آخرین اخبار

تاریخ : 13. شهريور 1393 - 8:49   |   کد مطلب: 9580
رئیس اداره تنظیم بازار محصولات کشاورزی جهادکشاورزی استان همدان گفت: سال آینده سیب زمینی وارد بورس کالای کشاورزی می شود.

به گزارش صبح رزن به نقل از (ایسنا)_منطقه همدان، "داریوش سرحدی" روز چهارشنبه 12 شهریور سالجاری در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: وجود واسطه ها و دلالها با ورود به بورس کالای کشاورزی کمرنگ می شود، به طوریکه فراهم آوردن مقدمات این کار از اواخر بهمن ماه سال 92 آغاز شده و اقدام به شناسایی سردخانه ها و انبارهای استان کردیم.

وی ادامه داد: تعدادی انبار و سردخانه با ظرفیت 60 هزار تن به بورس کالای ایران معرفی کردیم تا توسط کارشناسان فن مورد بازدید قرار گیرند تا در صورت مهیا بودن شرایط لازم ورود سیب زمینی همدان به بورس کالای کشاورزی تایید شود.

سرحدی افزود: از این طریق، خریدار وارد بورس شده و محصولات مورد نظر را خریداری می کند و پول از طریق کارگزاری به حساب تولیدکننده واریز و بدین ترتیب درآمد بیشتری عاید تولیدکننده می شود.

بورس بازار را تنظیم می کند

وی تصریح کرد: صنایع همدان نیز می توانند وارد بورس کالا شوند و پایین تر از قیمت واسطه ها کالاهای مورد نظر خود را تهیه کرده و محصولات فرآوری شده را با قیمت پایین وارد بازار کنند. به عبارت دیگر بورس بازار را تنظیم می کند.

رئیس اداره تنظیم بازار محصولات کشاورزی جهادکشاورزی استان همدان خاطرنشان کرد: این امر نیازمند مهیا کردن شرایط لازم برای نگهداری و انبارداری محصولات داخل سردخانه ها و انبارها است، به طوریکه اگر بتوانیم در استان در بحث انبارداری جهش داشته باشیم می توانیم محصولات دیگری از جمله سیر، گردو، کشمش، گوشت، مرغ و تخم مرغ را وارد بورس کنیم.

وی با بیان اینکه سردخانه ها و انبارهای موجود جوابگوی نیاز استان برای ورود به بورس کالای کشاورزی نیست، اظهار کرد: در بحث سیب زمینی به صورت پایلوت وارد شدیم، به طوریکه سال 94 همدان جزو استان های پایلوت در بحث سیب زمینی قرار خواهد گرفت.

وی یادآور شد: جلسات متعددی از سوی هیات دولت برای تامین اعتبار این طرح برگزار شده تا اعتبارات مورد نیاز مصوب شود و این کار داخل استان صورت گیرد.

سرحدی ادامه داد: در این راستا اسفندماه سال گذشته استان های اصفهان، گلستان، تهران و همدان به ترتیب برای ورود محصولات پیاز، کلزا، جو و سیب زمینی به بورس کالای کشاورزی به مرکز دعوت شدند تا تصمیم های لازم در این زمینه گرفته شود.

شهرداری اماکن عرضه مستقیم محصولات کشاورزی ایجاد کند

وی در ادامه به اجرای طرح مطالعاتی سازمان تعاون روستایی برای عرضه مستقیم محصولات کشاورزی اشاره کرد و گفت: چند نقطه در سطح شهر همدان برای این کار شناسایی شده و شهرداری باید نسبت به ایجاد اماکن عرضه مستقیم محصولات کشاوزی اقدام کند.

وی با بیان اینکه 72 شرکت تعاونی تولید در همدان وجود دارد، افزود: زمانی که این اماکن در اختیار شرکت های تعاونی قرار گیرد مسلما معضل واسطه گری را می توان کنترل کرد.

وی یادآور شد: سازمان جهادکشاورزی تنها یک قطب برای کمرنگ کردن واسطه ها در بازار است اما شهرداری، فرمانداری، بخشداری و سازمان تعاونی روستایی نیز در این امر دخیل هستند.

امسال صادرات محصولات کشاورزی سه درصد رشد داشته است

سرحدی در بخش دیگری به آمار صادرات محصولات کشاورزی در چهار ماهه نخست سالجاری اشاره و اظهار کرد: صادرات محصولات کشاورزی از نظر ارزشی سه درصد رشد داشته است، به طوریکه امسال 51 میلیون دلار و سال گذشته 49.5 میلیون دلار صادرات داشته ایم.

وی ادامه داد: میزان صادرات محصولات کشاورزی از نظر وزنی چهار درصد کاهش داشته، به طوریکه امسال 40 هزار و 113 تن محصولات بخش کشاورزی از استان صادر شده در حالیکه این میزان در سال گذشته 41 هزار و 672 تن بوده است.

به گفته رئیس اداره تنظیم بازار محصولات کشاورزی جهادکشاورزی استان همدان، 75 درصد صادرات محصولات کشاورزی استان به سیب زمینی، کشمش و خشکبار اختصاص دارد.

وی یادآور شد: محصولات کشاورزی استان به کشورهای عراق، افغانستان، کویت، کشورهای آسیای میانه، کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه، اوکراین، انگلیس، آلمان، اسپانیا و اتریش صادر می شود.

وی به ارزش هر واحد کیلوگرم محصول کشاورزی اشاره و تصریح کرد: ارزش هر واحد کیلوگرم کشمش 2.25 دلار در سال گذشته به 1.63 دلار در سالجاری رسیده که نشان دهنده کاهش ارزش هر واحد کالا است.

سرحدی افزود: امسال محصول سیر برای نخستین بار صادر شده که ازرش هر واحد کیلوگرم 1.12 دلار بوده، همچنین ارزش هر واحد کیلوگرم لبنیات از 1.57 دلار در سال گذشته به 1.11 دلار در سالجاری رسیده است.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع ارزش هر واحد کیلوگرم محصولات کشاورزی صادراتی از استان همدان از 1.57 دلار در سال گذشته به 1.63 دلار در سالجاری رسیده است.

وی در ادامه درباره صادرات و واردات کالا گفت: هر کشوری براساس استانداردهای جهانی و با در نظر گرفتن منافع مصرف کننده اقدام به واردات محصولات می کند. بنابراین باید نوع صادرات را با ذائقه مصرف کننده و بازارهای هدف وفق دهیم و از دنیا عقب نمانیم.

صادرکننده باید بازاریاب هم باشد

به گفته سرحدی، صادرکننده باید خود بازاریاب بوده یا بازاریاب داشته باشد، به طوریکه هر چه صادرکنندگان ارتباط خود را با اتاق بازرگانی بیشتر کنند تا بازارهای هدف افزایش یابد چراکه در حال از دست دادن بازار عراق هستیم و نباید خود را محدود کنیم.

وی ادامه داد: باید استراتژی بازارهای هدف مدنظر قرار گیرد و از حالت صادرات تک بعدی محصولات خارج شویم و تا بتوانیم رقابت داشته و در تعیین قیمت ها تصمیم گیرنده باشیم.

وی اظهار کرد: عدم صادرات خام محصولات تولیدی استان مورد تاکید مسئولان قرار دارد، چراکه فرآوری محصول علاوه بر افزایش ارزش افزوده، درآمد دلاری بالایی دارد و به اقتصاد استان رونق می دهد.

سرحدی تصریح کرد: متاسفانه در استان بر روی فرآوری محصولاتی همچون سیب زمینی کار نشده، هر چند یکی دو کارخانه در حال احداث است اما این به تنهایی کافی نیست، به طوریکه سالانه در حدود یک میلیون تن سیب زمینی تولید و حداقل 700 هزار تن آن از استان خارج می شود. بنابراین بهتر است با وجود معضلات کم آبی، خشکی چاه ها و رودخانه، کاهش بارندگی ها و تغییر اقلیم بحث صادرات پس از فرآوری محصولات صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: باید به سمت تولیدات کم آبر اما با ارزش بالا برویم، به طوریکه تاکنون دو شهرستان استان به عنوان پایلوت تغییر الگوی کشت انتخاب شده اند.

کاهش قیمت بسیاری از محصولات کشاورزی در سالجاری

وی در بخش دیگری به کاهش قیمت بسیاری از محصولات کشاورزی در پنج ماهه سالجاری در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته اشاره کرد و گفت: تنها لبنیات به علت حمایت از تولدکننده و طبق مصوبات دولت رشد داشته است و به کارخانه داران اجازه افزایش قیمت فرآورده های لبنی داشته شد.

دیدگاه شما