آخرین اخبار

تاریخ : 2. آبان 1396 - 21:18   |   کد مطلب: 25625
معاون سیاسی امنیتی فرماندار همدان با بیان اینکه مبارزه با مصرف ماده مخدر گل نیازمند پژوهش و بررسی جامع‌ است گفت: آنچه مسلم است بحرانی نبودن وضعیت این مسئله است.

به گزارش صبح رزن به نقل از  خبرگزاری تسنیم از همدان، پیش از ظهر امروز شورای هماهنگی  مبارزه با موادمخدر شهرستان همدان با حضور نهادهای متولی و مسئول در این عرصه تشکیل شده و گزارشاتی پیرامون وضعیت ماده مخدر"گل" در همدان و میزان افراد مبتلا شده به این ماده مخدر بررسی شد.  

معاون سیاسی اجتماعی فرماندار همدان با تاکید براینکه  مصرف این ماده مخدر در همدان شیوع نیافته است  اظهار داشت: اظهارات بیان شده درباره ماده مخدر گل  و وضعیت مصرف آن در همدان سبب بروز نگرانی‌هایی در جامعه شده است.

وی افزود: از آنجاییکه به تازگی موضوع مصرف ماده مخدر گل در همدان موضوعیت پیدا کرده است هنوز نتوانسته‌ایم آمار دقیقی از افرادی که به این مخدر معتاد شده‌اند را جمع‌آوری کنیم اما آنچه مسلم است بحرانی نبودن وضعیت این موضوع در همدان است.

ناظری‌پور عنوان کرد:  اوایل دهه 80 بذر این ماده مخدر  واردکشور شده  است که به دلیل ناشناخته بودن این ماده مخدر برخی افراد سودجو اقدام به کشت آن کردند که البته در نهایت با این افراد برخورد قانونی صورت گرفت.

معاون سیاسی امنیتی فرماندار همدان تاکید کرد: هنوز پژوهش و بررسی جامع‌ای درباره پیامدهای مصرف گل در کشور انجام نشده است اما مشخص شده افرادی که این ماده مخدر را مصرف می‌کنند دچار اضطراب، استرس و تپش قلبش شدید می‌شوند. 

وی ابراز کرد: ماده مواد مخدر گل داروی ویژه‌ای  برای درمان ندارد بلکه درمان آن علامتی است یعنی وقتی فرد در اثر مصرف این ماده مخدر دچار افسردگی می‌شود آن وقت برای او دارو تجویز می‌شود.

ناظری پور افزود: ماده مخدر گل پدیده جدیدی نیست وپلیس مبارزه با مواد مخدر در حال رصد گروه‌های توزیع کننده و افزایش میزان کشفیات در این بخش است کما اینکه نماینده جهادکشاورزی همدان نیز این اطمینان را داده که تا امروز کشت ماده مخدر گل  در مزارع همدان اتفاق نیفتاده است.

نماینده سازمان بهزیستی همدان نیز بیان کرد: ماده مخدر گل با نام دیگر شهرزاد است که از مشتقات ماری جوانا به شمار آمده و به ادعای برخی کارشناسان  با تغییراتی قدرت  آن بیشتر شده است.

وی درباره دلایل مصرف این ماده مخدر گفت: ایجاد سرخوشی و شادی کاذب سبب می‌شود افراد جامعه به ویژه زنان نسبت به مصرف این ماده مخدر اقدام کنند که البته مشکلی مانند بی‌انگیزگی  و بی تفاوتی نسبت به اتفاقات رخ داده در جامعه دامن افراد را می‌گیرد.

رهبر اظهار داشت: ماده مخدر گل هم محرک  و هم توهم زا است به همین دلیل جایگزین ماده مخدر شیشه شده است اما وضعیت درمان آن بسیار مناسب‌تر و راحت تر از شیشه است و نباید برای افراد معتاد شده به گل، متادون تجویز کرد.

وی با اشاره به اینکه در سطح کشور در حوزه مصرف به ترتیب تریاک،گل، هروئین، شیشه، متادون و ترامادول بیشترین درصد استفاده را دارند بیان کرد: این ترتیب در همدان متفاوت بوده  و ماده مخدر گل آخرین رتبه مصرف در بین مواد مخدر را دارد.

نماینده اداره بهزیستی همدان توضیح داد: در 6 ماهه نخست امسال از مجموع افرادی که به مراکز ترک اعتیاد این سازمان در همدان مراجعه کرده‌ اند تنها 105 نفر مبتلا به ماده مخدر گل بوده‌اند.

وی تاکید کرد: اگرچه میزان مصرف ماده مخدر گل در شهرستان همدان به مرز خطر نرسیده است اما باید ما اقدامات لازم جهت آگاه سازی اقشار مختلف جامعه و پیشگیری  توسط نهادهای مسئول انجام شود.

معاون فرهنگی سپاه ناحیه همدان نیز با تشریح عملکرد بسیج در عرصه مبارزه با مواد مخدر و ترک اعتیاد در همدان گفت: عدم حمایت از خانواده معتادان مهمترین مشکل آنها به شمار آمده  و آسیب‌های زیادی را متوجه آنها کرده است.

وی تصریح کرد: اگر بتوانیم شرایطی را ایجاد کنیم که فرد معتاد و خانواده‌های آنها را به سمت ترک اعتیاد سوق داده و در این عرصه از آنها حمایت مالی کنیم می‌توانیم کارهای خوبی را انجام دهیم.

صادق نظری با تشریح برنامه طرح کرامت 1 در همدان اظهار داشت: در حال حاضر بسیج ناحیه همدان طرحی را به تنهایی در برخی مناطق آغاز کرده و توانسته با اجرا کردن طرح کرامت 1، کوچه به کوچه به سمت تحقق محله پاک حرکت کند.

وی با تاکید بر لزوم مشارکت مردم در عرصه مبارزه با مواد مخدر و مردمی سازی این جریان در محلات بیان کرد: پس از ارجاع فرد معتاد به مراکز ترک اعتیاد و درمان فرد، مهمترین مشکل، بیکاری  این گونه افراد است که باید برای رفع آن چاره‌ای بیندیشیم.

معاون فرهنگی سپاه ناحیه همدان با تاکید بر لزوم مشارکت همه دستگاه‌های مسئول در این عرصه ابراز کرد:  بسیج توانسته در شهر همدان گام بسیاری خوبی را برای شناسایی  و تشویق معتادان به ترک اعتیاد، شناسایی فروشندگان مواد مخدر و غیره انجام دهد اما بضاعت آن محدود است و لازم است دیگر دستگاه‌ها نیز اقدامی انجام دهند.

وی افزود: امروز باید برای مقابله با مصرف و توزیع مواد مخدر درجامعه به سمت فضای ایجابی حرکت کرده و از ظرفیت خود مردم برای پاک و امن کردن محلات استفاده کرد چرا که صرف انجام  اقدامات سلبی در این عرصه به جایی نمی‌رسیم.

 نماینده  فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان همدان نیز اظهار داشت: در مهرماه امسال 21 کیلو انواع مواد مخدر کشف ، 200 معتاد و 31 توزیع کننده مواد مخدر نیز دستگیر شدند که از این تعداد برخی به  مراکز ماده 15 ، ماده 16 و مراکز قضایی معرفی شدند.

انتهای پیام/

دیدگاه شما