به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، محمدناصر نیکبخت امشب در همایش فعالان اقتصادی استان همدان در تجلیل از صادرکنندگان نمونه ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا با اشاره به بازاریابیهایی اتاق بازرگانی، اظهار کرد: برای صادرات باید تولید خاص صادرات، بستهبندی خوب و باکیفیت داشت.
وی با اشاره به داشتن بازار هدف صادراتی، ادامه داد: اتاق بازرگانی در بازار صادراتی، تولید، کیفیت، بستهبندی محصول و... میتواند نقشآفرینی کرده و دولت نیز حمایت میکند.
استاندار همدان با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی همدان برای پیدا کردن بازار هدف به خوبی ورود کرده است، ادامه داد: بازار آفریقا بکر است و امیدوارم بعد از به دست آوردن بازار آفریقا بتوانیم آن را حفظ کنیم.
وی در رابطه با بحث بستهبندی، افزود: در صادرات بستهبندی جزو ضرورتها است و تولید صادراتی باید برای ذائقه و تقاضای کشورهای هدف باشد.
نیکبخت با اشاره به ایجاد شرکت چندملیتی بستهبندی، بیان کرد: سرمایهگذاران این شرکت به زودی به همدان سفر میکنند.
وی در ادامه با بیان اینکه گزارشهای تهیه شده از وضعیت سرمایهگذاری در کشور نشانه توجه و دغدغه به کار صادرات است، افزود: از معاون توسعه صادرات خواهش میکنم صحبتهای مطرحشده از سوی آقای رضایی رئیس انجمن صادرکنندگان کشمش را با دقت نظر پیگیری کند.
استاندار همدان با تأکید بر اینکه ما انتظارات خود را به صادرکنندگان انتقال میدهیم اما حمایت از آنها را فراموش میکنیم، افزود: صادرکنندگان مرد میدانی هستند که برای جنگ و دفاع وارد میشوند.
وی افزود: هر کس به میدان جنگی برای دفاع وارد میشود، آسیب میبیند، درحالی که مسؤولان پشت جبهه هستند و نباید وقتی صادرکنندگان آسیبی دیدند بگوییم باید حواس خود را جمع میکردید.
نیکبخت با بیان اینکه باید صادرات پتروشیمیها و میعانات را جدا کرده و سپس میزان صادرات انجام شده را محاسبه کرد، افزود: وابستگی به نفت از 94 درصد به 30 درصد رسیده است، این اتفاق در دو یا سه سال اخیر به وقوع پیوسته چراکه هنوز درآمد 750 میلیارد دلاری نفت را فراموش نکردهایم.
وی خطاب به معاون توسعه صادرات بیان کرد: شما اشاره کردید که پول 750 میلیارد دلار به خزانه آمده، از شما سؤال میکنم به این پول به خزانه آمده بود؟
استاندار همدان بیان کرد: اگر پول فروش نفت به خزانه رفته بود، بابک زنجانی وجود نداشت و این همه مسائل ایجاد نمیشد، پس پول به خزانه نیامده است.
وی با تأکید بر اینکه در مسئله حمایت از صادرکننده لنگ میزنیم، ادامه داد: برای بسیاری از مشکلات صادرکنندگان جوابی نداریم.
نیکبخت با اشاره به عملکرد برخی از بانکهای تخصصی افزود: بانک توسعه صادرات خود را بانک تخصصی نمیداند و مانند بانکهای معمولی رفتار میکند.
وی با بیان اینکه صندوق ضمانت صادرات بیش از ضرورت مدرک میخواهد، افزود: این مسئله باید حل شود چراکه باید از وابستگی نفت این سرمایه نفرین شده فاصله گرفت.
استاندار همدان سرمایه اساسی روی زمین را فکر، ایدهها، افکار و... دانست و بیان کرد: زمانی میتوان از نفت نفرینشده فاصله گرفت که تمام مقدورات فراهم شده باشد.
وی خطاب به معاون توسعه صادرات افزود: در اجتماعاتی مانند جمع صادرکنندگان امروز من و شما نباید دفاع کرده بلکه باید همراه آنها باشیم و مشکلات را رفع کنیم.
نیکبخت با تأکید بر اینکه نفت باید سرمایهگذاری شود، افزود: نباید 750 میلیارد دلار نفت به فروش رود اما بعد از 6 سال توسعه و توفیقی ایجاد نشود و یکهزار میلیارد فردی مثل بابک زنجانی منتفع شده باشد.
وی با بیان اینکه توفیقات برجام باعث شده فروش نفت به 2.5 میلیون بشکه برسد، افزود: دیپلماسی نفتی، حضور به موقع دولت تدبیر و امید و دفاع جانانه وزارت نفت در اوپک سبب شد تا اکثر کشورهای با کاهش فروش روبرو شده و سهم ایران افزایش پیدا کند که این نشان از دیپلماسی توانا و علمی دارد.
استاندار همدان با تأکید بر اینکه همیشه باید نگاه مثبتی به تولیدکننده و صادرکننده داشت، افزود: نفت را باید برای حمایت از تولید سرمایهگذاری کرد و نباید پول توجیبی و هزینه جاری باشد.
وی با بیان اینکه باید از نفت بریده و به صادرات و تولید تکیه کرد، افزود: از صادرکنندگان درخواست میکنم با هر کدام از بانکها مشکل دارید به شخص من مراجعه کنید تا از رئیس بانک توضیح بخواهیم و در صورتی که متوجه شویم که رئیس بانک نقشی ندارد، عذر او را بخواهیم.
نیکبخت از سرپرست امور مالیاتی استان خواست تا به پروندههای صادرکنندگان رسیدگی کند و افزود: تا یک ماه آینده باید وضع پروندههای صادراتی گزارش شود و یکبار برای همیشه پروندههای صادراتی و اختلافنظرها از بین برود.
وی افزود: امروز جلسهای با مشاور معاون کنسولی وزارت خارجه در استانداری برگزار و موافقت شد تا دفتر نمایندگی وزارت خارجه در استان همدان دایر شود.
استاندار همدان با اشاره به دیدار با رئیسجمهور افزود: رئیسجمهور دستور پرداخت 200 میلیارد تومان برای راه آهن همدان- تهران را داد که دیروز تخصیص صد درصدی آن ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه 10 سال پروژه راهآهن در حال انجام است، اظهار کرد: زیرساختها آماده بود و ریل نبود اما برجام باعث شد که از هند و ترکیه ریل وارد شود، در صورتی که اتفاقی رخ ندهد پروژه راهآهن در اسفندماه به بهرهبرداری رسیده و قطار به همدان میآید.
انتهای پیام/89045/
دیدگاه شما