به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری تسنیم از همدان، اکبر راستار ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هر تکنیک و ابزاری که در کشاورزی برای افزایش بهرهوری کاربرد دارد مکانیزاسیون نام دارد و در دولت تدبیر و امید خط اعتباری مکانیزاسیون باز شد و امسال خط پنجم است.
وی بیان کرد: امسال تسهیلات پنجم مکانیزاسیون با سود 15 درصد و آورده متقاضی 20 درصد پرداخت میشود ضمن اینکه با توجه به عملکرد خوب همدان در بخش مکانیزاسیون، بیشتر از سهمیه استان تخصیص یافته است. عمده تسهیلات مکانیزاسیون در 6 ماه دوم سال و سه ماه چهارم سال جذب میشود.
رئیس اداره فناوریهای مکانیزاسیون جهاد کشاورزی همدان با بیان اینکه 68 تشکل مکانیزاسیون در همدان وجود دارد، گفت: این تشکلها 750 دستگاه انواع و اقسام ماشینآلات دارند که 300 نفر در این واحدها مشغول به کار هستند.
راستار با اشاره به اینکه اکنون در هشت زیربخش از جمله تراکتور و کمباین، زراعت، دام و طیور، باغ و گلخانه، گیاهان دارویی و حفظ مرتع تسهیلات مکانیزاسیون پرداخت میشود، عنوان کرد: کشاورزان بیشتر در ایام ذکر شده برای دریافت تسهیلات مراجعه میکنند بر این اساس اوج جذب تسهیلات مکانیزاسیون در سه ماه آخر سال است.
وی با بیان اینکه 68.5 میلیارد تومان سهمیه استان همدان از اعتبارات کشوری در حوزه مکانیزاسیون است، افزود: تاکنون 8.5 درصد جذب شده و 18.5 میلیارد تومان هم پرونده در بانک وجود دارد.
رئیس اداره فناوریهای مکانیزاسیون جهاد کشاورزی همدان اعلام کرد: امسال چند رشته جدا از جمله مکانیزاسیون مرتع و مکانیزاسیون گیاهان دارویی ایجاد شده که در رابطه با این دو موضوع در صورت وجود متقاضی تسهیلات مکانیزاسیون پرداخت میشود.
راستار با بیان اینکه متقاضی به راحتی میتواند تشکیل پرونده داده و تراکتور و کمباین خود را دریافت کند، گفت: تراکتورهای سبک یک شغل و تراکتورهای نیمهسنگین دو شغل ایجاد میکنند و در سال گذشته 650 شغل در حوزه مکانیزاسیون در استان همدان ایجاد شد و امسال نیز ایجاد 700 شغل در حوزه مکانیزاسیون در استان همدان پیشبینی شده است.
وی عنوان کرد: سال گذشته اعتبار مکانیزاسیون استان همدان 52 میلیارد و 190 میلیون تومان بود که 54 میلیون و 845 میلیون تومان معادل 105 درصد جذب شد ضمن اینکه485 دستگاه انواع تراکتور، 380 دستگاه در بخش زراعت، در بخش باغ و گلخانه 126 دستگاه، در بخش دام و طیور 131 و 67 دستگاه در بخش حفظ نباتات جذب شد.
رئیس اداره فناوریهای مکانیزاسیون جهاد کشاورزی همدان گفت: بیشترین مانور برای 68.5 میلیارد تومان تسهیلات مکانیزاسیون استان میتواند در بخش دام و طیور باشد چراکه دامپروریها به تجهیز ادوات مدرن نیاز دارند.
وی با بیان اینکه حدود 60 درصد تراکتورها در استان همدان عمر بالای 13 سال دارند که فرسوده محسوب میشوند، بیان کرد: 65 درصد کمباینها در استان همدان فرسوده بوده و نیاز به جایگزینی دارند.
انتهای پیام/
دیدگاه شما