تاریخ : 30. آذر 1395 - 2:01   |   کد مطلب: 21295
چند روز پیش باشگاه خبرنگاران جوان نوشت:عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفته است؛ حزب اعتماد ملی درباره معرفی گزینه انتخاباتی، فعلا به جمع‌بندی نرسیده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از تدبیر،محمدجواد حق‌شناس در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا حزب اعتماد ملی گزینه انتخاباتی خود را به شورای سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان معرفی کرده است گفت: خیر؛ چنین چیزی از ما خواسته نشده است؛ حزب اعتماد ملی هم در این‌باره به جمع‌بندی مشخصی نرسیده است. عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی تصریح کرد: موضوع معرفی گزینه در حزب بحث شده است و هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم. همچنین  روز گذشته دبیرکل حزب مردم سالاری بر مواضع اختلافی‌ خود در برابر شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان تاکید کرد. به گزارش خبرآنلاین شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان برای پیگیری مواضع و راهبردهای انتخاباتی این جریان به مثابه دو انتخابات پیشین برای انتخابات سال 96 هم فعال است، امری که با انتقادات برخی احزاب اصلاح طلب روبرو شده است، حزب مردم سالاری از جمله احزاب مخالف ادامه کار این شورا است.

در همین راستا او می‌گوید: ما که از سال 77 هستیم و سرجایمان هستیم. آن ها تازه آمده‌اند. آن ها باید به راهکاری برسند. کواکبیان می‌گوید: ما مشکلی با آن ها نداریم، فقط می‌گوییم مرجع احزاب هستند، نه افراد. او البته تاکید می کند که این اعتراض منجر به عدم وحدت نمی‌شود و می‌گوید: بنای ما این است که یک لیست بدهیم.

از آن جایی که چنین اظهاراتی در صورت عدم مدیریت می تواند مسیر رسیدن به وحدت اصلاح طلبان برای انتخابات سال آینده را توآمان با موانع بسیاری کند، با چند تن از کارشناسان این جریان سیاسی به گفت وگو پرداختیم که نکته حائز اهمیت در تمامی این گفت وگوها این است که هر سه کارشناس سیاسی تاکید کرده اند، در بزنگاه انتخابات صداهای گوناگونی از سوی احزاب متعدد شنیده می شود و این چیزی است که اصلاح طلبان نیز از آن مستثنی نخواهند بود، اما به گفته آن ها احزاب اصلاح طلب همواره با اتکا بر تجاربی که از ائتلاف سال 92 کسب کرده اند و به تبعیت از تصمیمات شورای عالی سیاست گذاری این جریان سیاسی درنهایت بر تصمیم این شورا صحه خواهند گذاشت.

     احزاب بدانند بدون تبعیت از عقل جمعی به جایی نمی رسند

احمد شیرزاد، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی و فعال سیاسی اصلاح طلب به نوآوران گفت: آن چه در هر دوره دیده شده این است که هربار در نزدیک انتخابات شاهد بگو مگوهای سیاسی از جانب احزاب متنوع و مختلف کشور در تمام جریان های سیاسی بوده ایم.

وی با اشاره به پیچیده بودن فرآیند انتخابات و رسیدن احزاب به وحدت و اجماع موردنظر در این زمینه افزود: هیچ گاه رسیدن به ائتلاف و اجماع این طور نبوده که یک باره در سور اسرافیل دمیده شود و وحدت حاصل شود، بلکه حقیقت آن است که در عالم سیاست منافع افراد با یکدیگر سازوگار نیست و همین باعث جهت گیری های متفاوتی خواهد شد.

شیرزاد ادامه داد: اما آن چه در میان اصلاح طلبان به عنوان راهکار همیشگی مورد توجه بوده این است که این جریان سیاسی هرگز بر مبنای مرید و مرادی و شیفتگی نسبت به شخصیت ها و منافع شخصی تصمیم گیری نمی کنند، بلکه آن چه مسیر حرکت افراد در این جریان سیاسی را مشخص می کند، اجتناب ورزی از جهت گیری بر مبنای منافع شخصی و تبعیت از خرد جمعی است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین بیان کرد: تمام احزاب سیاسی باید بدانند بدون تبعیت از عقل جمعی به جایی نمی رسند و کاری را از پیش نخواهند برد.

شیرزاد با اشاره به روند همکاری احزاب در جریان سیاسی اصلاح طلب نیز ادامه داد: تمامی احزاب از جمله اعتماد ملی، مردم سالاری و غیره نیز باید با هم پوشانی با دیگر فعالان این عرصه به اندیشه ها و اهداف اصلاح طلبی جامه عمل بپوشانند.

این نماینده پیشین مجلس معتقد است که هیچ فرد و حزب سیاسی در هیچ جریان سیاسی دارای وزن و سابقه تاریخی والایی نیست که با اتکا بر آن بتواند از نیاز به همکاری با دیگر احزاب و افراد در این جریان بی نیاز باشد.

وی در ادامه افزود: تمام احزاب سیاسی با بودن در یک میدان و با فعالیت بر مبنای یک نظر واحد می توانند از نفوذ سیاسی مطلوب بهره برند.

شیرزاد بیان کرد: صداهایی که تاکنون از سوی فعالان سیاسی جریان اصلاحات شنیده شده، اظهارنظراتی انتخاباتی برای رسیدن به گزینه نهایی و یکسانی بوده وایت و جای نگرانی ندارد، اما امید می رود سازهای ناکوکی که در میانه های راه انتخاباتی از سوی برخی احزاب و فعالان سیاسی شنیده می شوند، پایان یابد و قطعا با مدیریت رهبران اصلاحات چنین امیدی محقق خواهد شد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب همچنین با اشاره بر اجماع اصلاح طلبان برای حمایت از حسن روحانی در انتخابات سال آینده، گفت: معمولا در تمامی کشورها بر اساس رسم سنتی و همیشگی رؤسای جمهوری برای تحقق تمام وعده ها و برنامه های خود نیاز به حضور در دوره پشت سر هم دارند و این چیزی است که نه فقط در ایران بلکه در اکثر کشورهای جهان دیده می شود.

وی با اشاره به شانس رای آوری بالای روحانی در انتخابات، افزود: کسانی که در دوره گذشته از روحانی حمایت کردند اکنون از همراهی کردن دولت پشیمان نبوده و به حمایت خود از وی در سال آینده ادامه خواهند داد.

این نماینده پیشین با بیان این که نمایندگان این دور از مجلس خود را مدیون تغییر شرایطی می دانند که بعد از سال 92 ایجاد شده، گفت: فعالان سیاسی امروز به خوبی می دانند اگر تابه حال اتحاد و انسجام آن ها موفق به دریافت پاسخی مناسب در جامعه شده است، پس دلیلی برای حرکت بر مداری غیر از ائتلاف باقی نمی ماند.

رزروحانی فکر نمی کنند، افزود: زمزمه های موجود در راستای رسیدن به وحدت و تعیین گزینه نهایی نیست و جای هیچ نگرانی ندارد.

     نمایندگان اصلاح طلب مجلس چکیده احزاب هستند

حسن لطفی، نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی به نوآوان گفت: لیست امید و مجموع اصلاح طلبان مجلس هنوز برای انتخابات به جایی نرسیده اند که بر مبنای آن گزینه ای را به عنوان کاندیدای نهایی خود معرفی کنند، چرا که آن چه در شرایط فعلی برای اعضای لیست امید مهم است، ایجاد فرصتی مناسب برای رسیدگی به امور کشور و خدمت به مردم است.

وی همچنین با اشاره به این که نمایندگان اصلاح طلب مجلس چکیده احزاب هستند، ادامه داد: مطمئنا نمایندگان و اعضای لیست امید از آن چه به عنوان نتیجه نهایی ائتلاف اصلاح طلبان مطرح می شود، عدول نخواهند کرد.

این نماینده مجلس با اشاره به این که هیچکدام از نمایندگان و اعضای لیست امید نمی خواهند رقیب دولت باشند، گفت: نمایندگان اصلاح طلب مجلس در حال حاضر عملا گزینه ای برای انتخابات ندارند، اما درنهایت روحانی گزینه انتخاباتی آن ها است.

     هماهنگی بدنه اصلی اصلاحات با سازوکار شورای عالی سیاست گذاری

غلامرضا ظریفیان، استاد دانشگاه و فعال سیاسی اصلاح طلب در گفت وگو با نوآوران گفت: بدنه اصلی اصلاحات عمل بر مبنای سازوکار شورای عالی سیاست گذاری را پذیرفته و بر همان اساس عمل می کند و در نهایت بر اساس عقل جمعی تصمیم نهایی را اتخاذ خواهند کرد.

وی همچنین افزود: همیشه در زمان نزدیک به انتخابات اظهارات متعددی از سوی احزاب و فعالان سیاسی متعدد شنیده می شود که بهترین روش مواجهه با آن ها مدارا خواهد بود.

ظریفیان با اشاره به این که بیانات متعدد احزاب سیاسی گوناگون برای انتخابات فقط نوع بیانات مسؤولان احزاب را نشان می دهد، افزود: چنین بیاناتی جای نگرانی ندارد و به منظور اعلام نوع کارکرد احزاب است، چرا که در نهایت تصمیم نهایی بر مبنای نتیجه اعلامی شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان خواهد بود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به این که این شورا نافی کارکرد احزاب نخواهد بود، بیان کرد: آن چه بر اساس گمانه زنی ها به نظر می سرد، این است که گزینه اصلاح طلبان برای انتخابات کسی جز حسن روحانی نخواهد بود، مگر آن که اتفاق غیر مترقبه ای در جریان انتخابات رخ دهد که احتمال آن بسیار ضعیف است.

وی افزود: در شرایط فعلی باید گفت اظهارات نمایندگان احزاب جای نگرانی ندارد و بهترین شیوه برخورد با آن ها مدارا و پرهیز از رفتاری تقابلی خواهد بود.ظریفیان معتقد است تجارب بسیار مطلوب اصلاح طلبان نشان داده که کارکرد بر مبنای تصمیم نهایی شورای عالی سیاست گذاری بهترین نتیجه را خواهد داشت.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن