تاریخ : 4. مرداد 1395 - 0:31   |   کد مطلب: 18720
مدیرکل فنی و حرفه‎ای همدان گفت: امسال با هدف اجرای اقتصاد مقاومتی و توانمندسازی مناطق محروم و حاشیه شهر 720 هزار نفرساعت تعهد آموزش ایجاد شده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری فارس از همدان، علیرضا مهرابی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به آثار ترویج مهارت‎آموزی و آموزش‌های فنی و حرفه‎ای در جامعه، رشد اقتصادی عدالت‎محور، افزایش بهره‎وری، کاهش هزینه‎های تولید، افزایش رفاه اجتماعی و امید به جامعه را بخشی از این مهم دانست.

وی با بیان اینکه حداقل 50 درصد از جوانان جویای کار، هیچ گونه مهارتی ندارند، ادامه داد: تحقق اصل 44 قانون اساسی نیازمند بهره‎مندی از دو شاخص «علم» و «مهارت» است.

مدیرکل فنی و حرفه‎ای همدان، 70 تا 80 درصد کارآموزان بخش فنی و حرفه‎ای را فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد و گفت: آموزش مهارت‌های غیر رسمی در بخش فنی و حرفه‎ای بر اساس نیازسنجی و تأمین این نیازها ارائه می‌شود.

وی با گریزی به اهداف امسال مجموعه فنی و حرفه‎ای، آن را شامل ارتقای سطح مهارت و شایستگی دانش‌آموختگان، توانمندسازی روستاییان، عشایر و افراد در معرض آسیب‌های اجتماعی، زنان بی‌سرپرست و بدسرپرست و آموزش‎های مشترک با بخش خصوصی دانست.

*واگذاری پروژه‎های عمرانی به بخش خصوصی

مهرابی واگذاری پروژه‎های عمرانی به بخش خصوصی، پیگیری مدیریت عملکرد جامع در استان، تدوین و به‎روزرسانی استانداردهای شغل و شایستگی‎های مورد نیاز را از دیگر موضوعات مد نظر عنوان کرد.

وی از تجهیز مراکز سنجش آن‎لاین در تمام شهرستان‎های استان خبر داد و گفت: توسعه و تقویت تیم المپیاد نخبگان مهارتی در استان و تقویت بخش خصوصی از دیگر اهداف مجموعه طی امسال است.

مدیرکل فنی و حرفه‎ای همدان با اشاره به گزارش عملکرد سه ماهه امسال بیان کرد: 24 هزار و 649 نفر ساعت در پادگان‎ها، 797 نفر در روستاهای استان به میزان 90 هزار نفرساعت و 47 نفر از عشایر به میزان 6 هزار و 100 نفر ساعت آموزش مهارتی دریافت کردند.

این مسؤول 52 درصد از آموزش‎های فنی و حرفه‎ای را مربوط به بانوان و 48 درصد را مربوط به آقایان دانست و ادامه داد: تعداد حرفه‎هایی که در سه ماه امسال آموزش داده شده 365 مورد و تعداد کارگاه‎های فعال نیز 249 مورد بوده است.

مهرابی از ارائه یک میلیون نفرساعت آموزش در کارگاه‌های ثابت شهری، تیم‌های سیار روستا، تیم زندان، کارگاه‌های اصناف، استادشاگردی، مرکز جوار دانشگاهی و کارگاه‌های عشایری خبر داد.

*انعقاد تفاهمنامه‌ای با یونیدو برای آموزش یک‎هزار نفر

وی با اشاره به انعقاد تفاهمنامه‌ای با یونیدو برای آموزش یک‎هزار نفر در سطح استان در رشته تولید کفش چرم گفت: آموزش در حوزه مشاغل خانگی نیز در دست اقدام است.

مدیرکل فنی و حرفه‎ای همدان ادامه داد: امسال در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و به منظور توانمندسازی افراد ساکن در مناطق محروم و حاشیه شهر 720 هزار نفرساعت تعهد آموزش ایجاد شده است.

وی از فعالیت 184 آموزشگاه آزاد در سطح استان خبر داد و با اشاره به نظارت از این آموزشگاه‌ها اظهار کرد: در طول سال حداقل چهار بار از این آموزشگاه‎ها بازرسی می‎شود که موردی از تعلیق نداشتیم اما تذکراتی داده شده است.

مهرابی در ادامه از برگزاری هفدهمین مسابقات ملی مهارت در مرحله استانی در روزهای هفتم و هشتم مردادماه با شرکت 137 نفر در 28 رشته خبر داد و گفت: برگزیدگان نهایی این مرحله با شرکت در یک اردوی سه ماهه برای مسابقات ملی مهارت به مرحله کشوری اعزام می‌شوند.

*تدوین 100 استاندارد شغل و شایستگی

وی با بیان اینکه تاکنون مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای استان 100 استاندارد شغل و شایستگی تدوین کرده است، افزود: سال گذشته 90 تفاهم‌نامه همکاری با کارآفرینان بخش خصوصی و دستگاه‌های دولتی منعقد شده که امسال نیز انعقاد تفاهمنامه‎ها در دستور کار است.

مدیرکل فنی و حرفه‎ای استان همدان از انعقاد تفاهمنامه همکاری با اتاق بازرگانی؛ صنایع و معادن استان خبر داد و گفت: این تفاهمنامه به زودی منعقد خواهد شد.

وی با بیان اینکه آموزش مجازی را نیز دنبال می‎کنیم، در ادامه سخنانش یکی از مشکلات فنی و حرفه‎ای را کمبود نیروی انسانی دانست.

مهرابی با اشاره به آثار مثبت آموزش‎های فنی و حرفه‎ای خاطرنشان کرد: 59 درصد کارجویانی که در استان مهارت کسب کرده‎اند به اشتغال مفید دست یافته‎اند.

*توسعه عدالت اجتماعی و توانمندسازی محرومان

وی با بیان اینکه همدان در حوزه آموزش‌های دولتی، 60 درصد از میانگین کشوری بالاتر است؛ گفت: در بخش آموزش روستایی نیز میانگین فعالیت کشوری 3.35 درصد و عملکرد استان 5.56 درصد است.

مدیرکل فنی و حرفه‎ای استان همدان با اشاره به درصد روستاهای تحت پوشش آموزش و فنی و حرفه‌ای در استان نسبت به میانگین کشوری افزود: درصد تعداد روستاهای همدان نسبت به کشور 1.74 است اما 7.31 درصد روستاها تحت پوشش هستند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان همدان تصریح کرد: ضریب نفوذ آموزش‌ فنی و حرفه‌ای در کشور 3.61 درصد و در استان همدان 12.45 درصد است.

وی در پایان سخنانش تعداد پروژه‎های قابل واگذاری به بخش خصوصی را 11 پروژه دانست و افزود: عدالت‎بنیان کردن اقتصاد و توسعه عدالت اجتماعی و توانمندسازی فقرا و محرومان جامعه یکی از برنامه‎های فنی و حرفه‎ای است.

انتهای پیام

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن