آخرین اخبار

تاریخ : 26. تير 1396 - 8:10   |   کد مطلب: 24111
رئیس مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی استان همدان از بروز خسارت 27 میلیاردی ریزگرد‌ها به تولیدات و افت عملکرد‌ها در سطح استان خبر داد و گفت: ریزگردها در سال گذشته 10 درصد به تولیدات کشاورزی خسارت وارد کرده‌اند.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری فارس از همدان، احمد ظفری ظهر امروز در نشست تخصصی «علل بروز ریزگردها در استان و بررسی راهکارهای مقابله با آن» ریزگردها را یکی از پایه‌های بحران آب عنوان کرد و افزود: 80 درصد زمین‌های کشاورزی شهرستان‌های رزن و کبودراهنگ به سیستم آبیاری بارانی مجهز شده‌اند.

وی با بیان اینکه روش‌های الگوی مصرف آب و محصولات کم‌آب‌بر یکی از مباحث مهم در دستور کار است، تصریح کرد: خوشبختانه در زمینه کشت گیاهان کم‌‌آب‌بر گام‌های مثبتی برداشته شده است.

رئیس مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی استان همدان با اشاره به تجمیع کشاورزانی که در بخش کشاورزی به صورت تفننی فعالیت می‌کنند، گفت: گام‌های خوبی در این زمینه نیز برداشته شده است.

وی با بیان اینکه بخش کشاورزی اولین بخشی است که از ایجاد ریزگردها دچار ضرر و زیان می‌شود، خاطرنشان کرد: ریزگرد‌ها در تیرماه و خردادماه سال گذشته 27 میلیارد تومان خسارت به بخش تولیدات کشاورزی وارد کرده‌اند.

ظفری با بیان اینکه استفاده از روش‌های نیمه‌آبیاری نقش مهمی در کاهش ریزگردها خواهد داشت، یادآور شد: شهر‌های جنوبی از جمله نهاوند، اسدآباد و تویسرکان از منابع آبی خوبی برخوردار هستند.

وی با اشاره به ساماندهی کانال‌های آبی انحرافی در برخی از شهرستان‌ها، گفت: خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده و تاکنون 165 کیلومتر از کانال‌های آبی فرعی در شهرستان نهاوند را ساماندهی کرده‌ایم.

کارشناس مدیریت بحران استانداری همدان نیز با بیان اینکه بحران ریزگردها جزء بحران‌های کوتاه‌مدت نیست که بتوان به راحتی آن را پنهان کرد، اظهار کرد: متاسفانه اقدامات انجام گرفته در راستای مقابله با آلودگی هوا و ریزگردها در گذشته به صورت مسکنی بوده است.

علی‌اصغر وجدانی نوذر با بیان اینکه مدیریت بحران یک دستگاه هماهنگ‌کننده است، ادامه داد: به هر میزان که بتوانیم در فضای فرهنگی جامعه وارد شویم موفق به کاهش ریزگردها شده‌ایم.

وی اشاره به اینکه  بحث ریزگرد‌ها نیاز به آمایش زیست‌محیطی دارد، خاطرنشان کرد: رسانه‌ها در بسیاری از اوقات بی‌انصافی کرده و می‌گویند مدیریت بحران اقدامی انجام نمی‌دهد اما این گونه نیست.

کارشناس مدیریت بحران استانداری همدان تصریح کرد: رسانه‌ها باید در مواقع قضاوت شاخت پیدا کرده، بعد نقد کنند.

کارشناس مسئول کنترل کیفی هوای دانشگاه علوم‌پزشکی همدان نیز با بیان اینکه مراجعه به مراکز درمانی استان در روز‌های آلوده افزایش می‌دهد، گفت: آلودگی هوا ارتباط مستقیمی با سلامت مردم دارد و این موضوع باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

مهدی خدابخشی با اشاره به اینکه تعطیلی ادارات و مدارس راهکار و چاره اصلی از بین رفتن ریزگرد‌ها نیست، خاطرنشان کرد: روز‌های آلوده باید از راه‌های مختلف از جمله رسانه‌ها به مردم اعلام شود.

وی یکی از توصیه‌ها در روز‌های آلوده را عدم خروج از منزل عنوان کرد و افزود: سلامت هوا در 6 سطح پاک، سالم، ناسالم برای گروه‌های حساس، ناسالم برای همه، بسیار ناسالم و خطرناک تقسیم‌بندی می‌شود.

انتهای پیا

دیدگاه شما