به گزارش پایگاه خبری «صبح رزن» در نشست کتابخانه ای که مدرسه راهیان کوثر در سالن شهدای گمنام رزن ترتیب داده بود، سخنران برنامه حاج آقا کمندانی، مشاور و کارشناس اسلامی، در جمع والدین دانش آموزان به تشریح عوامل موثر در تربیت فرزند پرداخت.
کمندانی با تاکید بر اهمیت نقش والدین در تربیت فرزند، اظهار داشت: والدین مهم ترین، اما تنها عنصر تاثیرگذار در تربیت فرزند نیستند. ژنتیک و سایر عوامل محیطی نیز در این امر دخیل هستند.
وی در ادامه به تعریف نوجوانی پرداخته و گفت: نوجوانی به سن خاصی محدود نمی شود، بلکه به بلوغ فکری و مسئولیت پذیری فرد بستگی دارد. دختر خانمی که بتواند مسئولیت مهمانی شب را بر عهده بگیرد و به خوبی از عهده آن برآید، نوجوان محسوب می شود، حتی اگر از نظر سنی از این مرحله عبور کرده باشد.
وی با اشاره به نقش کمرنگ پدران در تربیت فرزندان، گفت: متاسفانه امروزه شاهد کمرنگ شدن نقش پدران در تربیت فرزندان هستیم که این امر منجر به بروز مشکلات بسیاری در این زمینه شده است.
کمندانی در ادامه به نتایج یک آزمایش در مورد تاثیر والدین در موفقیت تحصیلی فرزندان اشاره کرده و گفت: در این آزمایش، دانش آموزان به چهار گروه تقسیم شدند: گروه اول، دانش آموزانی که امور تحصیلی آنها توسط پدرانشان پیگیری می شد؛ گروه دوم، دانش آموزانی که امور تحصیلی آنها توسط مادرانشان پیگیری می شد؛ گروه سوم، دانش آموزانی که امور تحصیلی آنها توسط هر دو والدین پیگیری می شد؛ و گروه چهارم، دانش آموزانی که رها شده بودند و هیچ کس پیگیر امور تحصیلی آنها نبود. نتایج نشان داد که گروه اول، یعنی دانش آموزانی که امور تحصیلی آنها توسط پدرانشان پیگیری می شد، بهترین نتیجه را گرفتند.
وی با اشاره به اهمیت نقش مادر در تربیت فرزند تا سه سالگی، گفت: خداوند متعال، تربیت فرزند تا سه سالگی را بر عهده مادر قرار داده است.والدین نه حق غفلت در تربیت فرزندان را دارند و نه حق بازرسی بیش از حد. غفلت والدین از تربیت فرزندان، عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت. بازرسی بیش از حد فرزندان نیز، آنها را از خود دور کرده و مانع از رشد و استقلال آنها می شود.
حاج آقا کمندانی با اشاره به اهمیت خودتنظیمی والدین در تربیت فرزندان، گفت: والدین باید هر لحظه خود را مورد ارزیابی قرار دهند و در صورت مشاهده هرگونه نقص در تربیت فرزندان، آن را اصلاح کنند.
وی در پایان سخنان خود به سه روش برای پاسخگویی به نیازهای فرزندان اشاره کرده و گفت:برخی از نیازها را باید فورا برطرف کنید.
برخی از نیازها را باید با تاخیر پاسخ دهید.
برخی از نیازها را هرگز پاسخ ندهید.
حاج آقا کمندانی در توضیح این سه روش گفت: برخی از نیازهای فرزندان، مانند نیاز به غذا و پوشاک، باید فورا برطرف شوند. برخی دیگر از نیازها، مانند نیاز به تفریح و گردش، می توانند با تاخیر پاسخ داده شوند. برخی از نیازها نیز، مانند برخی از خواسته های نامعقول، هرگز نباید پاسخ داده شوند.
دیدگاه شما