فرهنگ تعیین کننده رفتار، منش و کردار آدمی است. آدمی با فرهنگ خود در بین همنوعانش شناخته میشود. در عصری که در آن به سر میبریم چالشهای بسیاری وجود دارد همه این چالش ها بر سر راه یک انسان قرار گرفتهاند تا او را از مسیری که تعالی او را در پی دارد منحرف سازد چرا که بخل، حسد و قدرت طلبی برخی از انسانها آنان را وادار میکند که با کندن چاه بر سر انسانهای دیگر آنان را از رسیدن به مقصد نهایی باز دارند.
به گزارش خبرنگار نافع :امروزه جاه طلبان از آنجا که دانسته اند که جنگ با ابزارهای نظامی نمیتواند سد راه تعالی بشر شود دست به راهکار تازهای برای براندازی اصل انسانیت زدهاند تا با ایجاد چالشهایی نگذارند بشریت به انچه به او تکلیف شده برسد.چالش هایی که عمدتا ریشه فرهنگی دارند در ابعاد مختلف بر زندگی انسان تاثیر میگذارند و او را از زندگی سالم باز میدارند.
در این بین تقلید از فرهنگی که بیگانگان آنرا طراحی کردهاند چه در رفتار و چه در گفتار و نوع پوشش بیش از هر چیز نمود پیدا کرده است.
مد و مد گرایی یکی از معضلاتی به شمار میرود که جوان امروز با آن روبه روست.
اگر نیم نگاهی به وضعیت سبد خانوارها و دخل و خرج آنها بیندازیم میبینیم که پوشاک بیش از هر چیز دیگر این سبد را به خود اختصاص داده است چرا که از کودک گرفته تا جوان یک خانواده همه در گیر مد و لباس شدهاند و حاضرند به هر قیمت که شده لباسی متناسب با مد روز تهیه کنند که مبادا کسی بر آنان برچسب بیکلاس بودن را بزند.
تردید نداریم که یک جوان ترجیح میدهد گرسنه به سر ببرد اما لباس دلخواه خود را تهیه و با آن در خیابان مانور دهد.
چه بسا آن اندازه که یک جوانان به زیبایی و مد لباسشان اهمیت میدهند به سلامت جسمی و تغذیه سالم خود اهمیت نمیدهند. نمونه مشهود آن در شمار جراحیهای زیبایی با وجود تاکید بر مشکل دار بودن این نوع جراحیها، است که جوانان و خانوادهها با اشتیاق فراوان به این سمت میروند تا بلکه از غافله زیبا رویان عقب نمانند.
البته بحث مد و مد گرایی است، انسان زیباست و زیبایی را دوست دارند همگی بر این موضوع واقفند که هیچ بشری دوست ندارد چهرهای زشت داشته باشد.
همه تلاش انسان برای کسب زیباییها است. جدای از کسانی که دوست دارند زیبا جلوه دهند افرادی نیز هستند که با هنجار شکنی و عدول از آنچه عرف یک جامعه است چنان در انظار مردم خود نمایی میکنند که گویی از کره دیگری بر زمین نشسته اند که همین ناهنجاری خود باعث الگو گیری عدهای ناآگاه شده و با ادامه این روند بیگانگی از فرهنگ اصیل و دین مبین اسلام که در آن به حیا، عفت و حجاب تاکید شده است،به وجود میآید.
البته نباید از نظر دور داشت که در این آشفته بازاری که جوان میخواهد تن به هر کاری دهد تا زیبا نشان دهد دست های پلیدی نیز اقدام به دوخت جامهای میکنند که در شان یک انسان نیست این دست های پلید همان دست هایی هستند که برای احاطه بر افکار و عقاید ما مسلمانان، راه نفوذ در اذهان را در لباس، رفتار و کردار ما جسته اند تا از این راه از پوست و گوشت ما عبور و وارد رگهای ما شوند تا آنچه به نام خون در رگهای ما جاری میشود با بیحیایی و بیعفتی پیوند یابد.
اینکه مبنای زیبایی و پوشش چیست را باید اینگونه یادآور شد.
در دین مبین اسلام که کاملترین دین است حجاب و پوشش تعریف خاص خود را دارد در این دین حتی به زیبا بودن هم تاکید شده اما این زیبایی هم حد و حدود دارد که باید رعایت شود چه بسا رعایت آن باعث حفظ امنیت میشود.
اما آنچه در کشور اسلامی ما رو به فزونی میرود تلاش دشمن برای بیگانه کردن جوانان از دینشان به وسیله پوشش یا حجاب است که در نهایت با ارائه الگوهایی نامناسب تقلید از بیگانگان گسترش مییابد.
این روزها در کیف هر نوجوانی را که باز کنی لوازم ارایشی در آن پیداست.دیگر آن معصومیت نوجوانی زیر هزاران رنگ و لعابی که حتی سلامت او را تهدید میکند گم شده است.
لباسها چنان با فرهنگ ما قهر شدهاند که بیگمان برخی از سالخوردگان سنتی حین گذر از خیابانهای شهر تصور میکنند که احتمالا افرادی را که در خیابان میبینند خارجی و به قول خودشان فرنگی است.
دوستم که لیدر میراث فرهنگی است تعریف کرد: گروهی از کشور آلمان به شهر دارالمومنین همدان آمده بودند سوال کردند که آیا امروز در شهر شما میهمانی مهمی برگزار خواهد شد، جواب دادم نه باز هم این سوال را تکرار کرد وقتی علت این سوال را از او پرسیدم گفت: آخر قیافه اکثر مردم شهر شما به مانند کسانی است که یک میهمانی بزرگ دعوت شدهاند!!
جه باید میگفتم؟
عیب کار کجاست مگر ما چه از غربیها کم داریم که باید مد ابداعی آنها را هم که خوشان آنرا قبول ندارند بپوشیم.
کارشناس طراحی دوخت هنرستانهای استان میگوید: متاسفانه رشته طراحی دوخت بر خلاف سایر کشورها در ایران جدی گرفته نشده و از فعالان این رشته هم حمایت نمیشود در حالی که دولت میتوانست با در اختیار گرفتن فارغ التحصیلان این رشته در استانها به ایجاد کارگاههای دوخت بپردازد و بدین سان پوشاک و تولید آنرا زیر نظر داشته باشد در این بین طراحان نیز با ابداع مدهای نوین جوانان را راضی و به قولی به روز میکردند.
مکارچیان با اشاره به اینکه در کشور ما شوهای لباس برگزار نمیشود لذا طراحان مجبورند از طرح لباسهایی که از ماهواره گرفته شده استفاده کنند،گفت قطعا در این بین دوخت لباسها مطابق با الگوی اسلامی نخواهد بود.
وی بیان داشت: اگر توجه کرده باشیم میبینیم که چادر ملی ابداع طراحان لباس ایرانی بسیار استقبال شد و حتی کسانی که علاقهای به پوشیدن چادر نداشتند از این پوشش استفاده کردند که اگر این طراحیها ادامه پیدا میکرد دیگر ما وارد کننده مد نبودیم بلکه بیگانگان از ما الگو میگرفتند.
این طراح لباس گفت: متاسفانه مهمترین کالای خانوار و چیزی که نشان دهنده اصالت و،مدنیت و اسلام گرایی ما ایرانیان است بسیار آسان به فراموشی سپرده شده است.
اگر برای تولید غذا و خوراکی و سایر اقلام مصرفی استانداردی تعریف شده و دستگاههایی چون اداره استاندارد،دانشگاه علوم پزشکی، بازرگانی و... بر آن نظارت دارند اما در تولید لباس با وجود اینکه با سلامت روحی و دین ما سرو کار دارد، ناظران در خواب فرو رفته اند.
مگر گناه بی عفتی و بیحجابی که خود باعث هزاران گناه دیگر میشود کمتر از مشروبات، خوردن گوشت خوک و سگ است که ورود آن ممنوع و جرم تلقی میشود اما ورود این آزاد و بی قاعده است.
راهکارها:
1- ارائه الگوهایی مکتوب به صورت ژورنال دوخت، برای نمونه برداری خیاطان از این الگوها برای دوخت.
2- تقویت دانشگاههای طراحی دوخت و لباس و حمایت از فارغ التحصیلان این رشته برای مشارکت در تولید با نظارت دستگاهی متولی امر پوشاک.
3- ترتیب دادن شوهای لباس برای آقایان و بانوان با نظارت دستگاهی مرتبط تا ضمن پر کردن ساعاتی از وقت جوانان و علاقه مندان به هنر دوخت، مد ایرانی تقویت شود.
4- تدریس مبحثی با عنوان پوشش اسلامی در مدارس یا دانشگاهها و یاد آوری این نکته که بیعفتی خود باعث فروپاشی خانواده خواهد شد چه بسا خطر در کمین همه حتی زوجین جوان هم هست.
5- تاکید بر رعایت پوشش اسلامی در ادارات و دادن تشویقی هم در مدارس و هم در ادارات و دانشگاهها به کسانی که پوشش کامل را رعایت میکنند.
6- برگزاری گفتمان های حجاب و عفاف با حضور شخصیتهای برتر کشور و روانشناسان.
7- برخورد جدی نه موردی با بدحجابان.
8- ارائه خدمات و دادن امتیاز بیشتر به دارندگان حجاب.
فرمانداران زیر بار ایجاد 63 هزار شغل نرفتند / استاندار عقب نشینی کرد
پنجاه و هشتمین نشست اعضای کارگروه اشتغال و سرمایه گذاری استان همدان با حضور استاندار ، معاون برنامه ریزی استانداری، فرمانداران، مدیران دستگاه های اجرایی و مدیران عامل بانک ها در محل سالن شهدای استانداری برگزار شد.
طبق معمول مدیر کل کار، رفاه و تامین اجتماعی همدان بعنوان دبیر این نشست اقدام به ارائه گزارش مبسوطی در خصوص تعهدات ایجاد شده برای دستگاه ها در سال 91 پرداخت.
اقلامی در این نشست سهم شهرستان ها و حتی دستگاه های اجرایی را به ریز اعلام کرد که بر همین اساس سهم اشتغال همدان در سال جاری 17 هزار و 774 شغل معادل 38/28 درصد کل استان، ملایر 10 هزار و 845 معادل 21/ 17 درصد، نهاوند هفت هزار و 554 معادل 99/11 درصد ، بهار پنج هزار و 355 شغل معادل 5/8 درصد از اشتغال کل استان، کبودرآهنگ پنج هزار و 124 شغل معادل 13/8 درصد، تویسرکان چهار هزار و 961 شغل معادل 88/7 درصد، اسدآباد چهار هزار و 617 شغل معادل 33/7، رزن سه هزار و 926 شغل معادل 23/6 درصد و برای شهرستان فامنین ایجاد دو هزار و 751 شغل معادل 37/4 درصد کل استان پیش بینی شد.
به گفته اقلامی هر دستگاهی تعهد اشتغالش در سال 91 نسبت به سال گذشته به طور میانگین 29 درصد رشد داشته است . البته این آماری در ادامه این نشست مورد انتقاد مسوولان دستگاه ها قرار گرفت.
استاندار همدان در این نشست سه ساعته که آخرین شب مدیریت خود را پشت سر می گذاشت خواستار توضیح فرمانداران در زمینه میزان اشتغال اعلام شده از سوی اقلامی شد که فرماندار همدان ایجاد این میزان شغل را ناممکن دانست و گفت: مبنای کار آقای اقلامی مشخص نیست چرا که 28 درصد اشتغال کل استان را به همدان اختصاص داده است.
"حسن قهرمانی مطلق " اضافه کرد: افزایش 29 درصدی ایجاد اشتغال از سوی دستگاه اجرایی، سهمیه اعلامی از سوی دستگاه های شهرستان همدان نیست و هیچیک از دستگاه های شهرستانی زیر بار این اعداد و ارقام نرفتند (با وجود اینکه اقلامی عنوان کرده که با آنها در این خصوص در نشست های مختلف صحبت شده است).
قهرمانی مطلق تاکید کرد : شاید ما بتوانیم اعداد و ارقام تعهدی قبل را (بدون در نظر گرفتن 29 درصد افزایش که بعدن به آمار اشتغال اضافه شده) تحقق بخشیم ولی با افزایش 29 درصدی اخیر که به دستگاه های شهرستانی تحمیل شد دیگر نمی توانیم پاسخگوی این رقم باشیم.
اگر ظرفیت ها عادلانه دیده شود هر شهرستان برای ایجاد اشتغال به رقابت با دیگر شهرستان ها می پردازد در غیر اینصورت رقابت ها کمرنگ می شود .
اگر برای شهرستانی که دارای ظرفیت های زیادی است تعهد کمی لحاظ شود آن شهرستان با ایجاد کمترین اشتغال بیشترین رقم ایجاد اشتغال را از آن خود می کند و در مقابل شهرستانی که برای آن بیش از ظرفیت اشتغال تعریف شده در صورت بهره گیری از تمام توان نمی تواند به عدد پیشنهادی برسد چون سهمیه ابلاغی بسیار بالا بوده که این امر عین بی عدالتی است.
وی اضافه کرد: سهمیه پیش بینی شده برای برخی دستگاه ها طبق گفته مدیران آن مجموعه از سوی اداره کار به آنها تحمیل شده و آنها خود این ارقام را قبول ندارند.
فرماندار ملایر نیز اظهار کرد: جلساتی که در شهرستان برای ایجاد اشتغال برگزار می شود و تیم های کارشناسی نقطه نظرات خود را ارائه داده و در نهایت جمع بندی می شود مورد توجه مسوولان استانی قرار نمی گیرد.
"خیریانپور" افزود: سهمیه ابلاغی نظر آقایان است نه ما که چندین نشست کارشناسی گذاشتیم ، برای مثال صنعت و معدن و تجارت یک هزار و 700 شغل پیش بینی کردیم در حالیکه در جدول ارائه شده از سوی اداره کار این رقم به دو هزار 348 نفر افزایش یافته است این افزایش بر چه مبنایی است .
داده های آماری بیانگر این است که ظرفیت و توان شهرستان در این آمار لحاظ نشده است همچنین در بخش مسکن ایجاد سه هزار و 373 شغل امری سخت و مشکل است یا در رابطه با آب و فاضلاب شهری "عزالدین"(مدیر عامل آب و فاضلاب شهری) در رابطه با توزیع اعتبار اینگونه تقسیم بندی نکردند که در رابطه با ایجاد اشتغال در ملایر تعهد دادند.
وی اضافه کرد: این ارقام عادلانه نیست چراکه در سهم تسهیلاتی و عمرانی ملایر همیشه مظلوم واقع شده ولی در بخش ایجاد اشتغال دید مسوولان نسبت به این شهرستان بسیار بالا است.
وی گفت: خواهش می کنم در جلسات به نظرات کارشناسنه ما توجه کنید
فرماندار نهاوند نیز با بیان اینکه در سرجمع ایجاد اشتغال بحثی ندارم از نحوه اشتغال پیش بینی شده برای دستگاه های اجرایی این استان انتقاد کرد و گفت: با توجه به تجربیات حاصله آمار اعلام شده غیر واقعی است که می تواند در پایین آوردن معدل ایجاد اشتغال دستگاه ها تاثیر گذار باشد.
"اسماعیل زارعی کوشا" مثال زد: بنیاد شهید و امور ایثار گران نهاوند تعهد اشتغال سال گذشته که کمتر از 30 نفر بود را به سختی محقق کرد حال چگونه می تواند 101 شغل ایجاد کند؟
وی در خصوص صندوق مهر رضا که فعالیت آن مشخص نبوده و حالت نیمه فعال یا تعطیل را دارد اظهار کرد: این دستگاه اگر با این روال پیش برود در ایجاد اشتغال با مشکل مواجه می شود همچنین در خصوص پست بانک که یک بخش خصوصی بوده و زیر نظر دولت نیست چگونه می توان تعهد برای این دستگاه ایجاد کرد چراکه اگر از ایجاد اشتغال سر باز بزند هیچ اهرمی برای فشار و برخورد با آن وجود ندارد.
فرماندار اسدآباد نیز با ذکر اینکه بر روی کلیت این ارقام بحثی ندارم بیان کرد: مهمترین اصل در زمینه سازی اشتغال حمایت بانک ها با ارائه تسهیلات است.
"آزادبخت " افزود: برخی از بانک ها به علت افزایش معوقات واحدهای تولیدی، همراهی و جدیت لازم را ندارند و همین امر موجب محقق نشدن آمار تعهد شده می شود.
مدیران دستگاه های اجرایی استان نیز نقدهایی بر روی این آمار داشتند که استاندار همدان در این نشست ابتدا با گفتن زیارت قبول به مدیرانی که از خانه خدا آمده بودند اجازه سخنرانی را نیز ابتدا به باقری مدیر فنی حرفه ای همدان داد او نیز اظهار کرد: با وجود اینکه بیان شده سهم هر دستگاه 29 درصد افزایش یافته و لی آمار موجود نشانگر افزایش 70 درصدی سهم فنی حرفه ای همدان است.
"باقری" افزود: ایجاد 339 اشتغال برای این مجموعه در سال جاری پیش بینی شده در حالیکه 337 رشته در فنی و حرفه ای تدریس می شود و اگر تمامی مربیان اخراج و دو باره جذب شوند ما نمی توانیم این آمار را پر کنیم.
دکتر پیری رییس پارک علم و فناوری دومین مدیری بود که به تازگی از حج بازگشته بود وی نیز اظهار کرد: در این مجموعه ایده های نو تبدیل به محصول با فناوری پیشرفته می شود به همین منظور ایجاد اشتغال در این بخش زمانبر است.
وی اضافه کرد: با توجه به زمانبر بودن تبدیل ایده به محصول نمی توان هر سال 10 یا 20 درصد به تعهدات اشتغال این بخش افزود.
مدیر عامل صندوق مهر رضا نیز بیان کرد: اشتغال پیشنهادی از سوی این دستگاه بر اساس اعتبار پیش بینی شده از سوی مرکز تعیین شده است و برای افزایش 30 درصدی تعهدات اشتغال باید منابع استانی پیش بینی شود این در حالیست که سال گذشته همین روند بوده و بانک ها به تعهدات خود عمل نکردند.
وی اضافه کرد: برای ایجاد میزان اشتغال تعهد شده از سوی این دستگاه با توجه به منابع داخلی مشکلی نداریم ولی آمار اضافه شده به این میزان اشتغال ، در صورت تحقق منابع بانکی می توانیم این میزان شغل را ایجاد کنیم در غیر اینصورت همانند سال قبل نمی توانیم اشتغال متعهد شده را ایجاد کنیم.
رییس سازمان میراث فرهنگی گفت: این سازمان ظرفیت ایجاد 800 نفر شغل در همدان 619 نفر در ملایر 606 نفر در تویسرکان را ندارد .
مدیر کل کار رفاه و تامین اجتماعی نیبز در پاسخ به انتقاد مدیران اعلام کرد: ما مجبور به افزایش سهم دستگاه ها هستیم و دولت ما را مجبور به این کار کرده است.
استاندار همدان با عقب نشینی در برابر درخواست فرمانداران و مدیران اجرایی اعلام کرد: با توجه به اینکه بیشتر مسوولان از نحوه محاسبه آمار اشتغال برای شهرستان ها ناراضی هستند و این اعداد را قبول ندارند بنابراین تعهد استان با 10 هزار و 400 شغل کاهش به 53 هزار شغل می رسد (یعنی 29 درصد اشتغال اضافه شده دوباره کم شد).
کرم رضا پیریایی افزود: این فاصله 10 هزار شغل زمینه ای برای رقابت فرمانداران برای ایجاد اشتغال بیش از میزان تعهد می شود.
70 درصد کارخانه همدان تعطیل شده
احمد فضلعلی در نشست تخصصی امور اقتصادی استان همدان گفت: تعداد کارخانه های تعطیل شده در این استان نسبت به سال گذشته 10 تا 15 درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: اگر مشکل واحدهای صنعتی استان همدان رفع نشود این تعطیلی ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه عدم سرمایه گذاری تکنولوژی برتر در همدان یک تهدید است افزود: اگر یک واحد تولیدی تکنولوژی برتر را نداشته باشد برای آن واحد تهدید محسوب می شود.
معاون برنامه ریزی و توسعه فن آوری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان نیز گفت: در حال حاضر 43 درصد از واحدهای تولید استان همدان ظرفیت خالی دارند و بخشی از این ظرفیت خالی آنان به دلیل نداشتن سرمایه در گردش و افزایش دو برابری قیمت ها است.
"حمید رضا متین" افزود: در دو سال گذشته هیچ اعتباری برای واحدهای تولیدی استان همدان اختصاص نیافته است و مهمترین مشکل آنان عدم سرمایه در گردش است.
وی اظهار داشت: عدم حمایت ویژه از واحدهای صنعتی و از دست دادن بازار های صادراتی یک تهدید برای واحدهای تولیدی استان همدان است.
افزایش نارضایتی کشاورزان از پایین بودن قیمت خرید تضمینی گندم
با نزدیک شدن به فصل برداشت گندم و اعلام نرخ تضمینی چهار هزار و دویست ریال از سوی دولت زمزمه هایی از نارضایتی کشاورزان به گوش می رسد و همین امر موجب حضور دلالان و واسطه ها باپیشنهاد قیمت هایی به مراتب بالاتر از نرخ دولتی بر سر مزارع گندم می شود .
جشن شکرگزاری خودکفایی گندم را همه به یاد داریم این مسئله به قدری مهم و اثر گذار بود که ماهها برایش تبلیغ و اطلاع رسانی شد اما از آن روز تا کنون و پس از سپری شدن بیش از هفت سال گندم این محصول راهبردی و استراتژیک روزهای تلخ و شیرین زیادی به خود دیده است.
دولت امسال نرخ خرید تضمینی گندم را 420 تومان اعلام کرده است در حالی که براساس برآورد کارشناسان کشاورزی هزینه تمام شده محصول گندم بین 450 تا 500 تومان است و به نظر میرسد نرخ تعیین شده حتی از قیمت کارشناسی جهاد کشاورزی نیز کمتر است.
بنابر اظهارات کشاورزان اسدآبادی فروش تضمینی گندم با قیمت 420 تومان به ضرر کشاورز است و باعث می شود تا مردم خودکفایی گندم را احساس نکرده و کشور همچنان نیازمند واردات به این محصول استراتژیک باشد.
نماینده کشاورزان خبره شهرستان اسدآباد با تاکید بر این که گندم محصولی اساسی و افزون بر ارزش غذایی جنبه امنیتی دارد و 50 درصد جیره غذایی کشور را تشکیل می دهد ادامه داد: قیمت نهاده های تولید کشاورزی به شدت افزایش یافته است در حال حاضر قیمت یک کیسه کود شیمیایی به 40هزار تومان رسیده و به همین نسبت نرخ سایر نهاده های موثر در تولید افزایش یافته است و چنانچه قیمت خرید تضمینی گندم این هزینه ها را پوشش ندهد موجب دلخوری کشاورزان و بی رغبتی آنان نسبت به تولید می شود.
وی اظهارداشت: دولت باید قیمت خرید تضمینی گندم را به نحوی تعیین کند که کشت این محصول برای کشاورزان صرفه اقتصادی داشته باشد و آنان را از تولید کردن دلسرد نکند.
نماینده کشاورزان خبره اسدآباد از پایین بودن قیمت خرید تضمینی گندم از کشاورزان ابرازنگرانی کرد و گفت: هنگامی که دولت گندم را با قیمت مناسب از کشاورزان خریداری نمی کند، کشاورز نیز از فروش گندم به دولت با نرخ پایین خودداری کرده و با قیمت بالاتر به دلالان می فروشد و سرنوشت این گندمها چه میشود خدا می داند بعضی ها می گویند بعنوان خوراک دام به دامداری ها فروخته می شود چون تهیه گندم بعنوان خوراک دام به صرفه تر از تهیه سایر خوراک هاست و دولت نیز به ناچار برای تأمین آرد مورد نیاز داخل اقدام به واردات با نرخی بالاتر از خرید تضمینی می کند که این به تولید ملی ضربه وارد می کند.
عبدالحسین صفری ادامه داد: دولت می تواند به جای خرید گندم با قیمت بالا از کشورهای دیگر، همین میزان را از کشاورزان خریداری کرده تا آن ها نیز نسبت به تولید دلگرم شده و اشتغال نیز در این صنعت ارتقا یابد.
رئیس جهاد کشاورزی اسدآباد نیز با بیان اینکه امسال 45 هزار تن گندم از مزارع برداشت می شود و پیش بینی کرد تنها 10 درصد این میزان به مراکز خرید تضمینی تحویل شود چرا که حضور دلالان با قیمتهای بالاتر کشاورزان را به سمت خود کشانده است .
حسین فضلی گفت : سال گذشته نیز از 57 هزارتن گندم تولید شده 36 هزار تن به مراکز خرید تحویل شد .
بدون شک اگر روزی تولید گندم در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نباشد و وابستگی شدیدی به واردات گندم از خارج داشته باشیم و سایر کشورها از فروش این محصول به کشورخودداری کنند تبعات بسیار ناگواری در انتظارمان خواهد بود.
دیدگاه شما