به گزارش صبح رزن به نقل از خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران تسنیم«پویا»، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در نشست مشترک وزارت کشور با خانه احزاب که عصر امروز (دوشنبه 29 آذر) در محل وزارت کشور برگزار شد در سخنانی گفت: بنده موافق هزینه کرد برای احزاب هستم تا تقویت شوند و در این زمینه همکاریهای لازم را با بدنه احزاب خواهیم داشت.
وی با بیان این که مجلس دهم تقریباً صف بندی مشخص و روشنی دارد، افزود: باید موانع لازم در جهت تقویت احزاب برطرف شود؛ البته احزاب نیز باید خودشان همکاریهای لازم را با مجلس و دیگر دستگاهها داشته باشند.
وزیر کشور همچنین در بخش دیگری از سخنانش به موضوع ساختمان خانه احزاب اشاره کرد و گفت: قرار بوده تمام ساختمان خانه احزاب در اختیار احزاب باشد، که این موضوع را با آقای قالیباف شهردار تهران پیگیری میکنم.
رحمانی فضلی با اشاره به همکاری احزاب با وزارت کشور اظهار کرد: بنده همواره گفتهام که بدنه احزاب باید به مردم تکیه و با مردم و برای مردم کار کند.
وی همچنین درباره برگزاری جلسات سیاستهای کلی آسیبهای اجتماعی در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی گفت: در موضوع آسیبهای اجتماعی تاکنون 4 جلسه در محض رهبر انقلاب برگزار شده و جلسه بعدی آن در اردیبهشت سال آینده برگزار میشود.
وزیر کشور در همین زمینه افزود: اولویتها در حوزه آسیبهای اجتماعی شناسایی شده که ما آمادگی داریم احزاب نیز با ایجاد NGO ها و موسسات خیریه در این زمینه به ما کمک کنند.
رحمانی فضلی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی امروز مورد نیاز و ضرورت کشور است تصریح کرد: احزاب باید در حوزه اقتصاد مقاومتی فعالانه عمل کنند.
وی تاکید کرد: ما بستر همکاری در زمینه مشارکت در حوزه اقتصاد مقاومتی با احزاب را فراهم میکنیم و حاضریم تفاهمنامهای در زمینه آسیبهای اجتماعی و اقتصاد مقاومتی و نیز مبارزه با فساد اقتصادی با خانه احزاب امضا کنیم.
وزیر کشور موضوع فساد اقتصادی را یکی از مسائلی دانست که باید حتماً ریشهیابی شده و مورد حل و فصل قرار گیرد، گفت: هر وقت موضع ستاد اقتصادی مطرح میشود، یک سری مداخلات جناحی در آن صورت میگیرد که از احزاب تقاضا دارم به این موضوع کلان نگاه کرده و دور از مسائل جناحی نسبت به حل آن با ایجاد راهکارهایی اقدام کنند.
رحمانی فضلی با بیان این که اقتصاد مقاومتی، آسیبهای اجتماعی و فساد اقتصادی جزء موضوعاتی است که احزاب نباید به آنها نگاه سیاسی و جناحی داشته باشند، گفت: حاضریم در عرصهها تفاهمنامهای با احزاب داشته باشیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم و پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا اشاره کرد و گفت: احزاب در انتخابات موثر و نقشآفرین هستند که در این موضوع شکی نیست، ما آماده دریافت نظارت و تحلیلهای شما در این حوزه هستیم، ما در اجرای انتخابات طبق قانون فقط میتوانیم مشارکت کنیم.
وزیر کشور با بیان این که قانون جدید انتخابات 2 نفر از احزاب در هیئتهای اجرایی حضور دارند، اظهار کرد: این موضوع فعلا در حد پیشنهاد است و در کمیسیون سیاسی و امنیتی دولت در حال بررسی است.
رحمانی فضلی اضافه کرد: تشکیل میز انتخابات را نیز از سوی شورای نگهبان پیگیری میکنیم تا بر اساس آن در جریان انتخابات نمایندگانی از احزاب حضور داشته باشند.
وی در ارزیابیاش نسبت به نگاه کلی جامعه به احزاب گفت: نگاه مثبتی نسبت به احزاب در اکثریت جامعه وجود دارد، الان به شرایطی رسیدهایم که برخی لیستی رای میدهند، اما برای جلب اعتماد عمومی فاصله بسیاری داریم.
وزیر کشور اضافه کرد: اعتمادسازی، عمقبخشی در کنار پیگیری مسائل صنفی جزء موضوعاتی است که خانه احزاب میتواند آن را پیگیری کند.
رحمانی فضلی با بیان این که امروز مسائل منطقهای و بینالمللی متعددی با وجود مشکلاتی در داخل داریم، تصریح کرد: این مسائل اقتضای وحدت را برای ما چند برابر کرده که لازم است این روحیه وحدت حفظ و تقویت شود و به هر دلیلی وحدت و انسجام جامعه مختل شود؛ از به هم خوردن وحدت در جامعه همه ما متضرر میشویم.
وی موضوع آب را یکی از مسائل بسیار حساس امنیتی در شرایط کنونی جامعه تلقی کرد و افزود: دامن زدن به اختلافات مسائل را تشدید میکند که باید از این موضوع پرهیز شود. باید از موضوعاتی که جامعه را دچار هیجانات زود گذر میکند دوری کنیم.
رحمانی فضلی با بیان این که سلامت، امنیت و قانونی بودن انتخابات همواره حائز اهمیت است تصریح کرد: البته مشارکت نیز بسیار مهم است که باید احزاب در جلب مشارکت مردم برای حضور در انتخابات فعالیت جدی داشته باشند.
وی همچنین پیشبینی کرد که در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم مشارکت بیشتری نسبت به دهمین دوره مجلس شورای اسلامی از سوی مردم داشته باشیم.
وزیر کشور اضافه کرد: احزاب باید سازمان یافته، مستمر و متناسب با هر موضوعی وارد شوند و به ما مشورت دهند، البته نباید فقط اظهار نظر آنها مناسبتی و در حد بیانیه باشد باید طوری باشد که مردم بدانند که احزاب در موضوعات حساس نیز صاحب نظر هستند.
رحمانی فضلی در بخش دیگری از سخنانش به اقدامات کمیسیون ماده ده احزاب اشاره کرد و گفت: در حال حاضر پروندهای برای تاسیس حزب نداریم، البته معتقدیم که احزاب باید ساماندهی شوند و حاضریم از مشورت نمایندگان آنها استفاده کنیم و حتی حاضریم با ارائه لایحهای به مجلس 248 حزب موجود را ساماندهی کنیم.
وی ایجاد فضای امنیت برای فعالیت احزاب را جزو وظایف ذاتی وزارت کشور قلمداد کرد و گفت: الان این فرصت را نداریم که ضرورت کار حزبی را در جامعه تعریف کنیم، ضرورت احزاب در جامعه به صورت جدی احساس میشود.
وزیر کشور با بیان این که دولتها هیچ گاه قادر به تغییر و تحول در مسائل اجتماعی نیستند، افزود: تحول در جامعه باید از درون خودجامعه و بدنه احزاب صورت گیرد، در این حوزه اقدامات اساسی باید از سوی خانه احزاب باید صورت گیرد.
رحمانی فضلی اضافه کرد: دولت باید بستر سازی باشد و مسیر را هموار کند، هیچ دولتی نمیتواند موضوعات اجتماعی را به طور کامل پیگیری کند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما