تاریخ : 3. شهريور 1395 - 19:55   |   کد مطلب: 19087
نکته تاسف بار آنجاست که دری اصفهانی با وجود تابعیت غیر ایرانی و دریافت ماهیانه 7500 پوند انگلیس و بدون داشتن تجربه کلان مدیریت بانک مرکزی، به عنوان نماینده این بانک در مذاکرات پس از لوزان برای نگارش متن نهایی برجام حضور داشته و نقش اصلی را در نگارش و تصویب توافقات مالی و بانکی ایران با طرف مقابل بازی کرده است.

صبح رزن به نقل از رجا،هفته گذشته عباس جعفری دولت‌آبادی، دادستان تهران از دستگیری و بازداشت یک متهم ایرانی دو تابعیتی در تهران و مرتبط با سرویس جاسوسی انگلیس خبر داد و اعلام کرد که این متهم «در حوزه اقتصادی و مرتبط با ایران فعالیت می‌کرده است.»

 

خردادماه گذشته بود که رجانیوز در گزارشی هشدار دهنده از حضور یک عنصر مشکوک دو تابعیتی در تیم مذاکراتی هستهای ایران به عنوان نماینده بانک مرکزی در این مذاکرات خبر داد که نه تنها سابقه فعالیت بانکی نداشته، بلکه به دلیل وجود تابعیت دوگانه حضور وی در این تیم مشکوک به نظر می رسید و البته در این گزارش از بی توجهی بانک مرکزی و وزارت اطلاعات درباره حضور فرد مذکور نیز ابراز گلایه کرده بود.

 

با این حال امروز و پس از انتشار برخی اخبار ضد و نقیض درباره بازداشت فرد مذکور، خبرگزاری دولتی ایسنا در خبری بازداشت وی را تایید کرده و در این باره نوشت: «فرد مورد اشاره عضویتی در ستاد برجام  و وزارت خارجه نداشته و فقط در مقاطعی از طرف یکی از بخش‌های اقتصادی کشور برحسب نیاز در تیم مذاکره‌کننده و مسائل مربوط به برجام حضور داشته است.  این منابع مطلع با اشاره به این که چندی پیش مطرح شده بود که فرد بازداشت شده از ستاد برجام است، اعلام کردند:‌ دبیر ستاد برجام و اعضای آن کاملا مشخص هستند و او هیچ عضویتی در این ستاد ندارد. با توجه به این که این موضوع، یک پرونده امنیتی و قضایی است احتمالا مسوولان مربوطه در زمان مقررش و در صورت لزوم در این ارتباط اطلاع‌رسانی بیش‌تری خواهند کرد.»

این در حالی است که امروز و پس از انتشار خبر دستگیری فرد مذکور، یک سایت نزدیک به اتاق بازرگانی با انتشار گفتگویی مدعی شد که این عضو سابق تیم مذاکره کننده، هم اکنون در بانک مرکزی مشغول فعالیت است، اما سایت مذکور ساعتی بعد این خبر را از خروجی خود حذف کرد.

اما سوال آنجاست که این چهره جنجالی کیست و چه سوابقی دارد!؟

 

دري اصفهاني کيست و چگونه يک شبه تبديل به نماينده بانک مرکزي در مذاکرات برجام شده است؟!

 

عبدالحسين دري اصفهاني حتي يک روز هم کارمند بانک مرکزي ايران نبوده است. برخی معتقدند از جانب حسین فریدون به مجموعه بانک مرکزی معرفی شده است.

 

وی حتی یک روز سابقه حضور در بانک مرکزی را نداشته و داراي سابقه حسابداري در نهادهاي انگليسي و کانادايي است. وي فارغ‌التحصیل کارشناسـی ارشـد حسـابداری از دانشگاه نفت است. دري البته سابقه عضویـت در جامعـه و انجمن حسـابداران خبره ایـران، عضویت پیوسـته در انجمن حسـابداران خبـره انگلسـتان و ولـز (ICAEW) و عضویـت در انجمن حسـابداران خبـره اُنتاریو در کانـادا (CICA) را در رزومه دارد و اکنون مدتي است که عضو هيات مديره بانک سامان است.

در دوره تحريمها بانک سامان در حوزه پرداختهاي کالاهاي اساسي و دارو نقش اساسي پيدا کرد. اين البته به لطف ارتباطات ويژه خارجي هيات مديره بانک سامان است. ضرابيه سهامدار و رئيس اصلي است که تحصيلات بانکي خود را در مهد بانکداري جهان يعني انگليس گذرانده است. يک فرد از خاندان ثروتمند يزدي که به همين خاطر سامان را به بانک يزدي ها معروف نموده است.

 

جلسه هیات مدیره بانک سامان

 

علاوه بر ضرابيه آقايان منظوري و دري هم عضو هيات مديره بانک هستند که هر دو ارتباطات گسترده‌اي با انگليس دارند. منظوري که هيچ وقت در عضو هيات مديره رسمي اسم وي را ملاحظه نميکنيد، نقش محوري در مديريت و به طور خاص فعاليتهاي ارزي بانک دارد. اين پنهان کاري هم احتمالا حکمتي دارد! همين ارتباطات باعث شد تا در فرآيند آزادسازي پولهاي ژنو، بانکهاي خارجي بانک سامان را به عنوان مقصد واريز پولهاي آزاد شده به بانک مرکزي معرفي کنند.

دري اصفهاني داراي پاسپورت کاناداست و در حال حاضر مدير شرکت دارويي UNIVERSAL HEALTH AND PHARMA PRIVATE LIMITED در تورنتو است. ارتباط يک شرکت دارويي با بانک سامان که عمدتا تراکنشهاي واردات دارو را به عهده دارد چندان عجيب نيست.

 

نماینده بانک مرکزی ایران در مذاکرات با ماهی 7500 پوند انگلیس!

 

بانک مرکزي در بخش زيادي از ابتداي مذاکرات ژنو حضور نداشته و از لوزان به بعد هم که بانک مرکزي جزو تيم بود، باز نماينده اين بانک در تيم نبوده و دکتر سیف ترجيح داده تا از این عنصر انگليسي کانادايي به شدت مشکوک براي نمايندگي خود در تيم مذاکرات استفاده کند.

 

نکته تاسف بار آنجاست که دری اصفهانی با وجود تابعیت غیر ایرانی و دریافت ماهیانه 7500 پوند انگلیس و بدون داشتن تجربه کلان مدیریت بانک مرکزی، به عنوان نماینده این بانک در مذاکرات پس از لوزان برای نگارش متن نهایی برجام حضور داشته و نقش اصلی را در نگارش و تصویب توافقات مالی و بانکی ایران با طرف مقابل بازی کرده است.

بزرگترین ثمره این تلاش، علاوه بر باقی ماندن تحریم های امریکا علیه بانک مرکزی، پخت و پز و تحمیل قرارداد ایران با نهاد مالی FATF است که از آن با عنوان برجام بانکی و یا همان برکام (برنامه کنترل امور مالی ایران) یاد می شود.

بر اساس این توافق، ایران ملزم به تغییر قوانین داخلی خود در تعریف گروه های تروریسی و قرار دادن گروه های مقاومت در فهرست گروه های تروریستی است، علاوه براین، ایران ملزم است تا تمام اطلاعات تراکنش های مالی و ذی نفعان واقعی این تراکنش ها را در اختیار این نهاد مالی بین المللی قرار دهد و از سوی دیگر، بانک های داخلی ملزم به اجرای قطعنامه های شورای امنیت و ورود به فاز تحریم شرکت های ایرانی موجود در این فهرست خواهند بود.

این اخبار نگران کننده در شرایطی منتشر می شود که پیش از این دلسوزان درباره عواقب تغییرات در نهادهای امنیتی همزمان با مذاکرات برجام هشدار داده بودند.

 

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن