به گزارش صبح رزن،جشنواره ای که چند سالی است بصورت ثابت در همدان در حال برگزاری است و میتوان گفت برای علاقه مندان و هنرمندان نمایش در کشورمان جای ثابتی باز کرده است.
آنچه امسال بیش از گذشته در جشنواره تئاتر خودنمایی کرد کمبود و کاهش بودجه و اعتبار این جشنواره در همدان بود.
این مسئله به قدری روشن بود که معاون سیاسی امنیتی استانداری همدان با بیان این مطلب در آغاز جشنواره از مشکلات مالی جدی این جشنواره خبر داد.
یکی از مسئولین گروه های نمایشی در گفت و گو با ما با بیان اینکه جشنواره تئاتر کودک و نوجوان امسال نسبت به سالهای گذشته از رمق و توان کمتری برخوردار بود میگوید:سالهای گذشته دو هفته مانده به آغاز اجرای نمایشها در شهرستانها و سالنهای نمایشی استان گروهی جهت بازبینی و حل مشکلات سالنهای نمایشی در این سالنها حضور پیدا میکردند.
وی اضافه کرد:این اقدام خود نمونه ای از کمکها و برکات جانبی اجرای این جشنواره در استان بود که باعث رشد امکانات و بهبود وضعیت فضاهای جشنواره ای و نمایشی در سطح استان همدان می شد.
این فعال هنری در استان اضافه کرد:اما امسال هیچ خبری از این اتفاقات مثبت نبود و علت اصلی آن کمبود اعتبارات عنوان شد.
وی با بیان اینکه در این جشنواره بهای کمی به نمایشهای استانی و شهرستانی خود همدان داده می شود، اظهار کرد:متاسفانه یکی از مشکلات این است که در جشنواره کودک و نوجوان به اثار بومی استان ارزش زیادی قائل نمی شوند.
این مدیر گروه نمایشی در همدان خاطرنشان کرد:به نظر می رسد به جای اینکه آثار و نمایشهای سایر شهر ها یا کشورها به شهرستانها اعزام شوند و کمکها به آنان اختصاص داده شود ؛می توان از ظرفیتهای خود استان در شهرستانها استفاده کرد و تئاترهای کشوری و بین المللی در خود مرکز برگزاری جشنواره اجرا داشته باشند.
این کارگردان و بازیگر تئاتر در استان تاکید کرد:ضعف سالنهای اجرای نمایش در استان نیز یکی دیگر از مشکلات موجود در اجرای این جشنواره است.
وی در خصوص فرهنگسازی از طریق نمایش و تئاتر ،آن را امری کاملا شدنی و بسیار مفید بر شمرد و ادامه داد:اگر مخاطب با نمایش ارتباط برقرار کند قطعا از تئاتر میتوان برای حل بسیاری از معضلات اجتماعی و فرهنگی استفاده کرد.
وی نامناسب بودن تئاترها از نظر مفهومی برای کودکان را یکی دیگر از مشکلات عنوان کرد و افزود:برای مثال بعضا شاهد اجرای نمایش هایی بسیار مفهومی و دارای مضامین انتزاعی در سطح جشنواره برای کودکان با سن پایین هستیم که این خود بیشتر موجب دوری کودکان از نمایش می شود.
پرداخت دیر هنگام کمک هزینه اجرا و تهیه نمایش ها یکی دیگر از مواردی است که این فعال نمایشی در استان همدان از آن به عنوان عامل کاهش انگیزه در هنرمندان یاد کرد.
یک عکاس و خبرنگار حاضر در جشنواره هم در گفت گو با ما انتقاد از عدم برنامه ریزی مناسب جهت محل اجرای نمایشها گفت:با توجه به سرمای شدید که در همدان همواره وجود داره و شرایط جوی این شهر بایستی تدارک و تمهیدات لازم برای اجرای نمایش های خیابانی در صورت بارشهای جوی و برودت هوا در نظر گرفته شود.
وی همچنین ادامه داد:برنامه ریزی و اجرای نمایش ها بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته و در زمانهای مشخص شده، برگزار شد که این از نقاظ قوت جشنواره در مرکز اصلی برگزاری جشنواره می باشد.
این فعال خبری و رسانه ای عدم رعایت گروه بندی سنی برای اجرای نمایش ها را از نکات مهم دیگری برشمرد که در این جشنواره رعایت نشد و اضافه کرد:برای مثال مشاهده می شد که اجرایی در خصوص اعتیاد و نقش والدین در جلوگیری از این ناهنجاری است و ادبیاتی در نمایش به کار می رفت که اصلا مناسب سنین کودکان نبود اما بینندگان آن کودکان و نوجوانان بودند.
وی همچنین ادامه داد:حتی در بین گروه سنی کودک و نوجوان نیز برای مثال بین کوک 7 ساله و نوجوان 14 در محدودیت های نمایشی بایستی رده بندی سنی لحاظ شود.
این فعال رسانه ای در ادامه با ذکر اینکه در مجموع تا رسیدن به مسیر تکاملی جشنواره راه بسیاری داریم اضافه کرد:یکی از نیازهای اساسی جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان ،داشتن دبیر خانه و اتاق فکر دائمی برای روز آمد و کار آمد کردن این اتفاق مهم فرهنگی است.
به نظر می رسد جشنواره تئاتر کودک و نوجوان همدان برای اینکه به سرنوشتش مانند جشنواره های کسل کننده و کلیشه ای دیگر نشود ،نیازمند اقدامات عملی در جهت ایجاد اتاق های فکر در بین دانشگاهیان ، علما و پیوند نهاد تربیتی و آموزشی با تئاتر است.
انتهای پیام/م
دیدگاه شما