«به فضای همدردی با فقیران دامن بزنید ...دغدغه عدالت را در ذهن ها و دل های مردم دامن بزنید . این کار بسیار خوب است . البته سعی شود به جماعت فقیر و تهی دست توهین نشود و کرامت انسانی آنها از بین نرود . در کنار این زندگی اشرافی و تجملاتی پوچ و بیهوده را هم تخریب کنید ، این زندگی واقعا در خور تخریب هست . زندگی تجملاتی به هیچ وجهه نباید تبلیغ شود بلکه باید تخریب شود و نکته منفی به حساب آید . اگر یک نفر می خواهد تجمل گرا باشد ما چرا باید آن را ترویج کنیم . توجه کنید که ما باید به فقیر عزت نفس و حس مناعت و به غنی کمک به فقیر را بیاموزیم »
در بخش دیگری می فرمایند :«در مقوله ی عدالت اجتماعی ، فیلم ها و سریالهایی ساخته می شود که غالبا خانه های مورد استفاده ، شخصیت های این فیلم ها اعیانی و اشرافی است . واقعا زندگی مردم ما اینطوری است . آیا یک زوج جوان در چنین خانه هایی زندگی می کنند ؟ این کار چه لزومی دارد ؟ سالهای قبل بعضی از سریالهایی که از سیما پخش می شد ، هرچند کیفیت آنها مثل سریالهای الان نبود ، عقب تر بود ، لیکن فضای زندگی در آنها ، متواضعانه و در یک خانه معمولی بود ، آن طوری خوب است . زندگی را نباید اعیانی و اشرافی و متجملانه معرفی کرد . فضای تبلیغی صدا و سیما این طوری باشد . البته گاهی در این خصوص هم به ما تذکر می دهند و مطالبی می گویند . تبلیغات رسانه ای و و تبلیغات خیلی پر رنگ که مردم را به سوی مصرف گرایی سوق می دهد ، با برنامه ای که فرضا شما ساخته اید تا مصرف گرایی را تقبیح کند عملا در تناقض هست . »
من را متهم به سیاه نمایی نکنید ما منکر برنامه های خوب سیما نیستیم ولی این رسانه تا رسیدن به نقطه ی آرمانی خیلی فاصله دارد.
صدا وسیما ما تا چه حد بر این اموری که رهبری بیان داشتن جامع عمل می پوشانند متاسفانه در بیشتر سریال ها خانه های بالای شهر و ویلایی به نمایش گذاشته میشود و ماشین های مدرن و شیک، که شخصیت های صاحب این زندگی ها آدم های مدرنی هستندکه بادین بیگانه اند. در همه ی سریالها سنت ازدواج به صورت کاملا غربی نشان داده می شود و تقریبا خانواده در ان نقشی ندارد . دختر و پسر در دانشگاه محل کار ،کوچه و خیابان باهم آشنا می شوند و بعد از مدتی با هم بودن تصمیم بر ازدواج میگیرند و بعد خانواده ها مطلع میشوند .اول اینگونه تعاملات براساس احساسات عاشق و معشوقی است . بعداز گذشت این فرآیند به این نتیجه میرسند که تصمیمات آنان بر اساس عقل نبوده و به درد هم نمی خورند و براحتی از هم جدا میشوند. و شیو ههای دیگر خواستگاری که توسط صدا و سیما در معرض نمایش قرار می گیرد خواستگاری و عاشقی در جبهه های جنگ ،در کما و برزخ و... متاسفانه اینگونه سریال ها به جای نشان دادن عشق واقعی و رسیدن به خدا و رضایت او عشق های مجازی راترویج می دهند که بازتاب های بدی بر روی نسل جوان خواهد گذاشت .
خانم الماسی دانشجوی دانشگاه پیام نور رزن
دیدگاه شما