به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، محمود قصاع بعد از ظهر امروز در کمیته علم و فناوری اقتصاد مقاومتی استان همدان با بیان اینکه همدان، استانی دارای پیشینه فرهنگی بالا و قدرت علمی زیادی است، اظهار کرد: اکنون استان همدان از نظر دانش و شرکتهای دانشبنیان وضعیت خوبی دارد.
وی با اشاره به اثرات صندوقهای پژوهش در توسعه اظهار کرد: امروزه در دنیا شرکتهای بزرگ صنعتی برخلاف موج توسعه واحدهای پژوهش، فناوری، تحقیق و توسعه که در صنایع مختلف در دهههای 70 و 80 شکل گرفته بود، حجم منابع انسانی خود و کارکردهای خود را اضافه نمیکنند.
مسؤول دبیرخانه کارگروه صندوق پژوهش و فناوری کشور با اشاره به اینکه شرکتهای بزرگ صنعتی کارهای توسعه فناوری را به شرکتهای بیرون که توان تولید فناوری دارند، میسپارند، ادامه داد: این شرکتهای بزرگ با سپردن توان تولید به شرکتهای بیرون حاشیه سود خود را بالا میبرند و از توان تخصصی با سطح بالا استفاده میکنند.
وی با بیان اینکه موجی در دنیا راه افتاده و پارکهای فناوری فعال شدهاند، بیان کرد: در کنار پارکهای علم و فناوری شرکتهای کوچک فناور با اثرات بزرگ ایجاد شده و این موج جدید به ایران نیز رسیده است.
قصاع به صندوق پژوهش و فناوری اشاره کرد و با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری بانکهایی برای تامین مالی شرکتهای کوچک و متوسط فناور هستند، ادامه داد: شرکتهای کوچک و توسعهدهنده فناور را باید مورد حمایت قرار داد.
وی با بیان اینکه امروزه حدود 14 سال از ایجاد نخستین صندوق پژوهش و فناوری در کشور میگذرد، افزود: یکی از اشکالات این بود که صندوقهای پژوهش به ابعاد بزرگتر تبدیل نمیشدند.
مسؤول دبیرخانه کارگروه صندوق پژوهش و فناوری کشور با اشاره به اینکه صندوق بزرگتری به عنوان صندوق نوآوری و شکوفایی تاسیس شده که 3 هزار میلیارد تومان سرمایه دارد، ادامه داد: وظیفه اصلی صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه توسعه فناوری این است که شرکتهای دارای توان و دانش را با توان مالی مناسب مورد حمایت قرار میدهد.
وی یادآور شد: پارک علم و فناوری اگر بخواهد در صندوقها نقش داشته باشد موظف به آوردن سرمایه است.
قصاع در ادامه با بیان اینکه تشکیل صندوق پژوهش و فناوری کمک به دغدغههای اشتغالزایی جوانان میکند، بیان کرد: بهتر است این اشتغالزایی در فضای علم و فناری باشد.
وی با بیان اینکه صندوق پژوهش و فناوری بازوی مالی پژوهش و فناوری است، تاکید کرد: از برنامه سوم توسعه بحث ایجاد صندوق پژوهش موضوع مطرح شد و در کارگروه ماده 100 شکل گرفت.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان در ادامه در رابطه با ضرورت صندوق پژوهش و فناوری، با بیان اینکه امروز کشورها و حاکمیت دنبال افزایش شرکت نیستند، اظهار کرد: نباید از موضوع کیفیت شرکتهای دانشبنیان و رسیدن به کیفیت آنها عقب ماند و آنها را نادیده گرفت.
مجید کزازی با اشاره به اینکه اشتغال پایدار زمانی صورت میگیرد که شرکتها توانمند بوده و ارزش افزوده بیشتری داشته باشند، بیان کرد: اگر این اتفاق رخ دهد یک شرکت میتواند تعداد بیشتری از افراد را شاغل کند.
وی با بیان اینکه با توجه به رشد سریع تکنولوژی شاید شرکتهای بزرگ با تولید انبوه خود تحرک سریع را برای تحول در حوزه تکنولوژی نداشته باشد، بیان کرد: شرکتهای کوچک میتوانند بازوان خوبی برای شرکتهای بزرگ باشند.
رئیس پارک علم و فناوری استان همدان با بیان اینکه شرکتهای کوچک دوستان کوچک برای شرکتهای بزرگ هستند، بیان کرد: بخشی از تکنولوژی جدید و فناوری جدید را میتوان به صورت شبکهای به شرکتهای جدید سپرد.
وی با اشاره به اینکه به شرکتهای کمتر از 50 نفر شرکتهای کوچک و متوسط گفته میشود، بیان کرد: شرکتهای کوچک، متوسط و بزرگ خوب میتوانند به صورت خوشهای کار کرده و فضای ریسک را کمتر کنند.
انتهای پیام
دیدگاه شما