به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، حمیدرضا متین ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در 30 ماهه دولت قبل دو هزار و 900 میلیارد تومان جواز تاسیس در استان همدان صادر شده بود که در 30 ماهه دولت یازدهم این میزان به 8 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.
وی با اعلام اینکه 30 طرح بزرگ صنعتی با بیش از 7 هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری کلنگزنی شده است، گفت: 17 پروژه از این تعداد تا پایان سال 96 به بهرهبرداری خواهد رسید ولی مهمترین پروژه در این میان پتروشیمی ابنسیناست که سال 97 افتتاح میشود.
پتروشیمی هگمتانه مُسنترین پروژه صنعتی استان همدان
متین پتروشیمی هگمتانه را مُسنترین پروژه صنعتی نیمهتمام استان همدان اعلام کرد وگفت: پس از بررسیهای بسیار به این نتیحه رسیدیم که مقصر در تاخیر این پروژه علاقبندیان سرمایهگذار همدانی نیست که نکته بسیار مهمی است.
وی افزود: سالهای سال گفته شده سرمایهگذار همدانی علاقمند به ادامه کار نیست ولی در جلسه با شرکت پتروشیمی ایران مشخص شد سرمایهگذار خارجی همکاری نداشته و باید خلع شوند که این امر باید توسط دادگاه بینالمللی انجام شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه علاقبندیان سرمایهگذار پتروشیمی ابنسینا حاضر به سرمایهگذاری است، گفت: مدیرعامل قبل با سرمایهگذار خارجی تبانی کرده و تمامی پول را به سرمایهگذار خارجی که قرار بوده تکنولوژی را وارد کند، پرداخت کرده است.
وی با بیان اینکه با این شرایط سرمایهگذار خارجی دیگر لزومی برای وارد کردن تکنولوژی نمیبیند، تصریح کرد: اگر شرکت پتروشیمی ایران شکایت کند حداقل 10 سال زمان برای محکومیت و خلع سرمایهگذار خارجی نیاز است که در آن زمان این دانش فنی و تکنولوژی دیگر منسوخ شده است.
اجرای کارخانه فولاد فرخ پیام منتفی شد
متین با اعلام اینکه طرح فولاد فرخ پیام به دلیل مشکلات منطقهای بابت اختلاف در زمین پیشنهادی و صدور حکم دادگستری منتفی شد، اظهار داشت: این طرح موفق به اخذ تسهیلات 80 میلیون دلاری شده ولی شکایتی در زمینه محل اجرای طرح شد که تنش ایجاد کرده و اخطارهای خاصی برای سرمایهگذار صادر شد و متاسفانه قاضی تجدیدنظر نیز رای نامعقولی داد.
وی با اعلام اینکه میزان سرمایهگذاری در این پروژه 400 میلیارد تومان بود، اظهار داشت: سرمایهگذار با وجود جلسات بسیار حاضر به سرمایهگذاری نشد و این امر نشان میدهد یک برخورد نامناسب میتواند تاثیر منفی بسیاری بر روند سرمایهگذاری داشته باشد.
وی بیان کرد: از محل صندوق توسعه ملی 222 میلیون دلار برای شرکت پتروشیمی ابنسینا در بانک صنعت و معدن، 26 میلیون دلار برای شرکت دژپل آریان در بانک صنعت و معدن و 9 میلیون دلار برای شرکت بتن صنعت ایرانیان در نهاوند در بانک صادرات مصوب شده است.
متین تصریح کرد: 4 میلیون دلار برای شرکت نهاوند سیلیس، 4 میلیون دلار طرح برای توسعه شرکت فروسیلیس غرب پارس، 1.7 میلیون دلار برای شرکت وین دارو و 41 میلیون دلار برای طرح توسعه شرکت شیشه همدان در بانکهای استان همدان در دست بررسی است.
معرفی 540 واحد به بانک برای دریافت 570 میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید
وی با اعلام اینکه در کنار ستاد تسهیل استان همدان بحث پرداخت تسهیلات رونق تولید مطرح شده است، گفت: هزار و 283 واحد برای دریافت تسهیلات ثبتنام کردهاند که درخواست هزار و 980 میلیارد تومان تسهیلات دارند.
متین بیان کرد: 750 درخواست به ارزش هزار و 500 میلیارد تومان در کمیته بررسی وارد و مصوب شده که تاکنون 540 درخواست به مبلغ 570 میلیارد تومان برای دریافت تسهیلات به بانکهای عامل استان معرفی شدهاند که امیدواریم تا پایان امسال 120 واحد موفق به دریافت تسهیلات شوند.
174 واحد تولیدی همدان تعطیل است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان عنوان کرد: در استان همدان از هزار و 127 واحد دارای پروانه بهرهبرداری 174 واحد تعطیل هستند که پیشبینی سازمان صنعت و معدن بر این است با توجه به مصوبات ستاد تسهیل و کارگروه رونق تولید تا پایان امسال 30 واحد تولیدی تعطیل به چرخه تولید بازگردد.
وی با اعلام اینکه تعداد واحدهای تعطیل شده از سال گذشته تاکنون پایین بوده است، اظهار داشت: از نیمه دوم سال گذشته تاکنون هیچ واحد تولیدی توسط بانک تملک نشده و اگر در حال تملک بوده توقف عملیات اجرایی صادر شده است.
رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه آثاری از عناصر خاکی نادر در استان مشاهده شده است، گفت: سعی بر این است که از عناصر موجود که در صنعت هوا و فضا کاربرد دارد مورد استفاده قرار بگیرد.
متین با اشاره به برگزاری جلساتی برای سرمایهگذاری با شرکت یواندای چین برای تولید کاغذ از آهک، عنوان کرد: تمایل شرکت سرمایهگذاری این بود که طرح تولید کاغذ از آهک را در لرستان اجرا کنند و طرح دولومیت از سوی این شرکت در استان همدان اجرا شود.
وی بیان کرد: در خصوص ساخت کابین و موتور آسانسور نیز با شرکت یواندای چین مباحثی مطرح شده که در این خصوص سرمایهگذار شناسایی شده و باید دید که آیا شرکت یواندا به عنوان شریک خارجی وارد اجرای این طرح میشود.
فرش همدان به نام سایر استانها صادر میشود
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با بیان اینکه صنعتگران فرش در استان محصولات خود را به قم و تبریز ارسال میکنند، بیان کرد: این کالا با قیمت بالا از سایر استانها به خارج از کشور صادر میشود که از سوی استان همدان قابل رصد نیست.
وی با اعلام اینکه صادرات فرش همدان به اروپا در سال 95 به سختی و دشواری انجام شد، افزود: کشمش ملایر با 41 درصد تعرفه ورودی روبهرو است و این در حالی است که ارمنستان بدون تعرفه به روسیه کشمش صادر میکند که بخش قابل توجهی از سود به طرف مقابل میرسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان با بیان اینکه بخش قابل توجهی از فرش همدان به صورت غیررسمی صادر میشود، اظهار داشت: آماری در خصوص صادرات فرش به صورت غیررسمی وجود ندارد.
صادرات کالا از همدان 11 درصد کاهش یافت
وی با بیان اینکه میزان صادرات استان در پنج ماهه ابتدایی امسال 46 میلیون دلار بوده که نسبت به سال قبل 11 درصد کاهش یافته است، گفت: علت اصلی کاهش صادرات استان به دلیل کاهش 59 درصدی صادرات سیمان است.
متین افزود: اگر مشکل صادرات سیمان و آهن برطرف شود و صادرات این دو محصول نیز صورت بگیرد استان با رشد 41 درصدی در صادرات مواجه میشد اما با آمار منفی روبهرو شد.
متین با اشاره به رشد 6 درصدی صادرات کشمش و رشد 96 درصدی صنایع چینیآلات و بهداشتی در بخش پیله وری عنوان کرد: میزان صادرات استان با سایر گمرکات در چهار ماه ابتدایی امسال 201 میلیون دلار بوده است.
وی با اعلام اینکه محصولاتی از جمله فرغون، قطعات ریختهگری، کلینکر سیمان، شوریجات و ترشیجات، بستنی، موکت، روغن موتور، یخچال، آجر سفال و آجر نسوز، دارو با صادرات خوبی روبهرو بودند، افزود: بیشترین بارنامه در گمرکات متعلق به قطعات ریختهگری و چینی آلات بهداشتی است.
همدان با 50 کشور و 60 بانک ارتباط پولی دارد
متین با اشاره به اینکه استان همدان با 50 کشور و 60 بانک ارتباط پولی دارد، تصریح کرد: بیشترین ارتباط پولی از سوی بانکهای استان توسط بانک توسعه صادرات بوده و بانک کشاورزی نیز تنها بانکی است که در عراق ارتباطات پولی برقرار میکند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما