به گزارش صبح رزن به نقل از (ایسنا)_منطقه همدان، در نهمین نمایشگاه تخصصی الکامپ که از یکم تا پنجم آبان ماه در محل دائمی نمایشگاه های استان برپا بود، انجمن هاي علمي، فني و مهندسي، رباتيک، IT و فناوري اطلاعات از دانشگاه هاي صنعتي همدان، آزاد و پيام نور حضور داشتند و پژوهش ها و دستاوردهاي علمي خود در معرض نمایش گذاشتند.
در این دوره از نمایشگاه دانشجویان مخترع همدانی با اختراعات متنوع خود حضوری فعال داشتند و باعث جذب حداکثری بازدیدکنندگان به غرفه های خود شدند و باتوجه به اهمیت کارآفرینی دانشگاه و برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه، این نمایشگاه بهترین موقعیت برای آنان بود تا دستاوردهای علمی خود را در معرض دید صاحبان صنایع قرار دهند تا شاید بخش صنعت از این طریق طرح هایشان را ببینند و بکار گیرند.
همچنین نکته قابل توجه برگزاری برنامه های جانبی از جمله همايش ها، نشست هاي تخصصي و کارگروه هاي مشاوره اي و ايستگاه تغذيه نرم افزار بود که با استقبال چشمگیر بازدیدکنندگان روبرو شد. البته برگزاری جام بزرگ بازی های رایانه ای از دیگر جاذبه های این دوره از نمایشگاه الکامپ استان بود.
برگزاري جام بزرگ بازي هاي رايانه اي استان، در رشته هاي 2014FIFA و 2013 PES بين جوانان و نوجوانان علاقمند به اين رشته که توسط مجتمع فرهنگي ديجيتال شهيد آويني همدان وابسته به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان همدان برگزار شد نيز از برنامه هاي جانبي اين عنوان نمايشگاهي بود.
بسیاری از صاحبان صنایع پروژه های خود را به دانشجویان واگذار کردند
دانشجوی مهندسی رباتیک دانشگاه صنعتی همدان که در این نمایشگاه حضور داشت، به خبرنگار ایسنا گفت: با حضور در نمایشگاه الکامپ بسیاری از صاحبان صنایع به ما اعتماد کرده و پروژه های خود را به دانشجویان واگذار کردند.
"احسان مرادی" با بیان اینکه ارتباط صنعت و دانشگاه با مشکل روبرو است، افزود: در نهمین نمایشگاه الکامپ توانستیم دستاوردهای خود را ارائه دهیم تا صاحبان صنایع از آن دیدن کنند.
وی با اشاره به بحث درآمدی این نمایشگاه گفت: تمام سعی دانشگاه برای حضور در نمایشگاه شناساندن رشته رباتیک و توانمندی های دانشجویان این رشته است تا از این راه بتوانیم درآمد کسب کنیم.
مرادی مهمترین دستاورد نمایشگاه را اجرای پروژه ساخت و شبیه سازی توسط دانشجویان رباتیک برای صاحبان صنایع دانست.
این دانشجوی دانشگاه صنعتی همدان برگزاری نمایشگاه را فرصتی برای دانشگاه عنوان کرد و افزود: مهندسی رباتیک در محیط های آکادمیک شناخته شده است اما در محیط نمایشگاه که صاحبان صنایع حضور پیدا می کنند این رشته هرچه بهتر و بیشتر به آنها شناسانده می شود که این موضوع هم برای دانشجویان و دانشگاه و هم برای بخش صنعت مفید خواهد بود.
وی اظهارکرد: غرفه رباتیک دانشگاه صنعتی همدان در سال گذشته به عنوان غرفه برتر علمی معرفی شد.
مرادی که برای دومین بار در نمایشگاه الکامپ حضور داشت،خاطرنشان کرد: امسال نمایشگاه تا حدودی نزدیک به عنوان الکامپ شده و چیدمان و انسجام غرفه های دانشجویی بهتر از سال گذشته است و کسی که وارد این بخش از نمایشگاه می شود انتظار فروش محصول را ندارد بلکه به دنبال دستاورد علمی دانشگاه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه رشته رباتیک رشته ای ناشناخته در بین عموم مردم است، یادآورشد: یکی دیگر از اهداف ما در این دوره از نمایشگاه الکامپ، معرفی این رشته به مردم بود چراکه برپایی این نوع نمایشگاه ها تاثیر خوبی در شناخت و پیشرفت این رشته دارد.
خانواده ها بر نوع بازی های کامیپوتری فرزندان خود نظارت کنند
دبیر برگزاری مسابقات کامپیوتری نیز خواستار نظارت بیشتر خانواده ها بر نوع بازی های کامیپوتری جوانان و نوجوانان شد.
"صدری" تصریح کرد: خانواده ها نباید هر نوع بازی را در اختیار فرزندان خود قرار دهند بلکه باید بر بازی هایی که پشت بسیاری از آن ها از طرف کشورهای غربی اهداف بسیار بزرگی پنهان شده نظارت داشته و بازی های ایرانی را ارج دهند.
وی مسابقات فوتبال کامپیوتری راپرطرفدارترین بازی دانست و افزود: تلاش ما جمع کردن افراد برای ایجاد رقابتی سالم و آشنایی آنان با امر دیجیتال و بازی کامپیوتری است تا آنان دنیای واقعی را محک زده و اوقات فراغت خود را به صورت کاملا سالم سپری کنند.
وی با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از انجام بازی کامپیوتری تبلیغ صورت گیرد؛ گفت: ما نمی توانیم بچه ها را از بازی دور کنیم اما باید فرهنگ بازی سالم را بین نسل امروز ترویج دهیم تا فراد به سمت بازی های ناسالم غرب نروند.
