تاریخ : 14. آذر 1395 - 6:49   |   کد مطلب: 20911
رئیس پارک علم و فناوری همدان با اشاره به فعالیت بیش از ۵۰۰ نفر در ۴۷ شرکت‌ دانش‌بنیان استان گفت: نتیجه کار این شرکت‌ها فروش کالاهای دانش‌بنیان به مبلغ ۸۰ میلیارد تومان بوده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری تسنیم از همدان، مجید کزازی ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به جایگاه استفاده از فناوری در جهان اظهار داشت: از 1980به بعد جوامع پیشرفته بشری گرفتار مسئله‌ای به نام کاهش درآمد و افزایش بیکاری شدند و پس از آن به این نتیجه رسیدند که استحکام و پیشرفت کار با توجه به فناوری امکانپذیر است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 800 پارک علم و فناوری در جهان فعالیت می‌کنند، افزود: در کشور ما نیز30 پارک علم و فناوری که بیشتر آنها زیر مجموعه وزارت علوم هستند، در حوزه‌های مختلف فعالیت می‌کنند.

رئیس پارک علم و فناوری استان با تشریح وظایف این نهاد گفت: شبکه‌سازی ایده‌ها و ایجاد رقابت سالم، پشتیبانی از کسب و کار جدید، توسعه منطقه‌ای، تحریک نوآوری برای پیشرفت فناوری، انتقال فناوری به ویژه در بخش اقتصادی مقاومتی از جمله مهمترین وظایف پارک‌های علم و فناوری در کشور است.

وی با اشاره به تدوین سند راهبردی پنج ساله این نهاد در کشور در سال گذشته بیان کرد: این سند برای نشان دادن مسیر درست به پارک‌های علم و فناوری و به منظور جلوگیری از بی‌راهه رفتن برنامه‌های این نهاد تدوین شده است.

کزازی با بیان اینکه برنامه‌های امسال پارک علم و فناوری با توجه به شعار سال به صورت جهادی در راستای اقتصاد مقاومتی اجرا می‌شود، عنوان کرد: پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک‌ها، علاوه بر کمک‌های مادی، نیازمند کمک‌های حمایتی برای ایجاد فضاهای دانش‌بنیان هستند.

وی تصریح کرد: در دو سال گذشته 47 شرکت دانش‌بنیان در استان همدان تأسیس شده‌اند که این شرکت‌ها در بخش عملیاتی، کشاورزی و صنایع غذایی، برق و الکترونیک، آی.تی و گردشگری فعالیت می‌کنند.

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان اظهار داشت: براساس دستورالعمل ستاد اقتصاد مقاومتی باید 3000 شرکت دانش‌بنیان در کشور شکل بگیرد که با توجه به میزان تولید ناخالص داخلی کشور در دو سال گذشته، سهم استان 47 شرکت دانش‌بنیان است که این مهم محقق شده است. 

وی با تأکید بر تولید ثروت در شرکت‌های دانش‌بنیان افزود: در حال حاضر بیش از 500 نفر در پارک علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بینان فعالیت می‌کنند که نتیجه کار آنها، فروش کالاهای دانش‌بنیان به مبلغ 80 میلیارد تومان در سال گذشته بوده است.

کزازی با بیان اینکه تحقق اقتصاد مقاومتی از اصلی‌ترین برنامه‌های پارک علم و فناوری است، عنوان کرد: در استان همدان چهار کمیته در ستاد اقتصاد مقاومتی شکل گرفته است که پارک علم و فناوری مسئولیت کمیته علم و فناوری را برعهده دارد و مطابق آن برنامه‌هایی مانند تدوین نظام حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، صیانت از بازار ملی را دنبال می‌کند.

وی گفت: ارائه پیوست فناوری در وزارتخانه‌های کشاورزی، ارتباطات، نیرو، بهداشت و سایر دستگاه‌های اجرایی، بازنگری در برنامه‌های آموزش عالی، تهیه برنامه آمایش، تغییر نگاه و ارتقا جایگاه دانشگاه‌ها در برنامه‌های کاربردی و ارتقا پنج دانشگاه کشور به تراز بین‌المللی از دیگر وظایف پارک علم و فناوری در تحقق اقتصاد مقاومتی است.

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان فرهنگ‌سازی برای ترغیب و راهنمایی پژوهشگران به سمت اقتصاد دانش‌بنیان و برگزاری 19 سمینار تخصصی در این حوزه را از دیگر اقدامات این نهاد برشمرد و تصریح کرد: عقدقرارداد در حوزه فرهنگ‌سازی با صدا و سیما برای معرفی اقتصاد و شرکت‎های دانش‌بنیان و  همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی از برنامه‌های این نهاد در حوزه اطلاع رسانی و آموزش است.

وی درباره برنامه‌های حمایتی پارک علم و فناوری از نخبگان و فعالان این عرصه نیز گفت: حمایت مالی و معنوی متعدد با توجه به قواعد و ضوابط ، اعطای تسهیلات ارزان قیمت به فعالاز این عرصه، اخذ نیازهای فناورانه استان و برنامه‌ریزی متناسب با آن از جمله برنامه‌های حمایتی این نهاد هستند.

کزازی با تأکید بر اینکه شرکت‌های فعال وقتی می‌توانند به فعالیت خود ادامه دهند که به واحدهای تحقیق و پژوهش توجه کرده و مأنوس با فناوری‌ها و پیشرفت‌های علمی روز دنیا باشند، تصریح کرد: ما به دنبال ایجاد پیوست فناوری در صنعت هستیم و معتقدیم شرکت‌ها برای پایداری باید با استفاده از فناوری بومی شده توسعه یابند وگرنه پیشرفت نمی‌کنند.

وی با اشاره به اینکه استان همدان ظرفیت و بستر مناسب برای انتقال فناوری را دارد عنوان کرد: انتظار داریم وقتی هیئت‌های خارجی وارد استان می‌شوند در بخش عقد قرارداد برای انتقال فناوری، حضور داشته باشیم.

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان درباره برنامه‌های عمرانی نیز گفت: پروژه عمرانی ساختمان پارک و علم و فناوری 70 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و از 9 میلیارد تومان اعتباری که برای اجرای پروژه‌های عمرانی استان مصوب شده بود تا کنون درصد زیادی از این اعتبار تخصیص یافته است.

وی با تشریح برنامه‌های هفته پژوهش افزود: در هفته پژوهش پارک علم و فناوری مسئول کمیته انتخاب فن‌آوران و ایده‌های برتر را برعهده دارد که بر اساس آن و با توجه به اطلاع‌رسانی انجام گرفته، 51 ایده برتر به دبیرخانه ارسال شده است.

کزازی ابراز کرد: با داوری آثار توسط 19 تن از اساتید، 10 طرح برتر در حوزه برق و الکترونیک، فناوری اطلاعات، صنایع غذایی، شیمی، عمران و غیره انتخاب شده‎اند که در این هفته در مراسمی از آنها تجلیل می‌شود.

وی درباره شیوه اعطای تسهیلات به فعالان عرصه علم و فناوری نیز بیان کرد: از محل صندوق شکوفایی، 48 میلیارد تومان مصوبه داشتیم که در امسال یک میلیارد و 100 میلیون تومان آن در قالب تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار گرفته است.

رئیس پارک علم و فناوری استان همدان با تاکید بر لزوم تشکیل صندوق پژوهش و فناوری در استان تصریح کرد: این صندوق در 15 استان کشور شکل گرفته است و اگر این صندوق در استان نیز تشکل شود بیش از گذشته می‌توانیم شرکت‌های دانش‌بنیان را حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری حاضر است بخشی از اعتبارات صندوق را از بودجه داخلی خود تامین کند، گفت: اگر چه 51 درصد از اعتبارات این صندوق باید از طرف بخش خصوصی تامین شود اما شکل‌گیری این صندوق همت مسئولان استان را می‌طلبد و لازم است تا آنها تشکیل این صندوق را جدی بگیرند.

کزازی درباره لزوم بومی سازی فناوری در کشور نیز اظهار داشت: در بخش فناوری داخلی سعی داریم فناوری خود را بر اساس تجربیات واحدهای فناور و صنعتی کشور عرضه کنیم بر همین اساس نیز ما تا پایان سال به 6 ایده پارک برای جذب فناوری داخلی و تجاری کردن آن دست می‌یابیم.

وی افزود: در بخش انتقال فناوری و در فضای پس از برجام اگر چه پای شرکت‌های سرمایه‌گذار به کشور باز شده است اما نباید در بخش انتقال فناوری به این فضا خوش بین باشیم و باید حساسیت بیشتری به خرج دهیم.

رئیس پارک علم و فناوری عنوان کرد: فناوری خارجی باید پنج مرحله تشخیص، جذب، انعطاف، توسعه و انتشار را پشت سر بگذارد تا در صنعت مورد استفاده قرار گیرد در حالیکه در بعد انقلاب و جذب فناوری خارجی، ما در بخش شناسایی و جذب آن متوقف شده‌ایم.

وی تصریح کرد: اگر فناوری ای که وارد کشور و استان می‌شود توسط نیروهای داخلی بومی‌سازی نشود سرمایه‌های ما هدر می‌رود.

انتهای پیام/

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن