به گزارش صبح رزن،حجت الاسلام سید روح الله حسینی اظهار کرد:سالهای حیات امام هادی (ع) بنی عباس دارای قدرت بسیاری بودند به طوری که امپراطوری روم نیز توان ایستادن در مقابل این رژیم را نداشتند اما امام دهم شیعیان با نظم و انظباط بی نظیر تشکیلاتی به ارائه مفاهیم شیعی مبادرت کردند.
وی با اشاره به نفوذ گسترده سازمان وکالت در زمان امام هادی ع در گستره جغرافیایی جهان اسلام،ادامه داد:سازمان وکالت از زمان امام صادق (ع) در بین شیعیان بنا گذاشته شد تا ارتباط منسجم و دارای تشکیلات شیعیان شکل گیرد.
حسینی امام هادی (ع) را ادامه دهنده راه ائمه پیش از خود در خصوص بیان صریح و شفاف احکام و مبانی فقه شیعه برشمرد و افزود:زمانه زندگی امام علی النقی(ع) روزگار فرقه گرایی و حضور تصوف به عنوان یک فرقه دارای نفوذ بود.
وی فرقه های مختلف را تهدید مهم برای دین و اعتقادات مردم آن زمان برشمرد و گفت:امام هادی ع با تاکید بر دوری از فرقه های مختلف و حرکت شیعیان بر صراط مستقیم احکام شیعه از انحراف در بین مسلمانان جلوگیری کردند.
دانش آموخته تفسیر و حدیث در حوزه علمیه قم ایجاد ساختار منسجم تر برای سازمان وکالت و تقسیم جهان اسلام به چهار ناحیه جغرافیایی را از مهمترین ویژگی های عصر امام هادی ع برشمرد و گفت:دعای مهم و جریان ساز زیارت جامعه کبیره شاهکار ماندگار ایشان موجب بیان صریح مبانی معرفتی شیعه شد.
حسینی معرفی فقها به عنوان ناخدای کشتی از سوی امام هادی را مقدمه مهم برای زمینه سازی تبعیت از فقها در دوران غیبت دانست و گفت:سازمان وکالت زمینه رسیدن به ولایت فقها شد تا شیعیان در عصر غیبت دستشان از معارف بر حق کوتاه نباشد.
وی با اشاره به قدرت گسترده حکومت بنی عباس در دوره زندگی امام هادی(ع)،خاطرنشان کرد:در چنین فضای یاس آور و خفقان آلود باوجود آنکه آن بزرگوار در یک مکان بسته نظامی زندگی می کردند اما کار سازماندهی فکری و سیاسی شیعیان را به صورت باور نکردنی صورت دادند.
وی مرجعیت و شایستگی فقها برای مدیریت جامعه در دوران غیبت و تشکیلات منسجم و مبارزه فکری و سیاسی با فرقه های خرافی را از اقدامات اساسی دانست و تاکید کرد:امام دهم شیعیان دارای شخصیتی چند بعدی بودند به طوری که ایشان حتی با استفاده از ابزار شعر و ادبیات نیز به نبرد فکری با باطل پرداخته اند. انتهای پیام
دیدگاه شما