تاریخ : 2. مرداد 1395 - 8:24   |   کد مطلب: 18684
پایگاه خبری کنگره آمریکا در مقاله‌ای به پیامدهای حقوقی ممنوعیت فروش بوئینگ به ایران پرداخته و نوشته است چنین اقدامی نقض تعهدات برجامی آمریکا خواهد بود حال آنکه ایران به همه تعهدات خود پایبند مانده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، پایگاه خبری کنگره آمریکا یا همان «هیل»، در مقاله‌ای به زیاده‌خواهی‌های جمهوری‌خواهان این کشور از توافق هسته‌ای ایران و 1+5 و تفسیر حقوقی اقدامات ضدایرانی اخیر مجلس نمایندگان آمریکا پرداخته است.

نظر مخاطبان فارس را به بخش‌هایی از این مقاله جلب می‌کنیم:

در هفته‌های اخیر، منتقدان برنامه جامع اقدام مشترک، توافق حاصله با ایران در تابستان گذشته، تلاش کرده‌اند که مخالفت خود با با توافق را با تلاش برای ممانعت از فروش هواپیماهای بوئینگ به ایران، مجدداً به نمایش بگذراند. این انتقادها به مجلس نمایندگان کشیده شده و نمایندگان اخیراً قانونی را تصویب کرده‌اند که وزارت خزانه‌داری را از صدور مجوز فروش به بوئینگ، منع می‌کند.

این قانون، ایالات متحده آمریکا را در موضع نقض برجام قرار می‌دهد در حالی که ایران تاکنون کاملاً به آن پایبند بوده است.

برجام توافقی مختصر اما مهم بود که طی آن با ایران بر سر دست کشیدن از بخش‌هایم هم برنامه هسته‌ای در ازای تخفیف محدود تحریم‌ها از سوی آمریکا و متحدانش، توافق شد. ایران هیچ‌گاه موافقت نکرد که حمایت از تروریسم را متوقف کند و آمریکا هم هیچ‌یک از ابزار مالی، دیلماتیک و یا نظامی خود برای جلوگیری از تزریق پول ایرانی به تروریست‌ها را کنار نگذاشت.

آنهایی که ادعا می‌کنند حمایت ایران از تروریسم، آمریکا را از عمل به وظایف برجامی‌اش بازمی‌دارد، با این توافق به مثابه یک معاهده صلح نگاه می‌کنند که بنا بوده بین ایران و آمریکا، روابط دوستانه ایجاد کند. اما این‌گونه نیست و هیچ یک از موارد مخوف موجود در سیاست خارجی و اقدامات داخلی ایران، نباید تا زمان پایبند ماندن ایران به برجام، باعث عقب نشستن ما از این توافق باشد.

****************

برجام یا همان تواف هسته‌ای، در نظام حقوقی آمریکا به عنوان مورد مصوب دستگاه‌ قانون‌گذار این کشور (statute) و قانون لازم‌الاجرا برای همه روسای جمهور این کشور دیده نمی‌شود زیرا در مجلسین این کشور تصویب نشد و فقط با ترفند فیلی‌باستر، موافقان دموکرات برجام توانستند جلوی رد آن را بگیرند و اوباما با اختیارات خود، آن را ابلاغ کرد.

دونالد ترامپ و دیگر مخالفان برجام که بارها گفته‌اند این توافق، توافقی بین اوباما و دولت وقت ایران است، در حقیقت با این تعریف حقوقی از قانون اساسی آمریکا، آشنا بوده‌اند و سخن به گزاف نگفته‌اند.

انتهای پیام/ع

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن