آخرین اخبار

تاریخ : 5. آبان 1395 - 15:18   |   کد مطلب: 20149
برداشت سیب‌زمینی از مزارع شهرستان رزن انجام شده و چشم امید سیب‌زمینی‌کاران به صادرات این محصول است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری فارس از رزن، این روزها در حالی برداشت سیب زمینی از مزارع شهرستان رزن شروع می‎شود که چشم امید سیب زمینی‌کاران شهرستان به صادرات این محصول است.

کشت محصول سیب زمینی در این شهرستان به عنوان دومین محصول تولیدی بعد از گندم، رونق بسیاری دارد و این محصول نیز دارای کیفیت بالایی است اما چند سالی است به علت قیمت پایین این محصول کشاورزان متضرر می‎شوند.

احمد کیهانی که یکی از کشاورزان شهرستان رزن است و امسال همانند سال‌های گذشته 40 هکتار سیب زمینی کشت کرده است، در این مورد گفت: امسال در راستای استفاده از بذرهای سیب زمینی اصلاح شده از ارقام سایتینا و بامبا برای کشت سیب زمینی استفاده کرده‌ام که علاوه بر مقاوم بودن در برابر آفت و سرما، آب کمتری برای کشت نیاز دارد.

وی با بیان اینکه میانگین برداشت سیب زمینی برای هر هکتار با ارقام جدید کشت شده به بیش از 50 تن نیز می‌رسد، بیان کرد: سیب زمینی‎های تولیدی ابتدا برای سورت به انبارهای سیب زمینی ارسال می‎شود که پس از سورت این محصول و بسته‎بندی آن به استان‌های همجوار ارسال می‌شود و اگر راه صادرات باز باشد به کشورهای همسایه صادر می‌شود.

این کشاورز با بیان اینکه چشم امید سیب زمینی‌‌کاران شهرستان رزن تنها به صادرات این محصول است گفت: قیمت پایین این محصول حتی هزینه تولید سیب زمینی را تامین نمی‎کند واگر قیمت این محصول به همین منوال بماند کشاورزان بسیار متضرر می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: هزینه کاشت، داشت و برداشت سیب زمینی نسبت به سایر محصولات کشاورزی بسیار بالا است و اگر دولت فکر برای صادرات آن نکند چه بسا بسیاری از این محصول در زمین کشاورزی بماند و کشاورزان توان برداشت آن را نداشته باشند.

کیهانی گفت: قیمت کم محصول سیب زمینی تنها به امسال خلاصه نمی‌شود چراکه چند سالی است که سیب زمینی از سکه افتاده که مهمترین دلیل آن افزایش تولید در کشور و کم شدن صادرات آن است.

وی با بیان اینکه کشت سیب زمینی در رزن از 9 هزار هکتار در سال‌های گذشته  به 5 هزار و 700 هکتار رسیده است، خواستار توجه به این مهم شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رزن از کاهش 3 هزار و 300 هکتاری سیب زمینی در رزن طی چند سال گذشته خبر داد و گفت: به علت افت سطح آب‌های زیر زمینی و اصلاح الگوی کشت، کشت سیب زمینی در رزن از 9 هزار هکتار در سال‌های گذشته به 5 هزار و 700 هکتار رسیده است.

محمود فتحی افزود: میانگین برداشت سیب زمینی برای هر هکتار به بیش از 40 تن می‎رسد که این میزان در استان کمتر از این میزان است.

وی با بیان اینکه امسال پیش‌بینی می‌شود بیش از 230 هزار تن سیب زمینی از مزارع شهرستان رزن برداشت شود؛ خاطرنشان کرد: 60 درصد از محصولات تولید شده در شهرستان رزن خوراکی و مابقی بذری هستند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رزن با بیان اینکه بذرهای تولید شده در این شهرستان از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است، گفت: شهرستان رزن رتبه اول تولید سیب زمینی بذری استان را داراست که بذرهای تولید شده به سایر شهرستان‎های استان ارسال می‌شود.

وی افزود: تمام مزارع زیر کشت سیب زمینی مجهز به آبیاری تحت فشار است که از این میزان بیش از 400 هکتار نیز به سیستم آبیاری قطره‎ای مجهز شده است.

فتحی با بیان اینکه روند برداشت محصول سیب زمینی در شهرستان رزن تا یک ماه آینده ادامه خواهد داشت، ادامه داد: ارقام کشت شده محصول سیب زمینی در شهرستان رزن شامل آگریا، مارفونا، بامبا و سانته بود که امسال رقم جدید جیلی نیز اضافه شده است.

وی مهمترین دلیل کاهش قیمت سیب زمینی را نبود صادرات عنوان کرد و افزود: در صورتی که زمینه صادرات سیب زمینی باشد این محصول نیز افزایش خواهد یافت.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان رزن قیمت این محصول را در حال حاضر 400 تا 500 تومان عنوان کرد و افزود: هزینه تولید شده هر کیلوگرم سیب زمینی بیش از 700 تومان است و اگر قیمت این محصول به همین میزان بماند کشاورزان زیان زیادی را متحمل خواهند شد.

انتهای پیام

دیدگاه شما