تاریخ : 30. دى 1395 - 10:46   |   کد مطلب: 21735
رئیس پلیس راه استان همدان از اخذ 759 دفترچه كار ناوگان حمل و نقل جاده‌اي به علت تخلف خبر داد و گفت: امسال 59 جلد گواهينامه به علت نمره منفي توقيف شده است.

به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، رضا عزیزی ظهر امروز در نشست خبری پلیس‌های تخصصی ف.ا.ا همدان پیرامون تشریح ماموریت‌های تخصصی سال 95 اظهار کرد:‌ همکاران پلیس در راستای ارتقای فرهنگ ترافیک و آموزش در جامعه طی 9 ماهه امسال در 142 مدرسه حاشیه جاده‌ها حضور یافته و نسبت به آموزش دانش‌آموزان مدارس اقدام کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه نیروهای پلیس در 152 شرکت‌ و موسسات بار 152 نوبت حاضر شده و به رانندگان آموزش‌های لازم را داده‌اند، گفت: در 215 روستا در ساعات نماز ظهر و عصر در مساجد حاضر شده و مشکلات ترافیکی محل مورد بررسی قرار گفته است.

رئیس پلیس راه استان همدان با اشاره به اینکه برای رانندگان وسیله نقلیه عمومی که دفترچه صادر می‌شود در 37 نوبت آموزش داده شد که هر بار حداقل 50 نفر در کلاس‌ها شرکت کردند، افزود: امسال 22 هزار و 81 نفرساعت مورد آموزش قرار گرفته‌اند.

وی با بیان اینکه در بحث تخلفات رانندگی اگر خودرویی بیش از یک میلیون تخلف داشته باشد سیستم توقیف خودرو را صادر می‌کند، خاطرنشان کرد: تخلف 390 خودرو از یک‌میلیون تومان گذشته و پرداخت نشده که حداکثر خلافی برخی خودروها 4.5 میلیون تومان بوده است.

عزیزی با بیان اینکه خودروهای توقیف شده عمدتاً سواری هستند، گفت:‌ ماده 7 قانون اخذ جرایم رانندگی می‌گوید که اگر رانندگان تخلفات حادثه‌ساز 20گانه را مرتکب شوند، نمره منفی به آنها تعلق می گیرد که در این راستا 59 جلد گواهینامه به علت نمره منفی توقیف شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 106 نقطه حادثه‌خیز شناسایی شد، افزود: مشکل 36 نقطه حادثه‌خیز برطرف شده و 70 نقطه به قوت خود باقی است.

رئیس پلیس راه استان همدان با بیان اینکه عمده مشکل پلیس راه به پیچ شاوه در جاده پایگاه به سه‌راهی ویان برمی‌گردد که پیچ تقریباً 90 درجه است و به همین دلیل در سال تعدادی افراد در آنجا به علت تصادف کشته می‌شوند، گفت: امسال سه نفر در این مسیر کشته و تعدادی نیز زخمی شدند.

وی با اشاره به اینکه این مشکل در کارخانه آسفالت جاده ملایر نیز وجود دارد، افزود: اداره راهداری باید نسبت به اصلاح نقاط حادثه‌خیز اقدام کند.

*صدرو 1163 جلد دفترچه کار ناوگان حمل و نقل جاده‌ای

عزیزی با بیان اینکه امسال یک‌هزار و 163 جلد دفترچه کار ناوگان حمل و نقل جاده‌ای صادر شده است، گفت: 3 هزار و 718 جلد دفترچه نیز تمدید شده و 759 دفترچه به علت تخلف از رانندگان اخذ شده است.

وی با بیان اینکه در مرحله اول تمام دفترچه‌ها به رنگ آبی صادر می‌شوند که در صورت تخلف دفترچه بعدی جلد قرمز خواهد شد، افزود: دفترچه‌های قرمز نشان می‌دهد که رانندگان، رانندگی خطرناکی داشته و تخلف داشته‌اند.

رئیس پلیس راه استان همدان با اشاره به تعداد تصادفات فوتی در 9 ماه امسال در همدان، تصریح کرد: امسال در 258 فقره تصادف، 314 نفر فوت کرده‌اند که سال گذشته نسبت به 9 ماهه امسال327 نفر فوت شده بودند.

وی با بیان اینکه امسال 13 نفر فوتی نسبت به سال گذشته کاهش داشته که چهار درصد را شامل می‌شود، گفت: سال 94 نیز میزان فوتی نسبت به سال 93، 20 نفر بوده یعنی پنج درصد کاهش داشته است.

عزیزی با بیان اینکه امسال با همکاری و تلاش همکاران پلیس و ارتقای فرهنگ و رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی از سوی مردم چهار درصد میزان فوتی‌ها کاهش داشته است، افزود:‌ امسال 6 دی ماه متاسفانه شاهد تصادفی بودیم که در چشمه گردنه اسدآباد رخ داد و چهار سرنشین خودرو کشته شدند.

*افزایش 8 درصدی تصادفات جرحی نسبت به سال گذشته

وی با بیان اینکه اگر در این مسیرها از نیوجرسی استفاده شود از فوت افراد جلوگیری خواهد شد، گفت:‌ تصادفات جرحی امسال هشت درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

رئیس پلیس راه استان همدان با بیان اینکه سال گذشته یک‌هزار و 59 فقره تصادف رخ داد که یک‌هزار و 498 نفر مجروح شدند، افزود:‌ امسال در یک‌هزار و 178 فقره تصادف، یک هزار و 617 نفر مجروح شدند.

وی با بیان اینکه در برخورد با تخلفات نسبت به سال قبل 13 درصد کاهش داشته‌ایم، گفت: این نشان می‌دهد که فرهنگ ترافیکی مردم ارتقایافته و مقررات را کاربران جاده‌ای بهتر رعایت می‌کنند.

عزیزی با بیان اینکه بیشترین علت تصادفات فوتی و جرحی عدم توجه کافی به جلو ناشی از خستگی و خواب‌آلودگی گزارش شده که 41 درصد تصادفات را شامل می‌شود، افزود: عدم توانایی در کنترل وسایل نقلیه 14 درصد بوده که بیشتر در محل‌هایی است که محدودیت سرعت وجود ندارد.

وی با بیان اینکه عدم رعایت حق تقدم 13 درصد علت تصادفات فوتی و جرحی را به خود اختصاص داده است در ادامه با اشاره به بیشترین مقصر تصادف از سوی وسایل نقلیه گفت: 62 درصد سواری، 16 درصد موتورسیکلت،15 درصد وانت‌بارها در تصادفات مقصر شناخته شده‌اند.

رئیس پلیس راه استان همدان با اشاره به اینکه تعداد متوفیان مربوط به خودروهای سواری 61 درصد گزارش شده است، افزود:‌ 13 درصد متوفیان مربوط به موتورسیکلت‌ها، 18 درصدوانت بارها، پنج درصد کامیون‌ها و دو درصد مینی‌بوس و اتوبوس‌ها است.

وی  با بیان اینکه در مجموع یک‌هزار و 100 کیلومتر محور اصلی داریم که 53 درصد تصادفات در این راه‌ها اتفاق می‌افتد، گفت:‌ 598 کیلومتر بزرگ‌راه و 3 هزار و 500 راه روستایی در استان وجود دارد.

عزیزی با بیان اینکه در راه‌های فرعی 30 درصد تصادفات به وقوع پیوسته است، خاطرنشان کرد: در محورهای روستایی 17 درصد تصادفات رخ داده که البته افزایش داشته است.

81 درصد تصادفات در شعاع 30 کیلومتری شهرها اتفاق افتاده است

وی با بیان اینکه 81 درصد تصادفات در شعاع 30 کیلومتری شهرها اتفاق افتاده است، گفت: 53 درصد تصادفات در بازه زمانی 12 ظهر تا 8 شب گزارش شده است.

وی ادامه داد: 8 شب تا 12 شب 17 درصد، 12 ظهر تا 12 شب 70 درصد و 12 شب تا 8 صبح 30 درصد تصادفات رخ داده است.

رئیس پلیس راه استان همدان با بیان اینکه 59 درصد تصادفات مربوط به افرادی است که تحصیلان سیکل داشته یا بی‌سواد بوده‌اند، گفت: در مجموع تعداد متوفیان 78 درصد مرد یعنی 267 نفر و  22 درصد زن یعنی 70 نفر بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سنی که فوت شده‌اند 40 ساله‌ها هستند و 30 تا 45 ساله نیز 40 درصد این آمار را تشکیل می‌دهند، افزود: 32 درصد فوت‌شدگان 18 تا 30 سال و 73 درصد نیروی فعال جامعه هستند.

عزیزی با بیان اینکه میزان تصادف سواری افزایش داشته اما کامیون و اتوبوس کاهش داشت، گفت: امسال دو مورد فوتی در اتوبوس رخ داده است.

وی با بیان اینکه امسال 378 فقره تصادف موتورسیکلت به وقوع پیوسته که 234 فقره موتورها مقصر شناخته شده‌ و 144 فقره غیر مقصر بوده‌اند، افزود: در مجموع 63 نفر با موتورسیکلت فوت کرده‌اند که امسال 25 نفر افزایش فوتی داشتیم و 17 درصد نیز مجروحان نسبت به سال گذشته افزایش داشته‌اند.

رئیس پلیس راه استان همدان با اشاره به اینکه 58 درصد از افراد در تصادفات فوتی‌ و جرحی بومی بودند و 41 درصد غیر بومی که البته یک درصد نیز مشخص نشده است، گفت:‌ پنج درصد تصادفات فوتی مربوط به کامیون‌ها، اتوبوس و مینی‌بوس دو درصد و سایر نیز یک درصد اعلام شده است.

وی با اشاره به واژگونی خودرو‌ها، خاطرنشان کرد: 49 درصد تصادفات مربوط به واژگونی خودور است که امسال 125 نفر در اثر واژگونی خودور فوت کرده‌اند.

عزیزی تصریح کرد: این تعداد فوت‌شدگان بدون استثنا از کمربند ایمنی استفاده نکرده‌‌اند که اگر بستن کمربند را جدی می‌گرفتند شاید در نهایت 25 نفر فوت می‌کردند.

وی از راه‌اندازی دوربین‌های کنترل سرعت در جاده‌ها طی ایام نوروز خبر داد و افزود:‌ با راه‌اندازی این دوربین‌ها شاهد کاهش قابل توجهی از تصادفات در جاده‌ها خواهیم شد.

رئیس پلیس راه استان همدان با بیان اینکه تعدادی دوربین‌های کنترل سرعت در حال نصب است، گفت:‌ در آزادراه‌ها هر 20 کیلومتر و در راه‌های اصلی هر 30 کیلومتر یک دوربین نصب خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه بیشترین تصادف در اثر تخلفات و تردد است، افزود: تصادفات مولفه‌های مختلفی دارد که البته در 99 درصد تصادفات عامل انسانی مقصر است.

عزیزی با بیان اینکه عمده مشکلات در تصادفات یکی بحث سرعت و دیگری عدم بستن کمربند ایمنی و نیز خستگی و خواب‌آلودگی است که اگر این سه عامل را رانندگان رعایت کنند تصادفات به کمتر از 100 نفر می‌رسد، گفت:‌ خودروهایی که در کشور تولید می‌شوند نیز بسیار نقص دارند.

وی با اشاره به اینکه امسال یک درصد سازمان‌ها نیز در تصادفات نقش داشته‌اند، گفت:‌ در خصوص اینکه شرکت‌های خودروساز مقصرند، اگر مردم شکایت کنند به حق خود نمی‌رسد و در این زمینه هیچ کس پاسخگو نیست و چون مردم به حق نمی‌رسند پیگیر نیز نیستند.

رئیس پلیس راه استان همدان با بیان اینکه سال گذشته 161 نفر در صحنه و امسال 142 نفر فوت کرده‌اند، افزود: در بیمارستان سال گذشته 149 نفر و امسال 159 نفر فوت کردند و در حین انتقال نیز 17 نفر طی سال گذشته و امسال 11 نفر فوت کردند.

*افزایش 7 درصدی میزان فوتی در بیمارستان

وی با اشاره به کاهش 12 درصدی میزان فوتی در صحنه، گفت:‌ میزان فوتی در بیمارستان امسال هفت درصد افزایش داشته است.

عزیزی با اشاره به کاهش 35 درصدی فوتی در حین انتقال به بیمارستان، افزود: نسبت به پارسال واژگونی خودرو افزایش داشته که سال گذشته 643 مورد واژگونی و امسال 709 مورد با 10 درصد افزایش گزارش شده است.

وی با اشاره به احتمال مصرف روانگردان، مسکرات و مواد مخدر از سوی برخی رانندگان که پلیس در جاده‌ها با مشکوک شدن به این افراد تست اعتیاد می‌گیرد، گفت:‌ اگر تست اعتیاد مثبت باشد از راننده کامیون گواهینامه و کارت هوشمند گرفته می‌شود و 6 ماه نیز از رانندگی منع خواهد شد.

رئیس پلیس راه استان همدان در ادامه افزود:‌ البته پرونده‌ای برای آنها تشکیل داده و به دادسرا نیز فرستاده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تست الکل نیز وجود دارد که اگر به کسی مشکوک شویم با دمیدن در داخل دستگاه این موضوع نشان داده می شود، گفت: رانندگان مسافربری استان همدان خیلی خوب رفتار می‌کنند به طوری که در ناوگان مسافربری استان استفاده از مواد مخدر منفی است.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن