تاریخ : 22. مرداد 1396 - 0:59   |   کد مطلب: 24461
وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وضعیت نرخ ارز گفت: ما نمی‌خواهیم به سیاست تنبیه صادرات و تشویق واردات در کشور ادامه دهیم.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرنگار بازرگانی خبرگزاری تسنیم، محمد شریعتمداری عصر امروز در دیدار با اعضای اتاق بازرگانی با اشاره به برنامه‌های خود برای دولت دوازدهم و پاسخ به سوال اعضای اتاق بازرگانی اظهار کرد: اشتغالزایی صنعتی ایران در گذشته از سوی مسئولان ابراز و استراتژی توسعه صنعتی نوشته شده است اما در مقام عمل اقدامات عملی مناسبی صورت نگرفته و کتاب توسعه استراتژیک صنعتی تنها تحویل نفر بعدی شده است که بنده امیدوارم در صورت انتخاب به عنوان وزیر این اتفاق برای بنده نیفتد.

وی افزود: اسناد بالادستی فراوانی داریم. برخی از قوانین هنوز امضایشان خشک نشده است و در مجلس در حال چرخ است.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در دولت دوازدهم ادامه داد:‌ سیاستهای کلی نظام در صنعت مشخص شده و همچنین اسناد قانون برنامه ششم نوشته شده است و بنده نیز به همان اسناد بالادستی توجه خواهم کرد.

شریعتمداری در ادامه با اشاره به نرخ ارز تصریح کرد: ما نمی‌خو اهیم که به سیاست تنبیه صادرات و تشویق واردات ادامه دهیم.

وی در تکمیل سخنان خود گفت: 6 کشور اول دنیا در صادرات در عین حال بزرگترین وارد کنندگان هستند و تراز تجاری نزدیکی دارند بنابراین نگاه ما نسبت به واردات منفی نیست.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم ادامه داد: باید در اقتصاد کشور دوره‌ای طی کنیم که در آن از صنایع نوزاد حمایت شود اما در تمام دنیا تولید به صورت رقابتی انجام می‌شود و در این صورت است که می‌توان تولیدی پایدار داشت.

* اگر فنر نرخ ارز باز شود دیگر نمی‌توانیم مشکلات آن را حل کنیم

شریعتمداری درباره کنترل نرخ ارز در اقتصاد کشور گفت: کنترل کردن نرخ ارز مانند فنری است که آن را متراکم می‌کند و اگر این فنر باز شود و بپرد دیگر نمی‌توانیم مشکلات آن را حل و فصل کنیم هرچند که برخی ادعایی غیر از این دارند.

وی یادآور شد: یکی از الزامات توسعه صادرات غیرنفتی نرخ ارز است و عوامل دیگری نیز در این ارتباط تاثیرگذارند اما باید در نظر داشت که این امر یکی از عوامل ضروری به حساب می‌آید.

* چرا این همه پوشاک حامی آمریکا در ایران وجود دارد

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در ادامه صحبت‌های خود گفت: چرا در کشورهای ویتنام و سنگاپور همه چیز تولید می‌شود و برندهای مختلف دنیا در آن کشورها هستند باید تحقیق شود عوامل بازدارنده در کشورمان چیست و آن موانع برداشته شود. در این شرایط صادارت نیز بهتر می‌شود.

* اگر دولت اورگی می‌دهد باید یارانه آن را تامین می‌کند

وی افزود:‌ چرا در کشورمان این همه پوشاک حامی آمریکا وجود دارد این پوشاک از کجا به کشور می‌آید.

* به جای یارانه نقدی به مردم آن را باید برای نوسازی صنعت استفاده کرد

شریعتمداری ادامه گفت: اگر دولت اورگی می‌دهد باید یارانه آن را نیز تامین کند به جای یارانه‌ مستقیم که به مردم داده می‌شود باید طبق قانون آن را در حوزه صنعت برای نوسازی صنعت ایران استفاده کرد.

* یارانه داده نشود صنعت عقب افتاده ما نمی‌تواند به روز شود

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اگر تولید در ایران مشکلات مختلفی بیاورد و عملا نتواند خود را نوسازی کند باید بخشی از یارانه‌های نقدی را برای نوسازی بنگاه‌های صنعتی اختصاص دهیم وگرنه صنعت عقب مانده ما نمی‌تواند خودرا به روز کند.

