به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه همدان، «سعید مومنعلی»، دانشجوی دبیری ریاضی پردیس شهید مقصودی همدان امسال در تاریخ 4 تا 6 فوریه سال 2016 میلادی در همایش «اختتامیه سال جهانی نور» در شهر مریدای مکزیک به عنوان یکی از 30 دانشجوی منتخب و فعال حوزه علوم پایه به عنوان سفیر سال جهانی نور حضور یافت.
انتخاب سال 2015 میلادی به عنوان سال جهانی نور از طرف سازمان یونسکو اقدامی بود به منظور پاسخگویی به سؤالهای مطرح شده از سوی جامعه انسانی در مورد اینکه تکنولوژیهای نوری چه قدمهای مؤثری را در راه تلاشهای انسان برای تأمین انرژی، تحصیلات، کشاورزی، اقتصاد و سلامت برداشته و چه راهحلهایی را پیشنهاد میکند.
هدف سال جهانی 2015 نور برجسته کردن اهمیت نور و تکنولوژیهای اپتیکی در زندگی و آینده ساکنان کره زمین در یک جامعه پیشرفته است.
افتتاحیه رسمی سال جهانی نور ۲۰۱۵ به مدت دو روز در تاریخ ۱۹ و ۲۰ ژانویه سال 2015 مصادف با ۲۹ و ۳۰ دیماه 1393 در ساختمان مرکزی یونسکو واقع در شهر پاریس، در نزدیکی برج ایفل برگزار شد و به مناسبت این مراسم، ساختمان محل برگزاری، یعنی ساختمان مرکزی یونسکو، نورپردازی شده بود.
یکی از اهداف این افتتاحیه، معرفی کلیه زمینههای موردنظر فعالیت در این سال بود و با دعوت از نمایندگان هر کشور، سعی در الهامبخشی به همه فعالان این رویداد جهانی، برای فعالیتها و برنامههای آینده در رابطه با آگاهیبخشی از اهمیت نور و تکنولوژیهای نوری شده بود.
در این مراسم بزرگ و باشکوه از هزاران نفر از سراسر دنیا که شامل شخصیتهای سیاسی، سخنرانان کلیدی و شخصیتهای برجسته عرصه دانش و صنعت دنیا و نیز شرکتهای حامی مالی و رابطهای ملی دعوت شده بود.
اختتامیه رسمی سال جهانی نور 2015(http://www.iyl2015closing.org) به مدت سه روز در تاریخ 4 تا 6 فوریه سال 2016 مصادف با 15 تا 17 بهمنماه سالجاری در شهر مریدای مکزیک برگزار شد. این شهر در نزدیکی سایت باستانی چیچن ایتزا(Chichen Itza) و یکی از نخستین رصدخانههای نجومی دنیا ال کاراکول(El Caracol) است.
این رویداد نهایی سال جهانی نور با حضور و سخنرانی رهبران سال جهانی، بان کیمون دبیرکل سازمان ملل متحد و ایرینابوکووا مدیرکل سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد یونسکو صبح روز چهارم فوریه 2016 آغاز و با برنامههای متنوعی شامل یکسری سخنران اصلی، سمپوزیومها، میزگردهایی شامل مباحث علوم پایه، فناوری، توسعه، راهحلهای روشنایی در جامعه، فرهنگ و هنر، تاریخ علم و سیاستهای علمی به مدت سه روز در قالب یک جشن جهانی با حضور رسمی 500 نفر از چهرههای کلیدی، از جمله دانشمندان برندگان جایزه نوبل(جان ماتر(John Mather)، شوجی ناکامورا (Shuji Nakamura) و ... )، دیپلماتهای بینالمللی(رؤسای جمهور 20 کشور مطرح دنیا در زمینه نور و سفیران سیاسی تمام کشورهای دنیا) و تصمیمگیرندگان این سال، مدیران اجرایی، رهبران علم و صنعت و 30 نفر از دانشجویان منتخب و فعال حوزه علوم پایه به عنوان سفیران جوان سال جهانی نور از سراسر جهان ادامه خواهد یافت و در نهایت طی جشنی در ششم فوریه به کار خود پایان داد.
دیدگاه شما