تاریخ : 15. دى 1399 - 0:22   |   کد مطلب: 28439
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با اشاره به اینکه در راستای طرح اقدام ملی مسکن مقرر شده است در شهرهای زیر 100 هزار نفر جمعیت ساخت‌وسازها زیر نظر بنیاد مسکن باشد، اظهار کرد: در این شهرها بیش از سه هزار و 500 متقاضی واجد شرایط ثبت‌نام و از این تعداد تنها 564 متقاضی اقدام به واریز وجه اولیه کرده‌اند.

به گزارش صبح رزن،زمستان سال گذشته بود که طرح مسکن ملی مطرح شد؛ این طرح شامل ساخت 400 هزار واحد مسکونی است که ساخت 200 هزار واحد آن در شهرهای جدید و با مشارکت بخش خصوصی بوده، 100 هزار واحد در مناطق بافت فرسوده و توسط شرکت بازآفرینی شهری انجام می‌شود و 100 هزار واحد برعهده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است.

اوایل شهریورماه امسال ثبت‌نام طرح ملی مسکن از استان کرمان آغاز شد؛ از 18 آبان‌ماه 1398 نیز دور دوم ثبت‌نام طرح اقدام ملی مسکن در 10 استان دیگر شروع شد.

در نخستین گام در سیستان و بلوچستان، قم، خراسان ‌شمالی و خراسان جنوبی نام‌نویسی شروع شد؛ دومین گام مربوط به کردستان، کهگیلویه و بویراحمد و گلستان بود و در گام سوم نیز نام‌نویسی در چهارمحال و بختیاری، همدان و یزد شروع شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان در این خصوص روز دوشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به آنکه در راستای طرح اقدام ملی مسکن مقرر شده در شهرهای زیر 100 هزار نفر جمعیت ساخت‌وسازها زیر نظر بنیاد مسکن باشد، اظهار کرد: در این شهرها بیش از سه هزار و 500 متقاضی واجد شرایط ثبت‌نام و از این تعداد تنها 564 متقاضی اقدام به واریز وجه اولیه کرده‌اند.

حسن ظفری با بیان اینکه 550 متقاضی مبلغ 40 میلیون تومان را واریز کرده‌اند، گفت: آورده اولیه این طرح 40 میلیون تومان است و در این مدت 14 متقاضی کمتر از 40 میلیون و 550 متقاضی مبلغ 40 میلیون تومان را واریز کرده‌اند.

وی در ادامه گفت: 30 متقاضی در نهاوند به‌دلیل کمبود زمین منتظر اجرای طرح مسکن ملی هستند.

وی با بیان اینکه اجرای طرح اقدام ملی و تولید مسکن در سه دسته تقسیم‌بندی می‌شود، افزود: در طرح نخست زمین مشاعی در اختیار سه تن از متقاضیان قرار داده می‌شود و آن‌ها با دریافت تسهیلات واحدهای خود را زیر نظر بنیاد احداث می‌کنند.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان تصریح کرد: دسته دوم طرح‌های «بنیاد ساخت» است که همه مراحل عملیات ساخت و نظارت ساخت آن برعهده بنیاد مسکن بوده و تا امروز یک طرح 120 واحدی در شهر همدان و یک طرح 365 واحدی در شهر نهاوند برای آن تعریف شده و عملیات اجرایی‌اش در قالب تهیه و اجرای نقشه، تجهیز کارگاه، پی‌کنی و پی‌سازی درحال انجام است.

وی خاطرنشان کرد: دسته سوم طرح‌هایی است که توسط انبوه‌سازان اجرا می‌شود و با انجام فراخوان و برگزاری مناقصه پس از انجام امور قانونی برای ساخت و استفاده حداکثری از ظرفیت تولیدکنندگان مسکن، در ماه‌های آینده انجام می‌شود.

ظفری با اشاره به منابع مالی اختصاص‌یافته به طرح ملی مسکن، عنوان کرد: طرح‌های مسکن ملی براساس واگذاری 100 میلیون تومان تسهیلات بانکی و مابقی آورده متقاضی ساخته می‌شود، در غیر این صورت اجرای آن به مشکل می‌خورد.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با بیان اینکه در سطح‌ شهرها با کمبود زمین برای ساخت مسکن مواجه هستیم، گفت: استان همدان بالای 100 هزار نفر جمعیت دارد، اما بااین‌وجود بنیاد مسکن عملیات ساخت 120 واحد مسکن ملی در این شهر را برعهده گرفت.

ظفری در ادامه با اشاره به استقبال کم مردم از این طرح، عنوان کرد: شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه هدف این طرح و تأمین آورده برای آن و همچنین به‌دلیل سخت‌گیری در مصاحبه‌های متعدد، برخی جهت شرکت در این طرح دچار تردید شدند.

وی با بیان اینکه از سال 85 طرح بهسازی و نوسازی مسکن روستایی آغاز شد، ابراز کرد: از سال 85 عملیات اجرایی 125 هزار فقره بهسازی و نوسازی خانه‌های روستایی این استان در دستور کار قرار گرفت.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان در ادامه گفت: براساس سرشماری سال 1395 نزدیک به 165 هزار واحد روستایی با جمعیت 199 هزار خانوار در روستاهای استان همدان موجود است.

ظفری با بیان اینکه شاخص بهسازی در استان همدان 64 درصد است، عنوان کرد: درنظر داریم تا سال 1404 شاهد رشد 6 درصدی در امر بهسازی باشیم.

وی با اشاره به اقدامات و برنامه‌ریزی صورت‌گرفته در این حوزه، گفت: با توجه به عملکرد 14 سال گذشته، پیش‌بینی می‌شود در سال 1402 به این شاخص برسیم.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان خاطرنشان کرد: درحال حاضر شاخص بهسازی و نوسازی خانه‌های روستایی در کشور 51 درصد است.

ظفری با بیان اینکه 40 هزار واحد روستایی دیگر در استان همدان نیاز به پرداخت تسهیلات برای بهسازی و نوسازی مسکن روستایی دارند، عنوان کرد: 10 هزار فقره تسهیلات در سال جاری به واحدهای مسکونی روستایی تخصیص یافته است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان با اشاره به 75 هزار تُن سیمان هدیه مقام معظم رهبری برای سیل‌زدگان نوروز 1398، گفت: این مقدار سیمان بین هشت هزار و 743 متقاضی واجد شرایط استان همدان توزیع شد.

وی اظهار کرد: در چندسال گذشته بیش از 15 میلیارد تومان از حساب 100 امام خمینی (ره) بین افراد واجد شرایط طرح بهسازی واحدهای مسکونی روستایی توزیع شده است.

ظفری عنوان کرد: براساس تفاهم‌نامه صورت‌گرفته در سفر آقای نوبخت معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، دو هزار فقره سهمیه تسهیلات به مسکن محرومین استان همدان اختصاص یافته است.

وی افزود: برای اجرای این طرح دو هزار و 159 متقاضی شناسایی و بیش از یک‌هزار و 183 متقاضی در روستاها موفق به عقد قرارداد با بانک‌های عامل شده‌اند.

ظفری گفت: بیش از 10 میلیارد و 70 میلیون تومان کمک بلاعوض نیز در اختیار مالکان واجد شرایط این طرح قرار داده شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان اظهار کرد: متقاضیان 495 روستا در سطح استان تا به امروز توانسته‌اند از این طرح بهره‌مند شده‌اند.

وی با بیان اینکه پیش‌بینی می‌شود تا پایان خردادماه سال 1400 طرح‌های مسکن محرومین به بهره‌برداری برسد، خاطرنشان کرد: افراد بدون مسکن در روستاها به‌خصوص زوج‌های جوان در اولویت واگذاری تسهیلات این طرح قرار دارند.

این مقام مسئول ادامه داد: از 921 روستای بالای 20 خانوار در 752 روستا طرح هادی به‌منظور توسعه عمرانی روستا اجرا شده است.

مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان همدان افزود: با اجرای طرح‌های بهسازی و توسعه عمرانی روستاها شاهد مهاجرت معکوس در برخی از شهرستان‌های استان همچون فامنین و رزن هستیم.

      سخن آخر:

با وجودی که این طرح می‌تواند مشکلات بسیاری از افراد را در بحث مسکن حل کند، اما به نظر می‌رسد که 6 ایراد عمده به آن وارد است؛ نخستین ایراد این است که دولت تدبیر و امید تنها کمتر از یک سال زمان دارد تا به تکمیل این طرح بپردازد و درصورت عدم تکمیل طرح در این مدت، ممکن است دولت بعدی به هر دلیل با بی‌مهری با آن برخورد کند، به مانند آنچه بر سر طرح مسکن مهر آمد.

دومین ایراد آنکه گفته می‌شود این طرح برای خانه‌دار کردن قشرهای ضعیف و متوسط است، اما همان‌گونه که از اقساط و آورده متقاضی پیداست، قطعاً قشرهای ضعیف جامعه در این طرح جایی ندارند و برای قشرهای متوسط نیز پرداخت اقساط سخت به نظر می‌رسد.

سومین ایراد آن است که هنوز مشخص نشده متراژ این خانه‌ها حدوداً چقدر خواهد بود، چهارمین ایراد به زمان تکمیل و تحویل این مسکن‌ها بازمی‌گردد که هنوز مشخص نیست.

پنجمین ایراد مالکیت انبوه‌ساز بر بخش قابل توجهی از واحد‌ها در این طرح و ایجاد فضای سوداگری است! ششمین ایراد به شرایط نامناسب بازگشت سرمایه و همچنین ورود خصوصی‌ها به این حوزه بازمی‌گردد که احتمال مشارکت پایین انبوه‌سازان را پایین می‌آورد؛ امیدواریم با برطرف شدن مشکلات و ایرادات و همچنین همکاری و همیاری دولت بعدی با این طرح، شاهد خانه‌دار شدن افراد زیادی باشیم.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن