به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، سیدحسن قشمی ظهر امروز در جمع خبرنگاران از اخذ مجوز راهاندازی مجلس مشورتی حوزه مردم نهاد خبر داد و اظهار کرد: مجلس مشورتی که ابداعی خود استان است پس از انتخابات ریاست جمهوری و شورای شهر همدان تشکیل خواهد شد.
وی با اشاره به وجود 347 سازمان مردم نهاد دارای مجوز در استان، گفت: متولیان صدور مجوز سمنها پنج دستگاه استانداری، فرمانداریها، سازمان بهزیستی، نیروی انتظامی، اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و ورزش و جوانان هستند.
کارشناس سازمان مردم نهاد دفتر امور اجتماعی استانداری همدان با بیان اینکه 65 درصد سازمانهای مردم نهاد در مرکز استان تمرکز دارند و مابقی در شهرستانها فعال هستند، خاطرنشان کرد: بیش از 17 سمن در شهرستان بهار فعال است اما تعداد سمنهای شهرستان رزن کم است.
وی با اشاره به موضوع انتخابات ریاستجمهوری و شورای شهر بیان کرد: سمنها سازمانی غیرسیاسی، غیرانتفاعی و غیردولتی هستند که نمیتواند در حوزه انتخابات ورود کند اما بیتفاوت نیز نیست و علاوه بر رصد تمام تحولات سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و... در بسیاری از امور اظهار نظر میکند.
قشمی با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد به دنبال گرفتن سهمی از قدرت نیستند و بیشترین هدف ما تأثیرگذاری روی تصمیمگیران و تصمیمسازان است، گفت: از بعد ملی نگاه دولت به سازمانهای مردم نهاد بسیار اهمیت دارد و آنچه مهم بوده این که دولتها سازمانهای مردم نهاد را به عنوان رقیب و حریف خود نبینند.
وی با اینکه دولتی میتواند فعالیت خوبی داشته باشد که اعتمادسازی در بین مردم را تقویت کند، افزود: تشکیل شواری شهر که تمرکززدایی را هدف قرار داده و استقلال اجرایی و سیاسی داشته باشد، بسیار مهم است.
کارشناس سازمان مردم نهاد دفتر امور اجتماعی استانداری همدان با تأکید بر اهمیت توان مشارکتسازی بیشتر مردم در اداره شهر از سوی شوراها، گفت: نگاه مدنی به سازمانهای مردمی بسیار قابل توجه و تلاش سمنها این است که فضایی را در راستای آگاهی بخشی به مردم فراهم کنند.
مسؤول کمیته سمنهای مدیریت شهری استان همدان نیز با بیان اینکه سازمانهای مردم نهاد به عنوان نمایندگان مردم هستند، اظهار کرد: در استان همدان هشت اتاق فکر در زمینههای مختلف تشکیل شده که با همفکری یکدیگر اقداماتی انجام میگیرد.
سیدمصطفی موسوی با بیان اینکه بر اساس اهمیت مدیریت شهری برای سازمانهای مردم نهاد، سال گذشته کمیته مدیریت شهری تشکیل شد، گفت: 130 سازمان مردم نهاد در حوزه مدیریت شهری فعالیت دارد.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت سازمانهای مردم نهاد، گفت: امروزه در مجموعه شورای شهرهای توسعه یافته رویکرد از خدمات عمرانی به فرهنگی و اجتماعی تغییرکرده است.
مسؤول کمیته سمنهای مدیریت شهری استان همدان انجام تمام پروژههای عمرانی را همراه با پیوست فرهنگی و اجتماعی مهم دانست و افزود: از شهر، عموم مردم استفاده میکنند و باید برای عموم مردم طراحی شود و نه اینکه صرفاً برای وسیله نقلیه مهیا شود.
وی با بیان اینکه مطالبات ما از شوراها در پنج محور تهیه شده است، گفت: پاسخگو بودن شورا در برابر انتظارات، بسترسازی مشارکت سمنها در اداره شهر، عضویت نمایندگان سمن در کمیسیون و کارگروههای زیرمجموعه شورای شهر، در اختیار گذاشتن مراکز فرهنگی و انعقاد قرارداد و تفاهم نامه در برخی زمینهها از جمله مطالبات بوده است.
انتهای پیام
دیدگاه شما