به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از ملایر، رمضان رویینتن بعدازظهر امروز در در نشست مدیران و پژوهشگران وزارت جهاد کشاورزی و مراکز تحقیقاتی کشور در پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه ملایر، اظهار داشت: هدف وزارت جهاد کشاورزی در بحث باغبانی اصلاح باغات موجود، توسعه گلخانه ها و توسعه باغها در اراضی شیبدار است.
وی افزود: اقتصادیسازی باغات یکی از مسائلی است که باید در رأس کارها قرار گیرد. با توجه به هزینهها و شرایط اقلیمی باید میزان تولید در واحد زمان را بالا برده و این نیازمند دانش است تا در چارچوب اقتصاد مقاوتی چهار ویژگی درونزا، دانشبنیان، مشارکت مردم و برونزا را داشته باشند.
رویینتن تصریح کرد: طبق آمارهای به دست آمده اکنون حدود 290 هزار هکتار از سطح اراضی زیرکشت کشور انگور است و این محصول کاملا اقتصادی و استراتژیک و از اولویتهای باغبانی و کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی است. با توجه به ارزش این محصول، سطح زیرکشت و ظرفیت آن، تولید کنونی کافی نیست اما ظرفیتهایی وجود دارد که باید به بهترین شکل ممکن از آنها بهرهمند شد.
وی بهترین، کمهزینهترین و مفیدترین کار را افزایش دانش فنی دانست و گفت: همیشه مشکل کمآبی نیست و در مواردی آبیاری بیش از حد لازم به باغات آسیب میرساند. این جا است که نیاز به مدیریت تلفیقی نمایان میشود. هر اقدامی در باغ باید توسط مدیریت تلفیقی باغات صورت گیرد و اگر مدیریت تلفیقی باغات نباشد نمیتوان کاری از پیش برد.
رویینتن باغدارانی که محصول زیادی برداشت میکنند را گنج پنهان توصیف کرد و گفت: نباید بگوییم مروج باید از محقق یاد بگیرد و به باغدار انتقال دهد. بلکه لازم است شرایطی فراهم شود که مروج، محقق و باغدار همه با هم در باغ باشند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما