به گزارش صبح رزن به نقل از خبرگزاری فارس از همدان، علی اصغر نقیئی بعد از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه بخش کشاورزی یکی از بخشهای مهم اقتصادی کشور و استان همدان است، اظهار کرد: حیات سایر بخشهای اقتصادی به بخش کشاورزی وابسته است.
وی با بیان اینکه میزان تولیدات بخش کشاورزی استان همدان افزون بر 4.5 میلیون تن است، ادامه داد: استان همدان در تولید بسیاری از محصولات رتبه نخست تا سوم را در کشور دارد.
مدیر امور سرمایه گذاری جهاد کشاورزی استان همدان جمعیت بهره بردار بخش کشاورزی در استان همدان را 120 هزار نفر دانست و با بیان اینکه 27 درصد سرانه اشتغال را در استان بخش کشاورزی داراست، افزود: دفاع از بخش کشاورزی در استان همدان پررنگتر است.
وی با اشاره به اینکه افزون بر 2 هزار و 100 واحد صنعتی در استان با تولیدات گلخانهای، صنایع کشاورزی، آبزیپروری و... وجود دارد، بیان کرد: 75 درصد تولیدات بخش کشاورزی در واحدهای کوچک روستایی انجام میشود.
نقیئی با اشاره به اینکه در استان40 هزار واحد دام کوچک روستایی، 82 هزار واحد کوچک و بزرگ زراعت و 58 هزار واحد باغی وجود دارد، بیان کرد: برای تحقق اهداف تعیین شده از ظرفیتها و پتانسیلهای مختلف در اختیار استفاده میکنیم.
وی با بیان اینکه بخش کشاورزی با همه ظرفیتهای موجود با یکسری محدودیتها و بحرانها در خارج از اختیار استان مواجه است؛ گفت: یکی دیگر از مشکلات در کشاورزی کشور و استان موضوع تهدید آب و مشکلات کمآبی برخی استانها از جمله استان همدان است.
مدیر امور سرمایهگذاری جهاد کشاورزی استان همدان افزود: در کنار افزایش بهرهوری و اقتصادی کردن آب، برنامههایی در سطح سازمان و در بخش وسیع کشاورزی تعیین شده و به دنبال به حداقل رساندن مشکلات هستیم.
وی با اشاره به اینکه سیستم نوین آبیاری تحت فشار یکی از ابرازهای مدیریت مصرف آب است، بیان کرد: سال گذشته برای تجهیز 9 هزار هکتار از اراضی استان به سیستم آبیاری تحت فشار 53 میلیارد تومان اعتبار جذب شد.
نقیئی با اشاره به اینکه دولت در سیاستهای پولی، سیاستهای انبساطی را ایجاد کرده و اعتبارت خوبی در بخش کشاورزی اعلام شده است، افزود: منابع بسیاری خوبی در دو یا سه هفته آینده با نرخ سود و بهره کمتر نسبت به مصوبه شورای پول و اعتبار اعلام خواهد شد.
وی با بیان اینکه پیشبینی شده امسال حداقل اعتبارات بخش کشاورزی افزون بر 400 میلیارد تومان باشد، افزود: 420 میلیارد تومان پرداخت تسهیلات بخش کشاورزی انجام شده که این رقم در سال جاری به 450 میلیارد تومان خواهد رسید.
مدیر امور سرمایه گذاری جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه به موضوع اشتغال اشاره کرد و با بیان اینکه پیشبینی ایجاد 3 هزار و 600 شغل در بخش کشاورزی انجام شده است، افزود: از ابتدای سال تاکنون یک هزار و 450 نفر شغل جدید با 96 میلیارد تومان سرمایهگذاری در بخش کشاورزی ایجاد شده است.
وی در ادامه با بیان اینکه سال گذشته 141 درصد تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورز رخ داد، افزود: در زمینه سرمایه گذاری از ظرفیتهای مختلفی استفاده میشود.
نقیئی در ادامه به ستاد تسهیل اشاره کرد و افزود: در سال جاری بخش کشاورزی در ستاد تسهیل 36 مصوبه داشته که از این تعداد سه مورد اجرایی شده، 30 مصوبه در دست پیگیری بوده و سه مصوبه از سوی مجری پیگیری نشده است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری11 واحد با ظرفیت 14 هزار و 370 تن و اشتغال 148 نفر و با 13 میلیارد تومان سرمایه گذاری در استان ایجاد شد، افزود: 42 واحد سردخانه از سال 91 تاکنون ایجاد شده است.
مدیر امور سرمایه گذاری جهاد کشاورزی استان همدان ظرفیت سردخانههای موجود در استان همدان را 290 هزار تن برای محصول سیبزمینی دانست و ادامه داد: ایجاد 150 هزار تن سردخانه سیب زمینی در استان همدان در دست اقدام است.
وی با بیان اینکه ایجاد دو واحد برای فرآروی سیبزمینی در شهرستانهای رزن و بهار پیگیری میشود، یادآور شد: استان همدان در تولید شوری و ترشی موفق بوده و رتبه نخست کشور را دارد.
نقیئی با اشاره به اینکه 300 مجوز مشاغل خانگی صادر شده و این واحدها فعال هستند، ادامه داد: استان همدان در بخش صنایع تبدیلی جزو 10 استان برتر کشور است.
وی با اشاره به اینکه ساخت کشتارگاه پرندگان کوچک در حال پیگیری است، افزود: واحدی در شهرستان بهار برای درجهبندی و بستهبندی محصول سیب زمینی ایجاد شده است.
مدیر امور سرمایهگذاری جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه 252 واحد صنایع تبدیلی در استان همدان وجود دارد، افزود: این واحدها 970 هزار تن ماده خام را فرآوری میکنند.
وی با اشاره به اینکه سال گذشته میزان گردش مالی بخش کشاورزی 8 هزار و 500 میلیارد تومان بود، ادامه داد: سال گذشته 296 میلیون دلار معادل 83 میلیارد تومان صادرات بخش کشاورزی استان همدان بود.
انتهای پیام/
دیدگاه شما