به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، سهراب کلوندی ظهر امروز در نشست خبری اظهار داشت: وظایف شرکت فرودگاهها که فرودگاه همدان نیز زیر مجموعه آن است ایجاد بستر و زیر ساخت مناسب برای انجام پروازهای ایمن و مطمئن است.
وی افزود: عوامل زیر ساختی مثل باند و پارکینگ هواپیما که از نظر صنعت هوانوردی بسیار مهم است، سیستمهای کمک ناوبری و یک سری تجهیزات ایمنی مثل ایکس وی و گیت وی، تجهیزات امنیتی و دوربین های مدار بسته و ایجاد تسهیلات مناسب برای مسافران مثل فضای پارکینگ و غیره برای مسافران و همچنین مدیریت ترافیک کشور، ایجاد راههای هوایی و نظارت بر آنها است.
کلوندی با بیان اینکه خدمات امداد و نجات فرودگاهی طبق مقررات و دستور العملها نیز از دیگر وظایف این شرکت است گفت: عموم مردم زمانی که قصد سفر از مبدا فرودگاه را دارند باید از طریق آژانس هواپیمایی بلیت تهیه کند و ما در فرودگاه تسهیلات را برای آنها فراهم میکنیم تا پرواز امن و مطمئنی داشته باشند.
مدیر فرودگاه همدان اظهار داشت: نظارت بر دفاتر خدمات هوایی و ایرلاینها با سازمان هواپیمایی کشوری است که وظیفه آن کار حاکمیتی است و ما به عنوان شرکت، کار تسهیلاتی و خدماتی انجام میدهیم. در مورد پروازهای حج از مجموع 54 فرودگاه در سال 96 تعداد 20 فرودگاه ایستگاه پروازی هستند که از نظر تعداد پرواز حج و تعداد زائرین همدان هفتمین فرودگاه است و 13 فرودگاه بعد از همدان زائرین کمتری دارند.
وی بیان کرد: امسال همدان میزبان زائران کردستان و همدان است و 24 کاروان که 3 هزار و 450 زائر هستند از فرودگاه همدان اعزام می شوند، ضمن اینکه سال گذشته پرواز حج در کشور انجام نشد ولی برای امسال مشکلات را شناسایی و آمادگیهای لازم را کسب کردیم.
مدیر فرودگاه همدان با بیان اینکه 3 مشکل کلی در این مورد مطرح شده که نخستین آن کمبود فضای ترانزیت بوده است تصریح کرد: وقتی هواپیمای 747 وارد فرودگاه میشود 450 زائر و مسافر را با خود به همراه دارد که این زائران هر یک بیش از ده نفر استقبال کننده دارد که لنسر میخواهند و حداقل فضایی حدود 700 متر برای این کار مورد نیاز بود که از این نظر مشکل داشتیم و با پیگیریها فضای موجود را به 3 برابر وضع کنونی می رسانیم که از نظر رفاهی برای زائران مناسب باشد ضمن اینکه در گذشته این فضا 230 متر بوده که اکنون به 800 متر مربع رسیده است.
کلوندی با اشاره به اینکه مشکل دیگر در بحث پروازهای حج کمبود فضای نمازخانهها بود گفت: در گذشته فضای 10 الی 12 متر در ترمینال موجود بود که نفرات کمی را پاسخگو بود ولی اکنون فضای 250 متری را با سبک و نقوش زیبای اسلامی آماده کردیم که در استان بی نظیر است و چندی پیش افتتاح شد.
وی افزود: کمبود سرویسهای بهداشتی در محوطه نیز از دیگر مشکلات بود که 18 چشمه ایجاد شد ضمن اینکه برای زائران اهل تسنن کردستان که باید از مبدأ محرم شوند 10 واحد حمام نیز در نظر گرفته شد.
مدیر فرودگاه همدان بیان کرد: امیدواریم بتوانیم امسال حجی متفاوت از سالهای گذشته داشته باشیم و با وضع موجود اکنون میتوانیم بیش از ده پرواز را سرویس دهی کنیم.
کلوندی با اشاره به اینکه با شرکتهای هواپیمایی و دفاتر خدمات هوایی لینک هستیم و تسهیلات لازم را برای آنها در فرودگاه مهیا میکنیم، تأ کید کرد: هر گونه تأخیر، کنسلی و سایر مشکلات به دفاتر خدمات هوایی مربوط میشود که سازمان هوایی کشور وظیفه نظارت بر این آژانسها را دارد.
وی با اشاره به پروژه های در حال تکمیل فرودگاه همدان گفت: با وضعیت و امکانات موجود فرودگاه همدان، توانایی و ظرفیت انجام بیش از 10 پرواز در هر روز از فرودگاه همدان وجود دارد.
