جمال خشوعی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: در پنج ماهه نخست امسال یک میلیون و 561 هزار و 974 دلار سیب زمینی به وزن هشت هزار و 553 تن از گمرک همدان به سایر کشورها صادر شده است.
وی افزود: صادرات سیب زمینی از استان همدان به سایر کشورها در پنج ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته 183 درصد از نظر وزنی و 30 درصد از نظر ارزشی رشد داشته است.
خشوعی با اشاره به اینکه همدان استان کشاورزی بوده و ظرفیت صادرات محصولات کشاورزی در همدان بالاست عنوان کرد: گمرک همدان آمادگی لازم برای صادرات محصولات کشاورزی همدان را داشته و این انتظار میرود تا با استقرار صنایع تبدیلی تولیدات کشاورزی همدان فراوری شده و سپس صادر شود تا ارزش افزوده بالایی به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه در استان همدان حمل و نقل ترانزیتی وجود ندارد، اظهار داشت: برخی مجوزها از جمله ترخیص خودرو، بذر، نهال، لوازم آرایشی و بهداشتی و صادرات پسته از گمرک همدان گرفته شده است.
مدیرکل گمرک استان همدان با اعلام اینکه پیگیر اخذ مجوز صادرات زعفران از گمرک همدان هستیم، گفت: در استان همدان سال گذشته 250 کیلوگرم زعفران تولید شده که میتوان در زمینه صادرات آن گام برداشت.
به گزارش تسنیم؛ کاهش منابع آبی زیرزمینی و خشکسالی چند سالی است استان همدان را گرفتار کرده و باعث خشکی دشتهای همدان از جمله دشت رزن، قهاوند، کبودراهنگ، همدان و بهار شده است.
همدان بر خلاف دارا بودن طبیعت سبز و باغات گسترده، به سبب برداشت بیرویه از منابع آب زیرزمینی برای کشاورزی با کسری 240 میلیون مترمکعبی مخزن مواجه شده و هر سال بین یک تا دو متر از سطح آبهای زیرزمینی استان همدان کاهش مییابد که خطر ایجاد فروچاله را افزایش داده است.
این روزها که همگان بر طبل صرفهجویی در مصرف آب میکوبند سودجویانی با عناوین مختلفی همچون توسعه تولیدات کشاورزی و رونق صادرات منابع آبی این مردم را صادر میکنند و کسی هم نیست تا خردهای به آنها بگیرد.
سال گذشته یک میلیون تن سیب زمینی در استان همدان با مصرف بخش قابل توجهی از منابع آبی استان همدان تولید شد تا برخی کشاورزان ثابت کنند در مصرف آب هنوز بیمحابا عمل میکنند و کسی نیست تا از کشت و تولید این محصول غیراستراتژیک جلوگیری کند.
تولید سیب زمینی بدون برنامه و الگوی کشت در سال گذشته سبب شد تا محصول کشاورزان روی دست آنها بماند و همین کشاورزان بودند که مُحق شده و اعتراض کردند چرا دولت حمایتی از آنها در این شرایط ندارد اما آیا حمایت از کشاورزانی که تنها خود را میبینند درست است.
براساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی سال گذشته 200 هزار تن سیب زمینی از گمرک همدان و سایر گمرکات کشور صادر شده که ارزش هر کیلوگرم سیب زمینی صادراتی معادل 27 سنت بوده و رقم کل صادرات استان همدان در این زمینه 54 میلیون دلار بوده است.
براساس این آمار، هر 3.7 کیلوگرم سیب زمینی در مقابل یک دلار صادر شده است ولی آیا این رقم صادراتی ارزش آب مصرف شده برای تولید سیب زمینی را داشته است.
برای تولید هر کیلوگرم سیب زمینی 500 لیتر آب مصرف میشود که اگر میزان صادرات سیب زمینی همدان معادل 200 میلیون کیلوگرم باشد برای این میزان 100 هزار میلیارد آب مصرف شده که به طور قطع ارزش واقعی خود را در صادرات پیدا نکرده است.
حال برخی مسئولان برای جلب رضایت تعداد اندکی پیگیری بسیاری برای تخصیص یارانه صادراتی به این محصول میکنند که سبب میشود کشاورزان برای سال زراعی بعد نیز اطمینان خاطری در زمینه تولید و کشت پیدا کنند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما