به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، «یک لحظه چشمم افتاد توی آینه. علی آقا داشت نگاهم میکرد. خجالت کشیدم. زود نگاهم را دزدیدم و سرم را پایین انداختم. این نخستین باری بود که علی آقا درست و حسابی مرا میدید».
این جملات روایت نخستین لحظههای زندگی مشترک زهرا پناهیروا و سردار شهید علی چیتسازیان است. دختر هفده سالهای که در آغاز جوانی است و هیچگاه تصور نمیکند که سالها بعد روایت زندگی یک سال و چند ماههاش با فرمانده عملیات لشکر انصارالحسین (ع) تبدیل به کتابی جذاب و خواندنی به نام «گلستان یازدهم» شود.
همانگونه که رهبر معظم انقلاب میفرمایند "این جنگ آنقدر حرف گفتنى دارد که اگر دهها سال هنرمندان ما و افراد خوشذوق و با ابتکار بنشینند و در جزء جزء آن کار کنند، باز هم حرفهاى گفتنى خواهند داشت." هنوز هم خاطرات پنهان زیادی از آن دوران وجود دارد که اگر به واسطه قلم توانای نویسندگان حوزه ادبیات و مقاومت به رشته تحریر درآید و یا به وسیله لنز دوربینها و دستگاههای ضبط صدا به ثبت وضبط درآید چه گنجینه کاملی از دوران شکوهمندی که خود مردم آن را ایجاد کردند خواهیم داشت.
یکی از زوایای دوران دفاع مقدس فداکاریهای زنان ایران است، فداکاری مادران، همسران، خواهران و دخترانی که رنج دوری مردان خود را با وجود احساساتی که خداوند در وجود زنان قرار داده تحمل کردند و با فراز و نشیبهای زندگی استوارانه ادامه دادند.
حالا بعد از گذشت بیش از سه دهه از هشت سال دفاع مقدس، جنگ چهره دیگری در تألیفات و کتابهای مرتبط با آن به خود گرفته است چهرهای که تنها در میدان جنگ نمیتوان آن را دید.
زندگی شاید کوتاه اما پر از عشق و احساس شهید چیتسازیان با همسرش یکی از موضوعات جذاب دوران دفاع مقدس است، زیرا فرزند ایشان 37 روز پس از شهادت شهید چیتسازیان متولد میشود.
راوی گلستان یازدهم بانوی مهربانی است که از دید جهان مادی تنها یک سال و 8 ماه زمان آشنایی، ازدواج و زندگی مشترکش با علی آقای چیتساز ادامه داشت ولی اگر قلبها چشم داشتند و میتوانستند ببینند زندگی او با محبتی که از همسر در دل داشت سالهای سال ادامه یافت و نیمه دیگر وجودش بود که گلستان یازدهم علاوه بر نمایاندن لحظات زندگی راوی نیمه پنهان فرمانده شجاع جنگی را در قالب خانواده و احساسات و شیوه رفتار محبتآمیز او با خانواده را به خواننده نشان میدهد.
فرماندهای که در جبهه به دلیل مهارتهای رزمی و شجاعتش به عقرب زرد معروف بود، در خانه با مادر و همسرش به اندازهای با مهر و محبت رفتار میکند که گویی این قلب رئوف هیچگاه سابقه حضور در جنگ را نداشته است.
این کتاب در ابتدا با یک عشق زمینی مخاطب را همراه میسازد و در ادامه هر چه به انتها نزدیک میشود به شکلی زیبا، این عشق را به عشقی آسمانی بدل میکند.کتاب در 17 فصل از زمان تولد فرزند شهید آغاز میشود و توسط بهناز ضرابیزاده نویسنده حوزه کودک و نوجوان و دفاع مقدس به رشته تحریر در آمده که نخستین نوشته شاخص او پرداختن به خاطرات همسر شهید ابراهیمی هژیر با عنوان دختر شینا بود.
این کتاب داستان زندگی مشترک زهرا پناهیروا و شهید علی چیتسازیان را از پایان مادی زندگی مشترک و شهادت شهید بزرگوار آغاز میکند که در مورد آن با همسر شهید چیتسازیان به گفتوگو پرداختم، بانوی مهربانی که در اوان جوانی و زندگی مشترک با شهادت همسر روبهرو میشود:
گلستان یازدهم تمام دارایی من در زندگی است
زهرا پناهیروا در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: 12 الی 13 جلسه مصاحبه داشتیم و بعد از اتمام مصاحبهها مقرر شد تا خانم ضرابیزاده مصاحبهها را پیادهسازی کنند و به سبب اینکه ایشان بتواند همزادپنداری داشته باشد هر از گاهی را به تهران آمده و شبانه روز در کنار حضور داشتند و با هم به گفتوگو میپرداختیم.
