به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، فریدون عربی ظهر امروز در نشست مشورتی دهیاران استان همدان اظهار داشت: 743 دهیاری در سطح روستاهای استان همدان وجود دارد که برای دریافت سرانه در سامانه سازمان شهرداریها و دهیاریها ثبتنام کنند.
وی بیان کرد: سرانه معین دهیاریهای چهار استان کشور از جمله همدان به سبب ناقص وارد شدن اطلاعات عملکرد بودجهای دهیاران پرداخت نشده است که باید نسبت به اصلاح موارد اقدام شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری همدان افزود: 111 روستای استان همدان تفریق بودجه را در سامانه سازمان وارد نکردند و همچنین توازن بین ارقام درآمد بر هزینه دهیاران وجود ندارد.
وی گفت: دهیاران از محل اعتبارات استانی، مالیات بر ارزش افزوده و درآمدهای وصولی از اهالی روستاها درآمد کسب میکنند که باید در تفریق بودجه به درآمدهای هر یک از بخشها مجزا مورد توجه قرار گیرد.
عربی با بیان اینکه براساس قانون بودجه دهیاران باید اعتبارات در کمترین زمان ممکن هزینه کنند، افزود: در حساب بانکی بسیاری از دهیاریها مبالغی تا 100 میلیون تومان وجود دارد که این امر نشان از عدم هزینه اعتبارات برای ارائه خدمات به اهالی روستا است.
وی از درجهبندی دهیاریها براساس شاخصهای مشخص خبر داد و گفت: بودجههای تخصیص داده شده به روستاها باید با تفکیک 40 درصد جاری و 60 درصد عمرانی هزینه شود.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری همدان با اشاره به اینکه دهیاریها در پیشبینی درآمدها دقت کنند، عنوان کرد: دهیاران باید وضعیت درآمدهای وصولی سنوات گذشته را استخراج کنند و متناسب با آن میانگین درآمدی را برای بودجه سال 95 مشخص کنند.
وی از ابلاغ فرم مرخصی و مأموریت به دهیاران خبر داد و افزود: به منظور شناسایی و نگهداری از اموال و جلوگیری از سوء استفاده، درج آرم بر ماشینآلات در اختیار دهیاریها در دستور کار قرار دارد.
عربی تصریح کرد: هیچ نهادی حق تغییر کاربری زمین و مزارع کشاورزی ندارد و باید کمیسیون مربوطه مورد بررسی و تایید قرار گیرد و در صورت مشاهده ساخت و سازهای غیرمجاز در زمینهای کشاورزی، عملیات ساخت و ساز تخریب میشود.
وی گفت: ضمانت اجرایی احکام صادر شده برای متخلفان ساخت و سازهای غیرمجاز در منابع طبیعی در روستاها نیاز است که در این راستا دستگاههای قضایی باید به کمک مجریان قانون بیایند.
مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری همدان از دفع غیراصولی پسماندها در روستاها گلایه کرد و افوزد: دهیاریها باید به صورت متمرکز از ظرفیت شهرداریها استفاده کنند و زبالههای روستاها را به مکان مشخصی منتقل کنند تا سطح تخریب محیط زیست کاهش یابد.
به گزارش تسنیم، در نشست مشورتی دهیاران، از هر شهرستانی یک نماینده حضور داشت و به بیان مشکلات پرداخت.
صدور مجوز تغییر کاربری زمین بدون اطلاع دهیاریها، مشخص نبودن حریم روستاها، ضرورت صدور کارت شناسایی برای دهیاران، حمایت و ساماندهی مدیریت پسماند روستایی، حفاری معابر روستایی بدون هماهنگی با دهیاران از مهمترین مشکلاتی بود که توسط نماینده دهیاران شهرستانها عنوان کرد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما