قصهای که این روزها با اتمام عملیات ریلگذاری و آمدن قطار به همدان به سرانجام رسیده و خبرنگاران و خانواده معظم شهدا نخستین مسافران مشهد مقدس پس از عیدسعید فطر خواهند بود.
سفری که آرزوی بسیاری از فعالان رسانهای استان بوده و منتظر اعلام شرایط اعزامشوندگان بودند اما در یک عمل غافلگیرانه روز گذشته لیستی شامل 50 نفر از فعالان اصحاب رسانه استان منتشر شد که نکته جالب آن وجود برخی از افراد غیرخبرنگار در لیست بود.
هر چند هنوز نمیدانیم چرا وعده استاندار به طور کامل اجرا نشد و تنها یک چهارم از خبرنگاران از طریق قطار به مشهد اعزام میشوند. خانه مطبوعات باید به نمایندگی از جامعه اصحاب رسانه استان در برابر این اتفاق واکنش نشان میداد هر چند ممکن است اینکار انجام گرفته و مراتب اعتراضشان به شخص استاندار رسیده باشد.
اما نکته دیگر ماجرا اینجاست که، هر چند اعضای خانه مطبوعات اذعان داشتند اسامی لیست منتشره از طریق قرعهکشی به دست آمده اما پس از پیگیریهای به عمل آمده متوجه شدیم تنها اعضایی که دارای بیمه بودند در لیست اعلامی جای گرفتهاند. یعنی بیمه شرط رفتن به سفری بود که مدیر ارشد استان قول آن را در جمع رسانهایها داد و هیچ خطکشیئی انجام نداد که خبرنگاران دارای بیمه اعزام شوند و تنگنظری برخی از دوستان شورای مرکزی خانه مطبوعات مانع از بهرهمندی خبرنگاران واقعی فاقد بیمه از این سفر معنوی شد.
این در حالیست که اکثر خبرنگاران رسانههای مجازی به ویژه در خبرگزاریها فاقد بیمه هستند و این سوال پیش میآید آیا خبرنگاران فاقد بیمه کار خبر انجام نمیدهند؟ اگر خانهای که متعلق به خبرنگاران است آنها را قبول ندارد پس بدا به حال ما.
پس از پیگیریهای به عمل آمده مشخص شد اعضای خانه قانون کشوری خانه مطبوعات را در لیست پالایش شده خبرنگاران اعمال کرده و فقط کسانیکه بیمه دارند را به عنوان خبرنگار پذیرفتهاند این در حالیست که هدیه استانی را نباید با این مباحث آمیخت.
سخنگوی خانه مطبوعات هم در گفتوگو با ایسنا، حاضر نشد درباره نحوه انتخاب افراد حاضر در لیست اعزامی توضیحاتی ارائه دهد. حتی اعضای خانه در فضای مجازی هم از این کار سرباز زدند تا این شبهه به وجود آید که اصلا قرعهکشیئی در کار نبوده و لیست ارائه شده گزینشی از سوی اعضای خانه و بدون حضور رئیس خانه مطبوعات و حتی نمایندگانی از رسانهها بوده است.
به عنوان مثال از ایسنا تنها نام دو تن خبرنگاران در لیست پالایش شده به چشم میخورد که یکی سردبیر و دیگری خبرنگار است و به صلاحدید خانه و یا قرعهکشی از بین این دو نفر یکی برگزیده شده و این جنجال بحثبرانگیز را پیش آورده که چرا متولیان امر فرهنگ و اطلاعرسانی صادقانه با افرادی از جنس خود برخورد نمیکنند؟
با این حساب در لیست مذکور از یکی از خبرگزاریها که اثری نیست و جالب اینجاست که حتی در قرعهکشی صوری هم افرادی به عنوان جایگزین درنظر گرفته نشدهاند تا در صورت انصرف یکی، دیگری در لیست گنجانده شود.
حال بماند که 14 تیر عمر خانه فعلی به سرمیآید و انتظار حضور حداکثری در انتخابات از قشر خبرنگار میرود اما با این اوصاف باید گفت بود و نبود خانهای که گزینشی و خودمختار اقدام به کاری که به قول خودشان اختیار تام از سوی استاندار برایشان صادر شده، میکنند، حداقل برای منی که سالها در این عرصه قلم میزنم، فرقی نمیکند.
نکته آخر اینکه، این خانه از پایبست ویران است و حتی خبرنگاران هم به همصنفان خود در مقام عمل خیلی رحم نمیکنند!
انتهای پیام
دیدگاه شما