آخرین اخبار

تاریخ : 15. مرداد 1393 - 15:40   |   کد مطلب: 9041
سرپرست فرمانداری رزن مطرح کرد؛
به منظور بررسی مسائل و مشکلات در حوزه های آبرسانی و کشاورزی در شهرستان جلسه با حضور فرماندار ، نماینده مردم رزن در مجلس شورای اسلامی، قائم مقام امور آب و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان در محل سالن جلسات فرمانداری برگزار شد.

به گزارش صبح رزن،سرپرست فرمانداری رزن با اشاره  وضعیت بحرانی آب در شهرستان گفت :با توجه به خشکسالی های اخیر و برداشت بی رویه آب ،سالانه شاهد کاهش 90 سانتی متری در سطح آب های زیرزمینی دشت رزن قهاوند هستیم که در صورتی که برنامه مدیریتی مصرف صحیح در این خصوص اتخاذ نگردد در آینده نزدیک بحران آبی شدید گریبان گیر منطقه خواهد شد.

وی اقدامات صورت گرفته در جهت جلوگیری از بروز این مشکل را مفید عنوان و ادامه داد:شهرستان رزن از نظر اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در کشور دارای مقام نخست می باشد و در 90 درصد از اراضی کشاورزی این شهرستان این طرح اجرا شده است که این نشان دهنده ی عملکرد مطلوب جهاد کشاورزی در شهرستان است.

وی به میزان افزایش بهره وری با آبیاری تحت فشار شهرستان اشاره و اضافه کرد:  بهره وری مصرف آب را از 30 درصد به 60 درصد افزایش داده است به طوری که در آبیاری به شیوه های قدیم به ازای هر هکتار 22500 متر مکعب آب نیاز است اما با استفاده از سیستم آبیاری تحت فشار این رقم به مقدار 13000 متر مکعب کاهش یافته است که بر همین اساس در هر هکتار 9500 متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی خواهد شد. حسینی با اشاره به لزوم اصلاح الگوی کشت در شهرستتان ادامه داد: جهاد کشاورزی شهرستان باید با برنامه ریزی دقیق به دنبال اصلاح الگوی کشت در شهرستان باشد چرا که بسیاری از محصولات تولیدی در قبال میزان آب مصرفی خود توجیه اقتصادی مناسبی ندارند.

سرپرست  فرمانداری  رزن با انتقاد از اجاره گسترده ی زمینهای کشاورزی به افراد غیر بومی و استفاده ی بی رویه ی برخی از این افراد از منابع آب زیرزمینی شهرستان و سود کم این بهره برداری در قبال ضرر آن برای شهرستان خواسستار اصلاح این وضعیت و توجه بیشتر به این نکته شد.

وی در بخش آب شرب روستایی نیز گفت:طول قنوات ما در شهرستان 225 کیلومتر است ، 16 روستای شهرستان را به منظور جایگزین کردن چاه به جای قنات در نظر گرفته ایم که با رایزنی های صورت گرفته با مدیریت آب استان در دو روستا این طرح انجام شده است و در باقی آنها نیز به زودی اجرایی خواهد شد، حسینی همچنین یادآور شد: به دلیل خشک شدن و عدم لایروبی به موقع 25 درصد از قنات های شهرستان خشک شده است که جهت مرمت و لایروبی آنها نیاز به 250 میلیارد ریال اعتبار است.

حسینی کشت دوم را از مشکلات دیگر بخش آب در شهرستان عنوان و افزود :باید از این کشت مطلقا جلوگیری شود.

 

مهندس شعبانی ریاست جهاد کشاورزی شهرستان نیز در این نشست وضعیت آب و منابع آبی برای کشاورزی در شهرستان را در شرایط حساس عنوان و ادامه داد:خوشبختانه در فصل آبی امسال با بارندگی مناسب و پراکنش خوبی که این بارندگی داشته است و همچنین تلاش نیروهای جهاد شهرستان همچون سال گذشته ما بهترین گندم استان را در شهرستان تولید کرده ایم.

شعبانی با ذکر مشکل خشک شدن قناتهای روستایی از درخواست مردم بیش از 20 روستا برای حفر چاه عمیق به جای قنات خشک خبر داد و گفت: این درخواستها پس از بررسی ها طبق ضوابط و کار های کارشناسی پاسخ داده می شود.

قائم مقام امور آب استان در سخنان خود  بر اهمیت جلوگیری از برداشت چاه های غیر مجاز تاکید کرد و گفت: وجود این چاه های غیر مجاز باعث گردیده است که عده ای سود جو منابع آبی را که متعلق به همه مردم شهرستان است را  تنها به منظور منفعت شخصی خود استفاده کنند، لازم است مجموعه نظارتی شهرستان با دقت بیشتر و تعامل با مردم در جهت شناسایی این چاه ها اقدام کنند.وی ادامه داد: در همین راستا 800 چاه غیر مجار در شهرستان رزن شناسایی شده است و برای تعدادی از آنها نیز حکم انسداد قضایی صادر شده است. منصور ستوده خاطر نشان کرد:  هر چه بیشتر بتوانیم این چاه های غیر مجاز را کنترل و مسدود نماییم در مقابل می توان از تخصیص بیشتر منابع آبی به منظور طرح های مفید تر و توجیه پذیرتر شهرستان بهره برد، ایشان در خصوص چاه های مجاز نیز نصب کنتورهای مصرف هوشمند و برقی کردن چاه ها را مهم و ضروری عنوان کرد و گفت: در برخی از چاه های مجاز نیز اضافه برداشت وجود دارد که با نصب کنتورهای هوشمند به دنبال جلوگیری از این مشکل هستیم.

دیدگاه شما