وی بیان کرد: صحبتهای چهره به چهره ما موجب شد تا ایشان بتواند موارد و احساسات من را به طور کامل درک کند هر چند که همزادپنداری با من به سبب مشکلات و احساساتی که من تجربه کردم برایش مشکل و سنگین بود ولی با کمک خداوند این اتفاق خوب افتاد و کتاب گلستان یازدهم که به نوعی روایت زندگی مشترک من و شهید چیتسازیان بود به رشته تحریر درآمد.
راوی گلستان یازدهم گفت: در این کتاب در مورد یک سال و 8 ماهی که زمان آشنایی، ازدواج و زندگی مشترک من با شهید علی چیتسازیان بود صحبت شده ضمن اینکه در این کتاب نگاههایی هم به بعد از شهادت ایشان انجام گرفته است.
پناهیروا گفت: این کتاب به نوعی همه دارایی من در زندگی مشترکم با شهید چیتسازیان بود و با این دارایی توانستم 30 سال بعد از شهادت ایشان به زندگی خود ادامه بدهم.
گلستان یازدهم نیمه پنهان فرمانده جنگ را در فضای آرام خانه
وی تصریح کرد: امید دارم که شاید این کتاب بتواند بیریا بودن شهدا و صبر خانوادههای شهدا را به منصه ظهور برساند و برای من نیز بسیار اهمیت داشت که بتوانیم خاطراتی را که امانتهای شهدا نزد ما است را به آیندگان انتقال دهیم.
همسر شهید چیتسازیان بیان کرد: در این کتاب چهره لطیف، نرم و عاشق را از فرمانده دوران دفاع مقدس به تصویر میکشد که به نظر من برای نسل جدید نیز جالب و جدید است.
پناهیروا با بیان اینکه زوجین جوان عشق و دوست داشتن را ملاک زندگی خود قرار دهند گفت: در این کتاب اشارات جذابی آمده و به همه جوانان به ویژه دختران ما نشان بدهد که تجملگرایی را کنار گذاشته و عشق و علاقه را ضمن توکل به خدا در نظر بگیرند و همسر خود را درک کنند. به نظر من زندگی دنیوی و دارایی افراد نمیتواند ضامن خوشبختی افراد باشد.
راوی کتاب گلستان یازدهم گفت: زمانی که متوجه شدم مقام معظم رهبری بر «گلستان یازدهم» تقریظ نوشتند و آن را مطالعه کردند افتخار کردم که ایشان توجه ویژهای به ادبیات جهاد و مقاومت و تاریخ شهدا دارند ضمن اینکه ایشان با این تقریظها توجه خود را به خانوادههای شهدا رساندند و این بسیار حائز اهمیت است.
گلستان یازدهم یکی از 4 کتاب با مضمون دفاع مقدس در همدان بود که رهبر معظم انقلاب آنها را مطالعه و بر آن تقریظ نگاشتند که متن آن به شرح زیر است:
بسماللهالرّحمنالرّحیم
این روایتی شورانگیز است از زندگی سراسر جهاد و اخلاصِ مردی که در عنفوان جوانی به مقام مردان الهی بزرگ نائل آمد و هم در زمین و هم در ملأ اعلیٰ به عزّت رسید هنیئاً له.
راوی -شریک زندگی کوتاه او- نیز صدق و صفا و اخلاص را در روایت معصومانهی خود بروشنی نشان داده است.
در این میان قلم هنرمند و نگارش آکنده از ذوق و لطف نویسنده است که به این همه جان داده است. آفرین بر هر دو بانو راوی و نویسنده کتاب.
به گزارش تسنیم سردار شهید علی چیتسازیان در سال 1341 در همدان دیده به جهان گشود و در طول زندگی خود تلاشهای فراوانی را برای دفاع از خاک و میهن اسلامی خود انجام داد سرانجام در تیرماه سال 66 در عملیات نصر 4 به شهادت رسید.
گزارش از مریم رحیمیان انور
انتهای پیام/
دیدگاه شما