به گزارش صبح رزن،راضیهالسادات میرمعینی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به روز جهانی تالاسمی و اقداماتی که طی این روز از سوی معاونت بهداشتی همدان انجام میشود، اظهار کرد: برنامه تالاسمی جزو قدیمیترین برنامه سیستم بهداشتی است که به موضوع مراقبت از زوجها و خانوادههایی که دارای فرزند تالاسمی هستند، میپردازند تا کودکی مبتلا به تالاسمی متولد نشود.
وی با بیان اینکه خدماتی نیز به کودکان تالاسمی ارائه میشود، گفت: در رابطه با خونگیری به موقع و مراقبتی که باید ماهانه صورت گیرد، اغلب توسط معاونت درمان در بیمارستانها خدمات خوبی ارائه میشود و کودکان تالاسمی در این زمینه به رضایت نسبی رسیدهاند.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت استان همدان با اشاره به مراقبت و پیشگیری از نوزاد مبتلا به بیماری تالاسمی و فنیل کتونوری دو برنامهای که در معاونت بهداشتی زیر لوای بیماری خونی اجرا میشود، افزود: در پنج سال گذشته هیچ تولدی از نوزاد مبتلا به ماژور نداشتهایم چراکه خانوادههایی که کمخونی و از نوع مینور داشته باشند، مراقبت میشوند.
وی با بیان اینکه در این رابطه قبل از بارداری آزمایشی انجام و ژن معیوب شناسایی میشود، گفت: بعد از بارداری در 10 هفته اول، آزمایش ژنتیک انجام میشود به نحوی که تشخیص داده میشود آن فرد مبتلا به کم خونی ماژور بوده یا نه؛ اگر آزمایش مثبت باشد از لحاظ شرعی مجوز پزشک قانونی برای سقط را دارند و در بیمارستان بستری و جنین سقط میشود.
میرمعینی با بیان اینکه در این مدت پنج ساله چندین مورد جنین به دلیل همین مشکل سقط شده است، افزود: در صورت سالم بودن جنین، آن نیز حفظ شده تا به هدفی که همراهی خانواده برای داشتن دو فرزند سالم بوده؛ برسیم.
وی با بیان اینکه در این هفته هماهنگیهایی در شهرستانها شده تا با دعوت از خانوادههای دارای فرزند تالاسمی و زوجین مبتلا به تالاسمی آموزشهایی به آنها ارائه شود، گفت: در طول سال برنامه آموزشی برای دانشآموزان دبیرستانی برای آشنایی با آزمایش قبل از ازدواج را در برنامه داریم.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت استان همدان بیان کرد: چالشی در این زمینه وجود دارد و آن این است که قبل از ازدواج خانوادهها با هم آشنا میشوند و بعد از اینکه قرار عقد گذاشتند، آزمایش میدهد و در نتیجه در یک وضعیت روحی مناسب مشاوره نمیشوند.
وی با تاکید به اینکه مشاوره ازدواج دو نفر دارای تالاسمی مینور باید در وضعیت مناسب باشد تا تصمیمگیری خوبی انجام شود، تصریح کرد: ما در مشاوره تاکید به ازدواج یا عدم ازدواج این افراد نداریم بلکه میگوییم اگر ازدواج انجام شد باید مراقبتهایی طی شود تا فرزند سالم به دنیا آید که باید شرایط خوبی تصمیمگیری برای آنها فراهم شود تا همراهی با ما دچار چالش نشوند.
میرمعینی با بیان اینکه برنامهای به مناسبت روز تالاسمی در بیمارستان بعثت همدان طی پنج شنبه این هفته برگزار خواهد شد، افزود: معاون بهداشتی در بیمارستان حضور یافته و با بیماران تالاسمی دیدار خواهد کرد.
وی با بیان اینکه بیش از 100 کودک مبتلا به تالاسمی در استان وجود دارد، افزود: در این سالها روی پیشگیری از تولد نوزادان تالاسمی کار بسیار خوبی شده است.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت استان همدان با اشاره به اینکه همدان جزو استانهای با شیوع پایین بیماری تالاسمی است، گفت: در برخی مناطق ژن عامل بیماری بالاتر است و میتوان گفت بالاترین این میزان در استان گلستان ثبت شده است.
میرمعینی با بیان اینکه سالهای قبل، تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی وجود داشت اما اکنون وضعیت بسیار عالی شده است، افزود: به افرادی که وظیفه مراقبت از خانمهای باردار دارند و نیز به خانمهای باردار تاکید داریم که به کمخونی دوران بارداری دقت و توجه لازم داشته باشند چراکه موضوع فیلتر، آزمایشگاهی است و ممکن است در آزمایش به هر دلیلی مشکل و خلائی وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه در کشور و در استان با افرادی مواجه شدهایم که حتی آزمایش قبل ازدواج دادهاند اما یکباره با تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی مواجه شدهاند، گفت: در سال از 20 هزار ازدواجی که در کشور رخ میدهد شاید یک مورد با این مشکل مواجه باشند و احتمال ضعیف است اما باید مواظب بود.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت استان همدان با بیان اینکه متخصصان و ماماها و نیز مادران به کم خونی دوران بارداری توجه داشته باشند و آن را کماهمیت ندانند، افزود: ممکن است برخی از افراد نیز کمخونی ناشی از فقر آهن داشته باشند که با قرص آهن جبران میشود اما مسئله کم خونی ژنتیکی متفاوت است و با چند آزمایش قابل تشخیص است.
انتهای پیام
دیدگاه شما