به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار مهر، بهمن نامورمطلق ظهر پنج شنبه در جلسه قرارگاه اقتصادی مقاومتی استان همدان با حضور معاون رئیس جمهور برگزار شد، اظهار داشت: صادرات صنایع دستی از همدان ۹ درصد کاهش داشته است که باید مورد بررسی قرار گرفته و دلایل آن مشخص شود.
وی با بیان اینکه علل کاهش صادرات استان همدان باید بررسی و نسبت به رفع آنها اقدامات لازم انجام شود، گفت: ۳۶ هزار نفر در حوزه صنایعدستی همدان فعال هستند که براساس اهداف اقتصاد مقاومتی این تعداد باید به ۸۰ هزار نفر برسند.
صادرات صنایع دستی همدان باید ۵ برابر شود
نامورمطلق با اشاره به اینکه تعداد کارگاههای صنایع دستی همدان در قالب اهداف اقتصاد مقاومتی باید از ۲۲ هزار کارگاه به ۴۵ هزار کارگاه افزایش یابد، عنوان کرد: براساس اهداف برنامه اقتصاد مقاومتی صادرات صنایع دستی همدان باید ۵ برابر شود به طوری که در حال حاضر صادرات صنایع دستی همدان ۱۰ میلیون دلار بوده که باید به ۵۰ میلیون دلار افزایش یابد.
وی با بیان اینکه به زودی همایش «صادرات به عراق» برگزار میشود و امیدواریم استان همدان نیز در این همایش حضور داشته باشد، عنوان کرد: یکی از بازارهای صادرات صنایع دستی استان همدان، عراق است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با بیان اینکه کشورهای دیگر با حضور اقتصادی ایران در عراق مخالف هستند، اهداف صادراتی استان همدان باید مشخص شده و براساس آن گامهایی برداشته شود.
همدان از کانونهای اصلی صنایع دستی ایران محسوب میشود
نامورمطلق با بیان اینکه همدان از کانونهای اصلی صنایع دستی ایران محسوب میشود، گفت: ۴ شهر جهانی در ایران وجود دارد که یکی از این شهرها در همدان و این امر نشان دهنده بضاعتهای انسانی، پشتیبانی میراثی و هنری همدان است.
وی با اشاره به اینکه همدان آینده درخشانی در زمینه صنایعدستی خلاق دارد، عنوان کرد: یکی از پروژههای اصلی اقتصاد مقاومتی، صنایعدستی و فرش است که امیدواریم گامهای اساسی در راستای اهداف این بخش در استان همدان برداشته شود.
معاون سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان همدان با بیان اینکه رابطه تنگاتنگی بین معاونت صنایع دستی و استان همدان وجود دارد، اظهار داشت: همدان برای معاونت صنایع دستی ویژه بوده و در زمینه اعتبارات و تسهیلات نیز ویژه دیده شده است.
نامورمطلق گفت: بیش از ۵ میلیارد تومان تسهیلات به صنعتگران استان همدان پرداخت شده ولی بضاعتها زیاد نیست و از ردیفهای در اختیار به همدان کمک شده است.
نامور مطلق با اعلام اینکه به دنبال انعقاد قرارداد خواهرخواندگی لالجین همدان با شهر دی هووای چین هستیم، گفت: هر کدام از شهرستانهای همدان باید برند ملی داشته باشند که در این راستا چرم و تراش سنگ برای همدان و منبت برای ملایر و تویسرکان در نظر گرفته شده است.
دیدگاه شما