به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، کیوان زاهدی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه در زمینه مسائل توسعهای به سه مولفه «فناوری و تکنولوژی»، «نیروی انسانی با کیفیت» و «سرمایه» نیاز است، اظهار کرد: در بخش کشاورزی کیفیت نیروی انسانی از همه مهمتر است.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی نیازمند بهرهوری است، ادامه داد: بهرهوری از گذر نیروی انسانی است که متأسفانه از آن غفلت میشود.
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه در بخش کشاورزی، نیروی انسانی مسؤول ارتقای کیفیت است، افزود: بخش آموزش و ترویج باید به 13 زیر بخش دیگر در کشاورزی خدمات دهد.
وی با بیان اینکه ترویج در رشد کشاورزی در بخش های مختلف تاثیرگذار بوده است، بیان کرد: جنس کار در مدیریت ترویج فرهنگی و آموزشی است.
زاهدی با بیان اینکه در بخش ترویج کشاورزی طرحی به نام طرح نظام نوین ترویج کشاورزی تدوین شد که ساختار ترویج کشاورزی را مورد تغییر قرار داد، ادامه داد: برای اجرای این طرح سه پروژه از جمله پهنهبندی عرصههای تولیدی، مدیریت دانش و اطلاعات کشاورزی و ساماندهی مراکز جهاد کشاورزی باید اجرا شود.
وی با بیان اینکه عرصههای تولید کشاورزی در استان همدان بین کارشناسان مراکز جهاد کشاورزی تقسیم شده است، تصریح کرد: برای هر عرصه کارشناسی به نام «مروج پهنه» گذاشته شده که حکم رئیس سازمان جهاد کشاورزی را در آن عرصه دارد.
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به اینکه در استان همدان 105 پهنه تولیدی وجود دارد و هر کارشناس 10 روستا را زیر پوشش قرار داده است، ادامه داد: همه کارشناسان با لباس فرم مشخصی در عرصه حاضر می شوند.
وی مهمترین دستاورد عرصهبندی در بخش کشاورزی را افزایش پاسخگویی به کشاورز دانست و افزود: در این کار کشاورز طرف حساب خود را میشناسد.
زاهدی با بیان اینکه در کشور اطلاعات کشاورزی زیادی در دانشگاهها، مراکز تحقیقاتی وابسته به جهاد کشاورزی و... تولید میشود، بیان کرد: اطلاعات تولید شده در بخش کشاورزی برای کشاورزان هدفمند نیست و کشاورزان دسترسی کمتری به این اطلاعات دارند.
وی با بیان اینکه باید اطلاعاتی که در فضا پخش میشود به دست کشاورز برسد، تصریح کرد: یکی از لازمههای بهرهوری داشتن اطلاعات کشاورزی است.
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به سامانه جامع پهنهبندی و مدیریت کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه اطلاعات شخصی و کشاورزی همه کشاورزان باید در این سامانه ثبت شود، افزود: در استان همدان 115 هزار بهرهبردار وجود دارد اما فقط اطلاعات شخصی و کشاورزی 77 هزار کشاورز در آن ثبت شده است.
وی با بیان اینکه برای شهرستانها محقق معین تعریف شده است، ادامه داد: محقق معین از طریق سامانه به کارشناسان دسترسی کامل دارند و پل ارتباطی بین آنها برقرار شده است.
زاهدی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی تالاری را به نام «تالار ترویج دانش و فنون کشاورزی» معرفی کرده است، یاد آور شد: در این تالار هر نوع اطلاعات استانها که نشریه ترویجی و علمی تولید کرده بارگذاری شده است و کشاورزان به راحتی میتوانند از آن استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه ساماندهی مراکز جهاد کشاورزی پروژه سوم است، افزود: مراکز جهاد کشاورزی نقطه تماس ما با کشاورزان است.
مدیر هماهنگی ترویج جهاد کشاورزی استان همدان با اشاره به وجود کمبود نیروی انسانی در بخش ترویج جهاد کشاورزی، بیان کرد: باید تعداد مروج بیشتری داشته باشیم.
وی با اشاره به برگزاری 178 هزار و 915 نفر روز کارگاه آموزشی در استان همدان، افزود: 231 سایت الگویی در استان همدان وجود دارد که در این سایتهای الگویی مروجان، محققان و کارشناسان حضور دارند.
زاهدی با بیان اینکه 50 هزار و 927 نفر روز آموزش مهارتی برگزار شده که این آموزشها عمدتا شغل مدار هستند، بیان کرد: 161 کانون وجود دارد که در آن کشاورز پیشرو جهاد کشاورزی را همراهی میکند.
انتهای پیام
دیدگاه شما