صدری در ادامه سطح نمایشگاه را خوب ارزیابی کرد و تصریح کرد: در این دوره از نمایشگاه طرفداران و بازدیدکنندگان به ویژه جوانان حضور بیشتری داشتند.
وی خواستار افزایش تبلیغات و پابرجا ماندن نظارت ها بر نمایشگاه شد و اظهار کرد: این مسابقات برای نخستین بار است که در نمایشگاه برگزار می شود و سعی داریم سال های بعد نیز تکرار شود.
طرح های ارائه شده در نمایشگاه الکامپ قابلیت ورود به بازار را ندارند
دبیر انجمن علمی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی همدان نیز به خبرنگار ایسنا گفت: بخش علمی و پژوهشی نمایشگاه از سطح کیفی بالایی برخوردار نبود.
"مصطفی فتاحی اردکانی" با بیان اینکه طرح های ارائه شده در نمایشگاه الکامپ قابلیت ورود به بازار را ندارند، افزود: انتظار داشتیم دانشگاه ها قوی تر وارد این دوره از نمایشگاه الکامپ شوند.
وی تصریح کرد: حضور دانشگاه ها در نمایشگاه الکامپ مناسب بود به طوریکه سال گذشته تنها دانشگاه صنعتی حضور داشت اما امسال دانشگاه های دیگر نیز پروژه های خود را ارائه می دهند.
فتاحی اردکانی کنارهم قرارگرفتن بخش پژوهش و تجارت را یکی از مزایای الکامپ دانست و گفت: اگر بخش پژوهشی و دانشگاه در کنار بخش تجاری در نمایشگاه قرار گیرد مردم و صنایع با پتانسیل دانشگاه آشنا می شوند.
دانشجوی مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی همدان اظهار کرد: دانشجویان مهندسی کامپیوتر دانشگاه صنعتی همدان در این نمایشگاه به معرفی پروژه های درحال اجرا، اجرا شده و مشاوره دانشجویی در زمینه کامپیوتر می پردازند و هدف اصلی آن ها معرفی فعالیت های دانشجویی و علمی و پژوهشی است.
معرفی اختراعات به صنعت کشور
دبیر انجمن ربات های سازنده نیز یکی از مزایای برگزاری نمایشگاه الکامپ را معرفی اختراعات به صنعت کشور عنوان کرد.
"محمدجواد نجاری" افزود: بعضی از دانشجویان به علت اینکه بسیاری پروژه ها به صنعت کشور معرفی نمی شوند، ربات ها را برای دل خود ساختند اما این نوع نمایشگاه ها فرصت خوبی برای معرفی و تعامل سازنده با طرفدار این پروژه هاست.
وی ربات ها را به دو دسته بستر متحرک و بستر ثابت تقسیم کرد و افزود: ربات های متحرک ربات هایی هستند که بدون بسته شدن به جای خاصی آزادی عمل داشته و می توانند حرکت کنند اما ربات های بستر ثابت از جمله ربات های صنعتی، حداقل از یک نقطه به نقطه ای دیگر متصل و ثابت شده اند.
نجاری در ادامه در معرفی ربات انباردار، اظهار کرد: روی این ربات بازوی پنج درجه آزادی قرار گرفته که دو روبات با هم تلفیق و به ربات انباردار تبدیل شده است.
وی از قابلیت ربات انباردار را شناسایی محیط با استفاده از سنسورهای جایگذاری شده در ربات دانست و افزود: با توجه به برنامه های داده شده این ربات می تواند اجسام خاص را برداشته و جابجا کند، همچنین توانایی لود دو کیلو را دارد.
دبیر انجمن ربات های سازنده از ویژگی های قابل توجه ربات انباردار را با توجه به سنسورهای مانگاه، توجه به مکانیزم حرکت سه چرخه با قرارگیری در زاویه 120 درجه ای را حرکت ربات به سمت های مختلف و شناسایی موانع عنوان کرد.
وی ادامه داد: این ربات می تواند هر لحظه در هر جهت که نیاز پیدا کند شروع به حرکت کرده در صورتی که ربات های چرخ دار دیگر این قابلیت را ندارند و باید جلو و عقب تنظیم شود.
نجاری در بخش دیگری ربات عنکبوتی را یک ربات پادار که با توجه به طراحی سیستم مینی یاب به راحتی می تواند از موانع عبور و مین های فلزی را تا عمق یک متر پیدا کند، معرفی کرد.
وی در ادامه از جمله سیستم های نصب شده بر روی ربات عنکبوتی را یک اسکنر برشمرد و افزود: این سیستم سه بعدی هر لحظه می تواند دید مناسبی از محیط داشته باشد و کنترل آن به صورتی است که اپراتور توانایی مسلط از یک فاصله ای نزدیک به 20 متر می تواند به آن احاطه داشته باشد.
نجاری در بخش دیگری ربات چهار پره را یک ربات پرنده معرفی کرد و گفت: از مزیت های این ربات قابلیت داشتن مانور بوده که با توجه به جهت چرخش می تواند حرکت های مختلفی داشته باشد.
وی سطح نمایشگاه را از نظر تعداد بازدیدکننده ها و خود نمایشگاه خیلی بهتر از سال های قبل ارزیابی کرد و افزود: بازه زمانی کم و تبلیغات ضعیف در سطح استان، باعث رکود نمایشگاه شد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: سال دومی است که از طرف دانشگاه صنعتی و انجمن رباتیک دانشگاه در این نمایشگاه شرکت می کنیم.
گزارش از خبرنگار ایسنا، منطقه همدان: بنت الهدا نوری