مدیر فرودگاه همدان بیان کرد: اکنون 3 پروژه اصلی در فرودگاه در حال اجرا است که پروژه تکنیکال بلاک فرودگاه از سال 90 شروع شده و قرار بود دو ساله با اعتبارات استانی به اتمام برسد و تا نیمه دوم سال 95 که بنده مدیریت فرودگاه را بر عهده گرفتم، علاوه بر اینکه اعتبارات آن هزینه شده است، ترمینال 20 درصد و تکنیکال 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
وی با بیان اینکه از سال گذشته پیگیر این مسئله بودیم تا پروژه تکنیکال راهاندازی شود گفت: این پروژه نهایتا تا 3 الی 4 ماه آینده به بهره برداری می رسد ولی ترمینال باید از پروژه استانی به منابع داخلی شرکت برگردد و یا مناقصه ای برای آن انجام شود ضمن اینکه برای تکمیل به ده میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
کلوندی با اشاره به پروژه محوطه سازی فرودگاه همدان گفت: این پروژه با دو میلیارد تومان از سال 94 قرار بود آغاز شود که اواخر سال گذشته مناقصه آن را انجام دادیم و امسال تا پایان 96 باید به بهره برداری برسد.
مدیر فرودگاه همدان اعلام کرد: پروژه سردرب از سال 94 شروع شده بود و تا نیمه دوم 95 به میزان 20 درصد پیشرفت داشت و امسال علاوه بر این پروژهها، پروژه بهسازی و مرمت جبهه زمینی فرودگاه با اعتبار 4 میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد که با ارزیابی کیفی پیمانکار، هفته آینده برنده مناقصه مشخص میشود.
کلوندی با بیان اینکه در سال 95 تعداد 2300 پرواز انجام گرفته عنوان کرد: فرودگاه صرفا ویژه پروازهای مسافربری نیست، بلکه پروازهای آموزشی، اورژانسی، امدادی، تفریحی، نظامی و در مواقع بحران سیل، طوفان و زلزله از طریق فرودگاه انجام میگیرد همانطور که در زمان زلزله بم این فرودگاه خدمات زیادی را ارائه داد.
وی تصریح کرد: 316 مورد از این تعداد پرواز مسافربری به کیش و مشهد بوده و 143 پرواز اورژانسی از همدان انجام شده است ضمن اینکه در سه ماهه گذشته 423 پرواز انجام گرفته که 66 مورد از این پروازها مسافربری بوده است و 35 هزار و 314 مسافر جابه جا شدند.
کلوندی با بیان اینکه در 3 ماهه امسال فرودگاه همدان نسبت به سال گذشته در حوزه افزایش پرواز رشد نداشته ولی از نظر افزایش تعداد مسافر ده درصد افزایش داشتیم گفت: در مورد سرویس دهی مشکلی که وجود دارد این است که علیرغم اینکه کار ما نیست ولی پیگیر کار هستیم و مذاکرات زیادی هم با ایرلاینها انجام شده است.
مدیر فرودگاه همدان با بیان اینکه یکی از مشکلات برای برقراری پرواز همدان- تهران آزاد راه است اظهار داشت: این آزاد راه زمان سفر را کوتاه کرده و از نظر هزینه نیز مردم راه زمینی را ترجیح میدهند ضمن اینکه شرکت های هواپیمایی رغبتی برای این کار نشان نمی دهند و فقط چارتر می دهند و تا کنون نیز چارتر کننده قو ی در همدان نداشتیم.
وی با اشاره به اینکه غیر از هواپیمای جمهوری مابقی خصوصی هستند اظهار داشت: تاکنون با آژانسهای سطح شهر صحبت شده چون هر کسی نمی تواند چاتر داشته باشد.
مدیر فرودگاه همدان در مورد اختلاس مطرح شده در فرودگاه همدان مربوط به سال 95 و اظهار نظر برخی نمایندگان مجلس در این مورد اظهار داشت: در مورد این بحث باید منتظر باشیم که قوه قضاییه اعلام کند که چه کاری می خواهد انجام دهد آیا اتهامی وارد بوده و کیخایی مدیر سابق جواب داده یا خیر ولی هنوز رأی صادر نشده و من نمیتوانم اعلام کنم که صادر شده یا نه.
کلوندی با بیان اینکه اخیرا 20 فروند هواپیما خریداری شده که در حال حاضر 4 فروند آن وارد کشور شده افزود: مابقی آن نیز به تدریج وارد کشور می شود و یکی از کارهایی که از طریق استاندار در دست اقدام است رایزنی با وزیر راه و شهرسازی برای گرفتن یک هواپیما با ظرفیت 70 نفره با بیس ATRاست که مناسب پرواز های غرب کشور است و در صورت تحقق آن بسیاری از مشکلات فرودگاه نیز حل میشود و میتوان پروازهای با مسافر کم را نیز برقرار کرد.
وی با بیان اینکه هرکسی که مجوز فروش بلیت داشته باشد می تواند این کار را انجام دهد گفت: اکنون هر کسی مجوز بند الف از سازمان هواپیمایی را داشته باشد می تواند بلیت بفروشد.
مدیر فرودگاه همدان اظهار داشت: یکی از راهکارهای افزایش پرواز از همدان استفاده از چارتر کنندههای خارج از استان است و ما به دنبال بهرهمندی از چارتر کنندههای داخل استان هستیم و به این دلیل به سراغ آژانسهای خارج از استان نمیرویم.
کلوندی لغو پرواز دبی از فرودگاه همدان را نبود مسافر اعلام کرد و افزود: پرواز کیش نیز اکنون برقرار نیست اما شرکت علیصدر قول داده است، پس از تعطیلات عید فطر این پرواز را برقرار کند که اگر اقدامی نشد، فرودگاه خود پرواز کیش را پیگیری میکند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما