به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، محمد خدادادی ظهر امروز در کارگروه امور اقتصادی استان همدان با بیان اینکه شرکت مادر تخصصی به شرکت شهرکهای جهاد کشاورزی تبدیل شده است اظهار داشت: براساس اصل 44 قانون اساسی این تغییر نام صورت گرفته است.
وی به وظایف شرکت شهرکهای کشاورزی اشاره کرد و افزود: هدایت، راهبری و توسعه زیرساختهای کشاورزی و انتقال قطعی مالکیت دولتی فضاهای گلخانهای به بخش خصوصی از اهم وظایف آن است.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان همدان بیان کرد: مأموریت شرکت شهرکهای کشاورزی در واقع هدایت، حمایت و نظارت بر احداث و توسعه واحدهای گلخانهای به شکل شهرک ومجتمع است.
وی با اشاره به اینکه 605 مجتمع دامی در سطح کشور وجود دارد تصریح کرد: مشکل آب ما را به سمت ایجاد شهرکهای کشاورزی سوق داده است چرا که اقتصاد مقاومتی بر تقویت توان داخلی با توجه به ظرفیتها تأکید دارد.
خدادادی به گرم شدن زمین پرداخت و گفت: اگر دمای زمین در منطقه اروپا با توجه به شرایط اقلیمی یک درجه گرمتر شود در ایران این افزایش دما 1.5 درجه خواهد بود و برای مقابله با این پدیده و حفظ منابع آب چارهای جز کشت محصولات گلخانهای نیست.
وی بیان کرد: برای تولید هر کیلوگرم خیار در فضای باز به 667 لیتر و در فضای بسته گلخانهای به 40 لیتر آب نیاز است و در فضای باز به ازای هر هکتار 19.5 تن خیار و در فضای گلخانه به ازای هر هکتار 400 تن محصول خیار تولید میشود.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان همدان عنوان کرد: گوجه فرنگی در فضای باز به 424 لیتر و در فضای گلخانه به 30 لیتر آب نیاز بوده و در فضای باز 37.5 تن در هر هکتار و در گلخانه به ازای هر هکتار 300 تن گوجه فرنگی تولید میشود.
وی گفت: اگر فقط این دو محصول در گلخانه تولید شود 120 میلیون لیتر آب صرفه جویی میشود که معادل سه برابر ظرفیت سد اکباتان است.
خدادادی افزود: در حال حاضر 11 هزار و 429 هکتار از اراضی استان زیر کشت صیف و سبزیجات است که یکی از اهداف شهرکهای کشاورزی این است که بتوانیم صیفی و سبزیجات را در گلخانه که نیاز کمی به آب دارد تولید کنیم.
وی بیان کرد: در فضای گلخانه میتوان انواع محصولات، پرورش نهال، صیفی و سبزی، بذر، گل و گیاه را تولید کرد و در حال حاضر متوسط سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در گلخانههای استان بالاتر از متوسط کشوری است.
مدیر شرکت شهرکهای کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه از هشت هزار و هشت هکتار گلخانه کشور دو هزار هکتار چوبی و پلاستیکی و شش هزار هکتار نیز فلزی و پلاستیکی است تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه کشور پیش بینی ایجاد 20 هزار هکتار گلخانه شده است.
وی به ظرفیت استان در کشت گلخانهای اشاره کرد و افزود: دانش بالای استان در کشت گلخانهای، دسترسی سریع و آسان و راههای مواصلاتی از مزیتهای استان در ایجاد گلخانه محسوب میشود و مجتمعهای گلخانهای استان جزو برترین مجتمعهای کشور است.
خدادادی با بیان اینکه در سطح استان هفت مجتمع گلخانهای وجود دارد گفت: مجتمع گلخانهای کوریجان توسط بخش خصوصی و بقیه توسط بخش دولتی ایجاد شده است.
وی به مجتمعهای گلخانهای در دست اقدام نیز پرداخت و بیان کرد: یک واحد 30 هکتاری در روستای عمان رزن، یک واحد 50 هکتاری در چاردولی اسدآباد و یک واحد 10 هکتاری نیز در برزول نهاوند احداث میشود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما