به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، مرتضی عزالدین پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نگرش به مقوله آب و حفاظت از منابع تغییر کرده و این اتفاق رخ نمیداد مگر اینکه رسانهها در این زمینه ورود پیدا کردند.
وی با اشاره به اینکه تمام حوزههای مصرف آب حساسیت موجود در این زمینه را درک کردهاند افزود: همدان به سه حوضه آبریز کشور از جمله کرخه، سفیدرود و دریاچه نمک متصل است که آب شهرهای همدان به این حوضهها ریخته میشود.
عزالدین متوسط نزولات جوی استان همدان را 330 میلیمتر اعلام کرد و گفت: سال آبی جاری 467 میلیمتر بارندگی در سطح استان همدان رخ داد که این رقم سال گذشته 302 میلیمتر و در متوسط بلندمدت 330 میلیمتر بوده و خوشبختانه بارشهای امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 54 درصد و نسبت به بلندمدت 34 درصد افزایش داشت.
وی با بیان اینکه میزان بارش در همدان بینظیر بوده و در 20 سال گذشته چنین بارشی رخ نداده است گفت: به طور متوسط سالانه 6 میلیارد و 388 میلیون مترمکعب حجم نزولات جوی استان همدان است ولی از سوی با 67 درصد تبخیر در استان همدان مواجه هستیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان حجم آب در دسترس استان همدان پس از تبخیر را دو میلیارد و 680 میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: سهم آبهای زیرزمینی از این منابع تجدیدپذیر 1.948 میلیارد مترمکعب و سهم آبهای سطحی 740 میلیون مترمکعب است.
کسری 250 میلیون مترمکعبی مخزن آب در استان همدان
وی با اعلام اینکه حجم برداشت از آبهای زیرزمینی استان همدان 2.2 میلیون مترمکعب بوده و سالانه 250 میلیون مترمکعب کسری مخزن داریم تصریح کرد: سالانه با افت یک متری آب در دشتهای استان همدان مواجه هستیم که این امر سبب شده تا 13 دشت مطالعاتی استان همدان همگی ممنوعه شوند.
عزالدین با اعلام اینکه دشتهای استان همدان همه بیمار هستند گفت: در حال حاضر 17 هزار و 541 حلقه چاه، سه هزار و 40 دهنه چشمه و هزار و 603 رشته قنات در همدان وجود دارد که منابع آبی آنها 89.18 درصد در بخش کشاورزی، 7.82 درصد در حوزه شرب و سه درصد در بخش صنعت مصرف میشود.
وی با اشاره به اینکه چهار هدف در راستای اقتصاد مقاومتی به شرکت آب منطقهای تاکید شده و موظف به اجرای آن هستیم تصریح کرد: یکی از مسائل استفاده از توان بخش خصوصی است که به سبب محدودیت توان مالی دولت باید بخش خصوصی را وارد چرخه سرمایهگذاری کرد.
عزالدین با اشاره به اینکه دو پروژه تصفیهخانه ملایر و تویسرکان به روش مالی BOT به بخش خصوصی واگذار شده است تصریح کرد: اجرای این دو پروژه به 64 میلیارد تومان سرمایهگذاری است که دنبال این هستیم تا طرحهای نیمهتمام و به بهرهبرداری رسیده را به بخش خصوصی واگذار کنیم و در این راستا 13 طرح نیز شناسایی شده است.
وی نصب کنتور هوشمند را از دیگر اهداف ابلاغی به شرکت در راستای اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: امسال پیشبینی شده تا بتوانیم دو هزار کنتور با همکاری شرکت توزیع برق نصب شود تا از این طریق از اضافه برداشتها جلوگیری صورت گیرد.
امسال 550 حلقه چاه غیرمجاز در همدان مسدود میشود
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان بیان کرد: انسداد چاههای غیرمجاز نخستین تکلیفی است که به شرکت آب منطقهای ابلاغ شده و برای همدان تعهد انسداد 200 حلقه تعیین شده بود که در استان هدفگذاری انسداد 550 حلقه چاه غیرمجاز انجام شده است.
وی استفاده از پساب فاضلاب برای مصارف در عرصههای صنعتی و تولیدی را از دیگر تکالیف در بخش اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت: خوشبختانه تلاش شده تا اقدامات موثری در این زمینه شکل گیرد و انتقال پساب فاضلاب از تصفیهخانه همدان به نیروگاه مفتح مهمترین پروژه در این بخش بوده است.
عزالدین با اشاره به اینکه نیروگاه مفتح همدان از منابع آب زیرزمینی استفاده میکرد ولی به دلیل فقر منابع آبی میزان تولید این نیروگاه از هزار مگاوات به 250 مگاوات رسیده بود که اگر به داد آن نمیرسیدیم 500 نفر اشتغال خود را از دست میدادند.
8 حلقه چاه نیروگاه مفتح همدان مسدود شد
وی بیان کرد: برای تامین آب مورد نیاز نیروگاه مفتح 43 کیلومتر قطع انتقال پساب فاضلاب تصفیهخانه همدان در مدت زمان 6 ماهه اجرایی شد و براساس اساس تکلیف شد تا 15 میلیون مترمکعب پساب از تصفیهخانه همدان به نیروگاه منتقل شود که در حال حاضر 350 تا 500 لیتر پساب به نیروگاه منتقل میشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای همدان بیان کرد: در حال حاضر از 18 حلقه چاه فعال نیروگاه مفتح هشت حلقه مسدود شده و مابقی نیز تا پایان شهریور ماه مسدود میشود تا به طور کامل از طریق پساب فاضلاب تامین شود.
وی درباره انتقال پساب به منطقه ویژه اقتصادی جهانآباد نیز گفت: شرکت برق توانیر قول داده بود منابع مالی انتقال پساب از نیروگاه به منطقه ویژه اقتصادی جهان آباد را تامین کند و در حال پیگیری برای جذب منابع هستیم که بعد از تامین منابع اجرایی میشود.
عزالدین با بیان اینکه این پروژه جز تعهدات شرکت توانیر است عنوان کرد: اجرای این خط انتقال 30 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که در صورت تامین منابع مالی در مدت 6 ماه اجرایی میشود.
سدهای همدان 104 میلیون مترمکعب ذخیره دارند
وی با اشاره به اینکه سدهای استان همدان از ظرفیت خوبی برخوردار هستند گفت: در سد اکباتان و آبشینه 40 میلیون مترمکعب ذخیره آب وجود دارد که برنامهریزی به حالتی است تا ذخیره مناسبی برای سال آینده وجود داشته باشیم.
عزالدین با اعلام اینکه سد سرابی تویسرکان 9 میلیون مترمکعب ذخیره دارد عنوان کرد: سد کلان ملایر نیز 45 میلیون مترمکعب ذخیره دارد و تمامی سدهای همدان دوره سرریز خود را پشت سر گذاشته و هیچکدام سرریز نمیشود.
به غیر از تالوار روی گزینههای دیگر برای تامین آب همدان مطالعه میشود
وی از اجرای 122 کیلومتر از خط انتقال آب از سد تالوار به همدان خبر داد و گفت: برای تامین آب همدان به غیر از تالوار گزینههای دیگری نیز در دستور مطالعه وزارت نیرو قرار گرفته است و خوشبین هستیم علاوه بر تالوار به منبع با کیفیت تامین آب در استانهای همجوار برسیم که تا پایان سال مطالعات به نتیجه میرسد.
عزالدین عنوان کرد: چاههایی در منطقه گل تپه برای تامین آب شهر همدان حفر شده که در مجموع کمتر از 100 لیتر در ثانیه آبدهی دارند و نمیتوان آن را جزو منابع آبی استان همدان برشمرد و باید به فکر منبع مناسب دیگری بود.
وی با اعلام اینکه سال گذشته 35 میلیارد تومان اعتبار برای آبرسانی از تالوار به همدان مصوب شده بود که 50 درصد تخصیص یافت عنوان کرد: امسال 25 میلیارد تومان اعتبار مصوب شده ولی این پروژه قابلیت اجرایی دارد و هر چه بیشتر منابع داده شود میتوان اجرایی کرد.
عزالدین با تاکید بر اینکه بر روی گزینه جدید برای آبرسانی به همدان در حال مطالعه هستیم اظهار داشت: اتمام پروژه آبرسانی از تالوار 300 میلیارد تومان نیاز دارد که در صورت تخصیص دو ساله میتوان پروژه را اجرایی کرد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما