تاریخ : 6. آذر 1392 - 15:23   |   کد مطلب: 5322
در حالیکه چند روزی بیشتر به شروع زمستان نمانده، هنوز شش روستا در شهرستان بهار از گاز شهری بی بهره هستند و همچنان با چشمانی منتظر برای تحقق وعده ها گذران امور می کنند.

به گزارش صبح رزن به نقل از مهر، با نزدیک شدن یه ایام سرد سال، نیاز به گرمای کردن منازل و اسباب فراهم آوری این مهم ضرورتی است که همه انسانها از زمانهای گذشته به آن اهمیت داده اند چرا که غالبا انسانها آسایش طلب هستند و علاقمندند که در هر شرایط زمانی و مکانی در آرامش و آسایش به سر ببرند تا جائیکه در ایام گرم سال به فضای خنک پناه می برند و در هنگام احساس سرما سعی در گرم کردن محیط اطراف خود را دارند.

نیاز به گرم کردن محل زندگی تنها منوط به شهر نشینی و زندگی در یک محیط مرفه نیست بلکه افراد ساکن در روستاها نیز محتاج فراهم شدن شرایط گرم در فصول سرد سال هستند اما از دیرباز شهرها در دریافت خدماتی چون گاز، آب و یا برق در اولیت قرار داشتند و این روستائیان بودند که همیشه باید منتظر کامل شدن خدمات رسانی به شهر نشینان می شدند و آن وقت آنها اجازه توقع برخورداری از این خدمات و به نوعی موهبت های الهی که حاصل فکر بشریت است را به خود می دادند.

با این حال بعد از گذشت چندین و چند سال از اتمام لوله کشی گاز شهری در شهرها و صرف هزینه ای گزاف برای این امر و آغاز ارائه آن به مناطق روستایی، هنوز تعداد کثیری از روستا نشینان از این نعمت بی بهره اند تا جائیکه همچنان زمستانهای سرد را به سختی و با مشقت پشت سر می گذارند در حالی که شهرنشینان در آسایش به سر می برند.

پیگیر این دیر کرد که می شوی، مسئولین امر کمبود و یا نبود اعتبار لازم را علت تأخیر در گازرسانی به برخی از روستاها بیان می کنند و شرکت های خدمات رسان که عاملان اصلی اجرای پروژه های این چنینی هستند نیز ادعای کمبود اعتبار را دارند و بنظر می رسد فقط عنوان خدمات رسان را یدک می کشند چون اینطور که معلوم است بدون کمک و یاری مردم قادر به ارائه هیچ گونه خدماتی نخواهند بود پس در نتیجه مردم خود به خود خدمت می کنند و این شرکت ها فقط زحمت چاپ و ارسال قبض های عادلانه و بعضا نا عادلانه مصرف انرژی را تا درب منازل متحمل می شوند.

شهرستان بهار یکی از شهرستانهای استان همدان با وسعتی معادل هزار و ۳۳۴ کیلومترمربع، حدود هفت‌ درصد از وسعت استان همدان را شامل می‌شود که دارای سه بخش مرکزی، لالجین و صالح آباد و شش دهستان و چهار شهر بهار، لالجین، صالح‌آباد و مهاجران است و از 70 روستای دارای سکنه نیز تشکیل شده است.

این شهرستان از نظر طبیعی دارای آب و هوای خشک بوده، رژیم بارندگی آن از تیپ اقلیم مدیترانه‌ای است. زمستانهای سخت و تابستانهای به ندرت گرمی دارد بنابراین مردم این شهرستان با شروع فصل پائیز وسایل گرمایشی خود را برای ورود به یک زمستان سرد آماده می کنند.

شهرهای چهارگانه این شهرستان از لحاظ در دسترس بودن خدماتی مثل برق و آب لوله کشی و گاز شهری مشکلی ندارند و در مناطق روستایی نیز در طول سال های اخیر مسئولان با اجرای پروژه های عمرانی متعدد موفق به ارائه این خدمات شده اند ولی هنوز با گذشت چند سال از آغاز این خدمات رسانی تعدادی از روستاها که در شرایط جغرافیایی سخت تری نسبت به روستاهای دیگر قرار دارند از این خدمات بی بهره اند.

58 روستا در شهرستان بهار از گاز شهری برخوردارند و شش روستا هنوز گاز ندارند

در این خصوص گفتگویی با رئیس شرکت گاز شهرستان بهار انجام دادیم، رضا مرادی مرام در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه 58 روستا در شهرستان از گاز شهری برخوردار هستند، اظهار داشت: در حال حاضر شش روستا از روستاهای شهرستان از لوله کشی گاز شهری بی بهره اند که در صورت اختصاص اعتبار لازم به این روستاها نیز خدمات رسانی خواهد شد.

مرادی مرام با بیان اینکه در سال جاری عملیات گاز کشی به دو روستا در بخش صالح آباد نیز آغاز شده است، افزود: با توجه به اینکه تا کنون از اعتبارات سال جاری مبلغی به شرکت گاز تعلق نگرفته است امکان اتمام این پروژه تا آغاز زمستان بسیار کم است چرا که تا همین بخش از عملیات نیز شرکت به پیمانکار بدهکار است.

وی با اشاره به اینکه شرکت گاز شهرستان بهار در روزهای اخیر ورشکسته شد، اذعان داشت: شرکت گاز شهرستان در سال جاری با دو میلیارد تومان بستانکاری ازمشترکان دولتی و خصوصی ورشکسته شده است.

مرادی مرام اظهار داشت: در صورت عدم وصول مطالبات مذکور این شرکت دیگر قادر به ارائه خدمات به مردم شهرستان به ویژه روستائیان نخواهد بود.

با توجه به اینکه شرکت های خدمات رسان ارائه خدمات خود به مناطق روستایی را باید با استناد به طرح هادی آن روستا انجام دهند و در غیر اینصورت به روستایی که دارای طرح هادی نباشد ارائه خدماتی چون گاز شهری که احتیاج به عملیات های متفاوت عمرانی دارد ممکن نخواهد بود گفتگویی نیز با رئیس بنیاد مسکن شهرستان داشتیم تا از وضعیت طرح های روستاهای شهرستان اطلاعاتی کسب کنیم تا مطمئن شویم روستاهایی که در حال حاضر از گاز شهری بی بهره اند جز کمبود اعتبار دلیل دیگری برای این وضعیت دارند؟

حسین سماوات در گفتگو با مهر با اشاره به اینکه تمامی روستاهای شهرستان از طرح هادی مختص خود برخوردار هستند، عنوان داشت: تمامی دستگاههای اجرایی به خصوص شرکت های خدمات رسان موظفند که خدمات خود را مطابق با طرح هادی روستایی به مردم این مناطق ارائه دهند.

سماوات با بیان اینکه متولی صدور پروانه ساختمانی در روستاها دهیاریها هستند، ادامه داد: دهیاران موظفند با نظارت بر ساخت و ساز در محیط روستای خود دقت داشته باشند که این ساخت و سازها باید بر اساس طرح هادی روستا انجام شود چرا که اگر ملکی در خارج از طرح مذکور بنا شود قادر به دریافت خدمات از شرکت های خدمات رسان نخواهد بود.

شرکت های خدمات رسان قبل از هر اقدامی در روستاها از بنیاد مسکن استعلام کنند

وی اظهار داشت: شرکت های خدمات رسان موظفند قبل از ارئه خدمات به منازل احداث شده در روستاها از بنیاد مسکن وضعیت بنای ساخته شده را استعلام کنند و در صورت مشاهده احداث بنا در خارج از طرح هادی امکان ارائه خدمات را نخواهد داشت.

سماوات با اشاره به اینکه بنیاد مسکن شهرستان بهار تا کنون در خصوص ارائه استعلام به شرکت های خدمات رسان کوتاهی نکرده است، عنوان داشت: شرکت های خدمات رسان شهرستان تا کنون نقشه هر روستایی که قصد خدمات رسانی به آن را داشتند از بنیاد مسکن دریافت کردند و می توان گفت که برای خدمات رسانی به نقاط روستایی شهرستان مشکلی از این بابت وجود ندارد.

نظارت دهیاران شهرستان بهار بر ساخت و سازهای روستایی ضعیف است

وی همچنین با اشاره به اینکه نظارت دهیاران بر ساخت و سازهای صورت گرفته در روستاها ضعیف است، اذعان داشت: ضعف عملکرد دهیاران به عنوان عاملان اصلی نظارت بر ساخت  و ساز در مناطق روستایی سبب اجرای برخی از ساخت و سازهای خارج از محدوده طرح هادی روستایی شده است که تبعات این بی دقتی دهیاران همیشه بر دوش بنیاد مسکن بوده است تا جائیکه وقتی روستا نشینی بابت تعلق نگرفتن خدمات به بنیاد مسکن مراجعه می کند این ارگان باید به حل مشکل وی اقدام کند.

سماوات تأکید داشت: به روستائیانی که خارج از طرح هادی روستایی اقدام به ساخت و ساز  می کنند خدمات تعلق نخواهد گرفت و این مهم را دهیاران باید به مردم این مناطق تذکر دهند.

یکی از روستاییان شهرستان بهار نیز با بیان اینکه نبود گاز طبیعی از مشکلات روستای ماست، گفت: نبود گاز طبیعی معضل بزرگی در این روستا است و تاکنون مکاتباتی با اداره گاز صورت پذیرفته است اما نتایجی حاصل نشده است.

احمدجباری با بیان اینکه زمستانهای روستا سردتر از زمستانهای شهر است، گفت: با توجه به اینکه شغل اکثر مردم این روستا کشاورزی است همچنین کم آبی شدید ،مکانیزه نبودن، کمبود زمین قابل کشت و نبود خاک حاصلخیز کشاورزی این روستا را با مشکلات بسیاری مواجه کرده است.

وی با بیان اینکه گرم کردن مدارس در فصل زمستان در روستای ما مشکل و حادثه آفرین است، گفت: بارها پیگیر رفع مشکل بوده ایم اما هنوز حل نشده است.

یکی دیگر از روستانشینان نیز نبود گاز را یکی دیگر از مشکلات مهم این روستا برشمرد و افزود: سردسیر بودن منطقه و نبود گاز، مشکلات زیادی را در فصل سرما برای اهالی روستا ایجاد می کند و این در حالی است که روستاهای دیگر در اطراف این روستا از این نعمت برخوردار هستند.

آنچه مسلم است اینکه فراهم آوردن کمترین امکانات رفاهی و خدماتی به روستاییان در حالی از مهم‌ترین راه‌های جلوگیری از مهاجرت آنان به شهرها عنوان می‌شود که برخی روستاهای از امکانات رفاهی همچون گازرسانی بی‌بهره‌اند و باید برای حل آن چاره اندیشی کرد.

دیدگاه شما

کانال خبری تلگرامی صبح رزن