاهر و چهره‌ای قانونی انجام می‌شود.

کاروند از برگزاری همایش وقف و رسانه در همدان خبر داد و گفت: در این همایش طی هم اندیشی با اصحاب ارسانه همدان از فعالان این عرصه تجلیل می‌شود.

 مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان همدان همچنین از خاکسپاری رایگان والدین شهدا در باغ بهشت همدان خبر داد و گفت: این طرح در شهر همدان انجام می‌شود.

 حجت الاسلام کاروند به برگزاری جلساتی برای تعیین تکلیف وضعیت امامزاده محسن اشاره کرد و افزود:در این راستا جلساتی با دستگاه‌های مربوطه برگزار و مشکلات آن بررسی می‌شود، ضمن اینکه جلساتی با هیأت امنای شاهزاده حسین همدان و بانک ملی میدان امام خمینی(ره) همدان برگزار شده و سعی بر این بوده که بیشترین منفعت در راستای رفع مشکلات این موقوفه در نظر گرفته شود.

 انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن