آخرین اخبار

تاریخ : 7. مهر 1392 - 17:02   |   کد مطلب: 4487
در گفت و گوی خواندنی با محمدرضا رعد مطرح شد،
محمدرضا رعد هرجند امروز پس از سالها حضور در کسوت تدریس و یک فرهنگی،بر صندلی اداره ارشاد شهرستان رزن تکیه زده اما....

 

 

 

 

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صبح رزن/محمدرضا رعد هرچند امروز پس از سالها حضور در کسوت فرهنگی و تدریس ،بر صندلی ریاست اداره ارشاد شهرستان رزن تکیه زده ولی با دلتنگی خاصی، از روزهای دفاع مفدس سخن می گوید.چند روز پیش از هفته ی دفاع مقدس در دفتر ریاست اداره ارشاد شهرستان رزن مهمانش بودیم .با روی باز چند ساعتی وقتش را به ما داد.


آقای رعد تشکر می کنیم از وقتی که به صبح رزن دادید.چه شد که جبهه رفتید، اصلا جنگ برای چه بود؟

از دوره کودکی و ابتدایی علاقه به مطالعه داشتم و این به یک نوع، احساس کنجکاوی را تحریک می کرد.در مطالعات غیر درسی خود علاقه مند به مسائل اجتماعی شدم و چون در خانواده ی مذهبی رشد کرده بودم به این فکر همواره ذهن مرا درگیر می کرد که اگر جای یاران امام حسین (ع) بودم چگونه در رکاب آن حضرت جان فشانی میکردم ،این موضوع همواره مرا به خودش درگیر کرده بود. حتی خود را گاها به جای قهرمانان صدر اسلام و کربلا قرار می دادم و این طور فکر میکردم که اگر جای یاران حضرت بودم چطور عکس العمل از خود نشان می دادم؟

پس از انقلاب اسلامی و  وقوع جنگ تحمیلی علی رغم  سن کم خود در آموزش های نظامی شرکت کردم اما با همه ی پافشاری  به دلیل سن کم با اعزام ما موافقت نمی شد. با حسرت کنار جاده می ایستادیم و به کاروانهای نظامی نگاه می کردیم یا از کسانی که اعزام شده بودند موقعیت جبهه ها را سوال می کردیم.

سال اول متوسطه را در تهران گذراندم از طریق انجمن اسلامی مدرسه درخواست اعزام داشتم که نپذیرفتند از طریق مسجد محل به کمیته ی انقلا ب اسلامی معرفی شده و مشغول به فعالیت های فرهنگی در آنجا بودم همان سال سوم راهنمایی ماکت هواپیمای F14را ساختم.

سال دوم را در شهرستان خواندم ، تابستان پس از دوم دبیرستان با شهید سید کاظم موسوی و شهید طیب حبیبی خلق عضو انجمن اسلامی مدرسه شهید موسوی بودیم، با معرفی نامه توانستیم با استفاده از کمک آشنایی که ایشان داشتند از همدان به جبهه اعزام شویم.

در واقع با بند پ؟

بله.

نخستین بار چه سالی در جبهه حضور داشتید؟

نخستسن بار در 62/2/23به گیلان غرب اعزام شدیم. آخرین بار هم در سال 65در جبهه حضور داشتم که مدت کل آن 24ماه می باشد.

سوالی که امرور بسیاری از هم نسلان من دارند این است:این شور انقلابی در کشوری که هنوز چند وقتی از انقلاب  آن نگذشته  با آن وضع غربگرایی قبل از انقلاب چطور ایجاد می شود؟این تاثیر چیست؟

ارتباط عمیق کلام امام(ره) با جوانان و نوجوانان در جذب این قشر به مفاهیم نورانی اسلام بسیار موثر بود. نکته ی دیگر وسعت رسانه های جمعی و تهاجم فرهنگی به این اندازه نبود.البته این نکته هم فراموش نشود قبل از انقلاب هم به غیر از برخی طبقه ها در کلانشهرها آن هم بیشتر در تهران، بقیه مردم حتی در ظاهر نیز شعاعر دینی را همواره رعایت می کردند.

ضمنا در فرهنگ ملت ما جنگ طلبی جایی ندارد اندیشه و تمدن سالم ایرانی با فرهنگ ناب اسلامی عجین شده و کمک کرده اند تا تمدن اسلامی شکوفا شود به طوری که در طول چند قرن بیش از 109رشته ی هنری سنتی و دوران طلایی علوم تجربی به وجود آمد در حالی که اساتید آنها همه از جنس مردان اخلاق و دین بودند.این در تمام طول تاریخ تکرار شده است و همیشه جاودان است. این فرهنگ غنی همواره باعث زایش و جوشش فرهنگ ناب و قهرمانی بوده است،  این شور انقلابی جای تعجب ندارد.نکته ی دیگر ویژگی است که در ما ایرانی ها وجود دارد که همواره طالب حقیقت بوده ایم.هرگاه هم این حقیقت به ما ارائه شده است با جان و دل پذیرفته ایم و در راهش جانفشانی کرده ایم.

از همرزمانتان چه کسانی شهید شدند،از بین آنها کدام یک را بیشتر یاد می کنید؟

اشک چند لحظه ای اجازه صحبت به میزبانمان نداد و  این نشان دهنده ی انس و الفت عاشقانه ی این جماعات با یاران گذشته است.

شهید سید اکبر حسینی بسیجی معلم از قروه، شهید ادیانی کبیر، شهید اصغر رهبری از کرفس ، شهید محمد علی و ابوالقاسم خلمه از کرفس ، شهید قاسم صاعد وصال از بابانظر، شهید رضا صمدی بیسیم چی از قادر خلج.فرقی برایم نداشتند همه عزیز بودند و با بعضی از انها از کودکی بزرگ شدم.

چه سمتی در جبهه داشتید؟

معاون عملیات گروهان سه در گردان 157 لشگر انصار در سال 65 در کربلای 4 و 5 بودم.اسلحه شناسی و تاکتیک های رزمی برای نیروهای گردان و کلاسهای ش.م.ر تدریس و آموزش می دادم.

نگاهی به ظاهر جامعه که می اندازیم گاهی نگران اوضاع فرهنگ می شویم چرا نتوانستیم از ظرفیت فرهنگی جبهه ها  و دفاع مقدس نهایت استفاده را ببریم یا بازتولید فرهنگی از این گنجینه به تعبیر رهبری بپردازیم؟به عنوان یک فعال فرهنگی،رزمنده یا به قول قدما و غربی ها کهنه سوار و حالا دیگر ریاست اداره ارشاد شهرستان از شما می پرسیم.

شما نگاه کنید هالیوود در پول غلطه می زند اما ما در توزیع اعتبارات به بخش فرهنگ کم توجهی می کنیم و دشمن میلیاردها دلار برای جنگ فرهنگی هزینه می کند.ضعف مدیریتی، نیازهای باقی مانده از گذشته و تهاجم بی امان دشمن مشکلات فرهنگی امروز را به وجود آورده است.

خودتان آیا تالیفاتی داشته اید؟

 در مورد شخصیتهای تاریخی منطقه کار کرده ام. کسانی که رو به فراموشی هستند اما فرصت چاپ نشده است در زمینه ی خوش نویسی، نقاشی، تئاتر ، عکاسی و شعر که همه به ترکی هستند فعالیت داشته ام و دارم.

به ما می گویید چند نفر از نیروهای مهاجم بعثی را کشته اید؟

از فاصله نزدیک از نیروهای دشمن کسی را نکشته ام.

اوضاع آینده کشور و انقلاب را چگونه می بینید؟

آینده روشن است. مقاومت ما از سقیفه شروع شده ودر کربلا به اوج خود رسید و این راه تا ظهور مهدی موعود (عج)ادامه خواهد داشت.ما این راه را با قدرت ادامه خواهیم داد و پشت رهبری مدبرانه ولایت فقیه خواهیم بود.

در یک جمله اگر بخواهید بسیج و بسیجی را تعریف کنید چه می گویید؟

(بسیج جمع فکر و فرهنگ ایرانی اسلامی است که حضرت امام (ره) احیاگر آن در عصر حاضر می باشد.

نزدیک بود جنگ شود ،نظرتان در خصوص اوضاع سوریه چیست؟

آمریکایی ها از سال 1898 در بیش از 36جنگ شرکت فعال داشتند و خوی تجاوز گری آنها باعث شده هر 4 سال یکبار در یک جنگ باشند. در حالی که فقط در 2 جنگ آغازگر نبودند و حال شما این را با فرهنگ صلح طلب و حقیقت طلب ایرانی و اسلامی مقایسه کنید. در مورد سوریه نیز همین مورد، بار دیگر نشان داد که ذات و خوی آمریکا همین است.

 

و در پایان یک سوال تکراری اما مهم،اگر جنگی با توجه به اوضاع امروز منطقه روی دهد که ما و جریان مقاومت یک طرفش باشیم چه می کنید؟

 با تأسی از نام امام حسین(ع) و با فدا کردن همه ی داشته هایمان در راه ولایت مطلقه ی فقیه نشان خواهیم داد که به فرهنگ عاشورایی پای بندیم.

دیدگاه شما