به گزارش صبح رزن، عاطفه زارعی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان، با تاکید به فراهم کردن زیرساختهای لازم برای ارتقای کتابخوانی دراستان، اظهار کرد: در جلسهای عنوان کردم که من شرمنده نویسندگان بومی هستم چرا که آنها بارها به سراغم میآیند که کتابهایشان را بخوانم و با پیشنهاد به مرکز برای خریداری، این منابع خریداری و در کتابخانه در معرض عموم قرار گیرد.
وی با بیان اینکه باید پاسخگوی نیاز این جوامع باشم، گفت: در همان جلسه از استاندار خواستم ردیف بودجهای برای این منظور تعریف کنند تا منابع اطلاعاتی را تامین کنم چراکه این کار جزوی از تامین زیرساختها به شمار میآید.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با اهمیت به معرفی افراد شاخص فرهنگی در جامعه خاطرنشان کرد: دستگاهها و ادارات با استقبال از افراد شاخص فرهنگی و تعریف کردن جایزه خاص نظیر جایزه بوعلی، هوشنگ مردای و نویسنده کودک به نام آنها میتوانند کم کم این افراد را با جامعه آشنا کنند.
وی با بیان اینکه اگر به دوره عقب بازگردیم میبینیم که گسترش کمی کتابخانههای ما پس از جنگ و به ویژه در چند سال اخیر بوده است، گفت: توسعه زیرساختها در گسترش مطالعه بسیار حائز اهمیت است.
زارعی با بیان اینکه البته بسیاری از کتابخانههای ما کتابخانههای شخصی در داخل منازل هستند چرا که فرهنگ قبلی ما این بود که افراد داخل منازل خود کتابخانه داشته باشند و به یکدیگر کتاب امانت دهند، افزود: اکنون آمارهای ما نشان از آن دارد که افراد به کتابخانههای بیرون مراجعه میکنند در حالی که باید به آمار کتابخوان در جامعه، تعداد کتابخوانهای داخل منازل را نیز اضافه کرد.
وی با بیان اینکه اگر میبینیم 235 هزار نسخه کتاب اهدا میشود در واقع آن کتابها از کتابهای کتابخانههای منازل بوده که خوانده شده است، گفت: جامعه ما از دوران قدیم، کتابخوان بودهاند و حال باید از بنیان رفتار کتابخوانی را تغییر و شکل داد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان خاطرنشان کرد: یکی از سیاستهای نهاد کتابخانه عمومی این بوده که در کنار هر کتابخانهای یک بخشی را برای کودک اختصاص دهیم.
وی ادامه داد: هدف از ایجاد بخش کودک این بوده که به شخصیت کودک شکل دهیم چرا که آنها جزو افراد کتابخوان ما به شمار میآیند.
زارعی خاطرنشان کرد: ما حتی با ایجاد بخش کودک در کتابخانهها برای خانوادهها نیز این موضوع را تعریف میکنیم که در مسیر رفتاری فرزندان خود مسیر مطالعاتی برای آنها تعریف شود و این یعنی جامعه به استعدادهای کودک احترام میگذارد.
وی با بیان اینکه تنها دستگاههای اداری در زمینه کتاب تصمیم میگیرند در حالی که همه باید در این زمینه تصمیم بگیرند، افزود: توجه به مسئله کتابخوانی باید از درون مردم شکل گیرد و آن نهضتی را می طلبد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان همدان با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه توسعه زیرساختها، افزود: با شهرداری به دنبال انجام اقداماتی هستیم تا بتوانیم زیرساختهای مطالعاتی را بیشتر کنیم.
دیدگاه شما