به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ روزنامه اعتماد مصاحبه تفصیلی را با علی شکوری راد از فعالان سیاسی اصلاح طلب انجام داده است که بخشی از آن در زیر می آید:
ارزیابی دارید که آقای روحانی بدون حمایت اصلاحطلبان چقدر میتوانست رای بیارود؟
تا قبل از حمایت اصلاحطلبان از آقای روحانی میزان رای آقای روحانی مثل بقیه نامزدها بود. حدودا ٧ تا ١٠ درصد بود. ولی بعد از حمایت اصلاحطلبان جهش کرد و بالای ٥٠درصد آمد.
اگر این حمایت اتفاق نمیافتاد ایشان ٢ تا٣ میلیون رای داشت؟
عدد را نمیتوانم بگویم. البته آقای روحانی در رقابتهای انتخاباتی قدری جلوه کرد. خودش هم توانست رای جمع کند. لیکن رایی که جمع کرد تا روزی که تصمیم شورای مشورتی، یعنی دوشنبه قبل از انتخابات، گرفته شد در حدی نبود که چشماندازی برای پیروزی ایجاد کند. به هر حال باید گفت مهمترین تاثیر را جمعبندی شورای مشورتی و انصراف دکتر عارف که با پیگیری آقای خاتمی بود، داشت.
حمایت ما از آقای روحانی حمایت از یک کاندیدای موجود است که روی آن اجماع وجود دارد و براساس توافق ما ایشان انتخاب شده و دستاورد ما است. تا زمانی که دستاوردمان و اجماع قبلیمان روی آقای روحانی وجود دارد، طبیعتا ایشان کاندیدای ما است مگر اینکه نقیض آن ثابت شود. موضع ما که میگوییم از آقای روحانی حمایت میکنیم، تدوام موضع ٩٢ است. اگر کسی حرف دیگری میزند باید مصوبه ارایه کند.
سال آینده انتخابات شوراها را نیز داریم و این شوراها برای ما تفاوتی با شوراهای قبل دارد و دست کم در تهران کمیسیون نظارت بر شوراها اکثریتش با فراکسیون امید است. به نظر میرسد روند تایید صلاحیت کاندیداهای اصلاحطلب سهلتر از دورههای گذشته داشته باشد.
اگر فضای انتخابات خوب شکل بگیرد، امیدوار هستیم که بخش اعظم کسانی که به شوراها راه پیدا میکنند، اصلاحطلب باشند. این جمعیت زیاد خودشان در جامعه تاثیرگذار میشوند. درباره اینکه در تهران، به خصوص، هم تعداد نامزدها زیاد خواهد بود و هم تعداد افراد شورا کاهش پیدا کرده، رسیدن به یک لیست واحد را با مشکل مواجه کرده است. این حرف درستی است.
تغییر مدیریت شهری پایتخت جزو مطالبات جدی شما است؟
بله. در انتخابات قبلی هم اگر مقداری بیشتر توجه میشد این اتفاق نمیافتاد. در انتخابات قبلی ترکیب شورا را میتوانستیم صددرصد اصلاحطلب ببندیم. علت اینکه اصلاحطلبان نیمی از کرسیها را از دست دادند به این دلیل بود که پای صندوقها، لیست در دست مردم نبود. یعنی مردمی که میآمدند به روحانی رای دهند حاضر بودند به لیست اصلاحطلبان رای دهند اما لیست در اختیارشان نبود که رای بدهند. من با این صحنه مواجه بودم که مردم پای صندوق بودند و میخواستند رای بدهند اما لیست در اختیارشان نبود. به همین دلیل در انتخابات مجلس سال گذشته استراتژیمان را بر این قرار دادیم که لیست را از طرق مختلف به دست مردم برسانیم. تبلیغات در و دیوار را به حداقل رساندیم ولی لیست را به دست مردم رساندیم. به همین دلیل هم توفیق خوبی به دست آمد.
انتهای پیام/
دیدگاه شما