محمود فتحی با بیان اینکه تا به امروز بیش از ۸۵ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزان خریداری شده است، افزود: براساس پیش بینی ها طی سال زراعی جاری بیش از ۱۰۰ هزارتن گندم از مزارع شهرستان رزن برداشت می شود.
وی بابیان اینکه در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال بخش جهاد کشاورزی این شهرستان مدنظر بوده و افزایش تولید و بهره وری بیشتر از منابع آب در دستور کار است، گفت: اطلاع رسانی و آگاه سازی مردم در مسائلی از قبیل وضعیت آب از جمله وظایف جهاد کشاورزی است.
وی با بیان اینکه سند راهبردی حفظ منابع آب تهیه شده و هر ساله به روز رسانی می شود، گفت: کاهش سطح زیر کشت محصولاتی با نیاز آبی بالا و توسعه کشت محصولات کم آب بر در سند راهبردی حفظ منابع آب مدنظر بوده است.
وی اضافه کرد: وسعت سطح زیر کشت رازیانه از ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار به ۳ هزار هکتار و زعفران نیز از ۸ و نیم هکتار به ۱۲ هکتار رسیده است.
فتحی باعنوان اینکه سطح زیر کشت گلخانه به ۱۴ هکتار در شهرستان رزن رسیده است، گفت: شهرستان رزن در ایجاد گلخانه مقام دوم استان همدان را دارد.
محمود فتحی با بیان اینکه شهرستان رزن طی سال گذشته در جذب تسهیلات مکانیزاسیون در استان همدان رتبه دار بوده است، گفت: طی سال گذشته سهمیه شهرستان رزن از تسهیلات مکانیزاسیون ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان بوده که اعتباری افزون بر ۱۰ میلیارد تومان جذب و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.
وی اظهارداشت: سهمیه سالجاری مکانیزاسیون شهرستان رزن بیش از ۸ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان است که تا به امروز ۱۸ و نیم درصد آن جذب شده است.
مدیر جهاد کشاورزی رزن با عنوان اینکه در بیش از ۹۵ درصد اراضی شهرستان آبیاری بارانی صورت گرفته است، اظهار داشت: اجرای طرح آبیاری بارانی و تحت فشار با هدف کاهش مصرف آب در حوزه کشاورزی انجام شده است.
وی یادآور شد: طی سال گذشته بیش از یک هزار و ۲۸۴ هکتار آبیاری بارانی در شهرستان رزن انجام و لایروبی ۵ رشته قنات در ۵ روستا با ۲۰۰ میلیون تومان اعتبار صورت گرفته است.
وی اظهار داشت: شهرستان رزن در تولید و خرید گندم مقام نخست استان همدان را دارد.
وی سطح زیر کشت گندم دیم را ۷۰ هزار هکتار و سطح زیر کشت گندم آبی را ۱۴ هزار هکتار عنوان کرد ادامه داد: ۲ هزار و ۷۰۰ هکتار جو آبی و ۵ هزار و ۷۰۰ هکتار جو دیم و ۵۸۰ هکتار کشت کلزا، ۵ هزار هکتار یونجه و ۳ هزار هکتار رازیانه عمده محصولات کشت شده در شهرستان است.
مدیر جهاد کشاورزی رزن با بیان اینکه بیشترین توزیع بذر استان همدان در شهرستان رزن انجام شده است، عنوان کرد: یک هزار و ۲۰۰ تن بذر گندم و جو طی سال گذشته بین کشاورزان توزیع شده بود.
وی یادآور شد: در خصوص مبارزه با سن غلات از ابتدای سال ۶۴ هزار هکتار مبارزه با این آفت صورت گرفت که درصد سن زدگی نسبت به سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته است.
فتحی در ادامه گفت: ۲۰ هکتار احداث باغات از طریق اعتبارات دولتی انجام و در مجموع طی سال گذشته ۱۰۰ هکتار به سطح باغات شهرستان افزوده شده است.
محمود فتحی مشکل اساسی حوزه کشاورزی را عدم وجود صنایع تبدیلی بیان کرد و اظهار داشت: درآمد کشاورزان عاید دلالان می شود که مبارزه با این امر نیازمند ایجاد صنایع تبدیلی و حذف واسطه ها در خرید و فروش محصولات کشاورزی است.
وی آموزش ۵ هزار نفر از کشاورزان را طی سال گذشته از دیگر فعالیت های جهاد کشاورزی برشمرد.
دیدگاه شما