وی ادامه داد: بنده با طرح فوری و ضربتی نیز مخالفتی ندارم و از این طرحها نیز برای بهبود شرایط تولید می‌توان استفاده کرد.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم گفت: درگذشته به زندان قصر رفتیم و در آنجا افرادی را دیدیم که به خاطر اینکه نتوانسته بودند ارز خود را از کشورهای دیگر مانند روسیه و قفقاز به ایران بیاورند و با مافیای آنجا برخورد کرده بودند به عنوان قاچاقی ارز شناخته شده و در زندن حضور داشتند.

وی افزود: در آن زمان به کمک دستگاه قضا بخشی از مسائل آنها را حل و فصل کردیم. ممکن است برخی از آنها کلاهبردار بوده باشند اما این اتاق است که می‌تواند تعیین کنند چه کسانی کار تولیدی کرده‌اند و آنها را از متخلفین تمیز دهند.

شریعتمداری با اشاره به لزوم کوچک‌سازی در وزارت صنعت گفت: در زمان مسئولیت بنده در وزارتخانه کارمندان را کاهش دادیم و به 13 هزار نفر رساندیم و امروز به 8 هزار نفر رسیده که دوباره باید کاهش یابد.

وی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به لزوم سرمایه‌گذاری‌های خارجی در اقتصاد کشور گفت: جذب سرمایه‌گذاریهای خارجی تنها با یک سازمان جذب سرمایه‌های خارجی که در وزارت اقتصاد قرار دارد قابل حل و فصل نیست.

* تاکید وزیر پیشنهادی بر استفاده از کارتهای اعتباری

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لزوم ایجاد کارتهای اعتباری در ایران مانند سایر کشورهای پیشرفته و صنعتی دنیا گفت: در برخی از کشورها افراد با کار اعتباری زندگی می‌کنند. در این شرایط برای اقتصاد کشور نیز تقاضا ایجاد می‌شود. ما که نباید بیاییم دوباره چرخ را کشف کنیم بلکه ما نیز می‌توانیم کارتهای اعتباری مانند سایر کشورها داشته باشیم.

* با 20 نفر رایزن بازرگانی نمی‌توانیم کاری در دنیا از پیش ببریم

شریعتمداری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با انتقاد از وضعیت بازاریابی کالا و خدمات ایرانی در سایر کشورها گفت: با 20 نفر رایزن ایرانی در سایر کشورها نمی‌توانیم که کاری از پیش ببریم.

* آمایش سرزمین تنها برای کشاورزی نیست

وی با بیان اینکه آمایش سرزمین تنها برای بخش کشاورزی نیست گفت: در بخش صنعیت نیز باید از این مهم بهره برد و باید مشخص شود که صنایع کجا باید مستقر شوند و به مناطق محروم توجه بیشتری شود.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: ما نمی‌توانیم از سیخ تا هواپیما را در داخل کشورمان تولید کنیم و باید به مزیت رقابتی و نیستی تولید کالا در کشور توجه کنیم. هرچند که تا به امروز صحبت‌های زیادی شده است و ما خسته‌ شدیم اما باید به تحقق این امر جامعه عمل بپوشانیم

* اگر وزیر شوم می‌روم شورای پول و اعتبار داد می‌زنم

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت برای دولت دوازدهم در ادامه با اشاره به اقدامات خود در صورت تصدی مسئولیت در دولت آینده گفت: اگر بنده مسئولیت بگیرم به شورای پول و اعتبار می‌روم و فریاد می‌‌زنم که باید همکاری کنید (همکاری با بخش خصوصی). شما (فعالین اتاق بازرگانی) متولیان بخش غیردولتی در ایران هستید و شما باید آثار حضور خود را در مجلس قانونگذاری و سایر امور بیشتر از امروز ظاهر کنید.

وی یاد آور شد: در سال 76 که وزیر شدم هزار میلیارد تومان مشوق صادرات آوردم و 4 درصد مابه‌التفاوت به همه صادر کنندگان دادیم تا بتوانند در بازارهای صادرات و بین‌المللی حضور داشته باشند؛ صندوق ضمانت صادرات نیز در آن زمان جایگاهش مشخص شد اما یک دوره‌ای رها شد.

شریعتمداری تصریح کرد: رشد 8 درصدی اقتصاد که در گذشته داشتیم یعنی بیچاره شدن فعالین اقتصادی و جبران آن به آسانی قابل انجام نیست.

وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت دولت دوازدهم، گفت: واردات کالاهای مصرفی صنایع و حتی کالاهای آماده برای ایجاد رقابت با تولید داخلی را رد نمی‌کنم. اگر ایراد شدیدی در تولید کالایی داشته باشیم در یک برنامه زمانبندی شده آن تولید کننده مکلف است آن ایرادات را برطرف کند.

انتهای پیام/

 

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن