به گزارش صبح رزن،منصور ستوده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در همدان، اظهار داشت: 282 حلقه چاه غیرمجاز در نیمه نخست امسال و 153 حلقه چاه غیرمجاز در نیمه دوم سال 93 مسدود شده و این روند با شدت ادامه دارد.
وی با تاکید بر اینکه انسداد 500 حلقه چاه غیرمجاز تا پایان امسال در دستور کار قرار دارد، افزود: با توجه به سرد شدن هوا امکان پر کردن چاههای غیرمجاز کاهش مییابد.
ستوده با اشاره به اینکه بیشترین چاههای غیرمجاز در شهرستانهای کبودراهنگ، رزن و همدان است، افزود: در حال حاضر 13 دشت ممنوعه در استان همدان وجود دارد که دشت کبودراهنگ به علت برداشت بیش از حد آب ممنوعه بحرانی تلقی میشود.
وی با اشاره به کاهش بارندگی در سطح کشور و به ویژه استان همدان عنوان کرد: با روند نزولی بارش باران در استان همدان در آینده دیگر نیاز به سدسازی احساس نمیشود، از این رو می طلبد تا منابع موجود آب را به درستی مدیریت و حفاظت کنیم.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان همدان بیلان دشتهای استان همدان را منفی اعلام کرد و گفت: متاسفانه سالانه به صورت میانگین شاهد افت یک متری منابع آب زیرزمینی در استان هستیم که میتواند زمینه را برای ایجاد فروچاله فراهم کند.
ستوده عنوان کرد: در استان همدان 16 هزار و 251 حلقه چاه دارای پروانه وجود دارد که در بخش کشاورزی و سایر بخشها مورد استفاده و بهرهبرداری قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه نصب کنتور هوشمند در چاههای کشاورزی میتواند در جلوگیری از اضافه برداشت از منابع زیرزمینی آب موثر باشد، گفت: در بخش کشاورزی 12 هزار و 404 حلقه چاه کشاورزی دارای پروانه وجود دارد.
ستوده افزود: از این تعداد چاه کشاورزی پنج هزار و 910 حلقه برقی هستند که پنج هزار و 40 حلقه فاقد کنتور هوشمند بوده و تاکنون 870 چاه مجاز بخش کشاورزی به کنتور هوشمند مجهز شدهاند.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان همدان تصریح کرد: از تعداد کل چاههای مجاز و دارای پروانه بخش کشاورزی 6 هزار و 494 حلقه دیزلی هستند که متاسفانه هیچ کدام به کنتور حجمی تجهیز نشدهاند.
وی عنوان کرد: در ابتدای طرح نصب کنتور هوشمند، تمامی هزینهها توسط دولت برای خرید و نصب کنتورها پرداخت میشد و همین امر سبب افزایش تمایل کشاورزان برای نصب کنتور شده بود.
ستوده تاکید کرد: اما از زمانی که دولت دیگر هزینه نصب کنتور هوشمند را پرداخت نکرده و این هزینه باید توسط کشاورزان پرداخت میشد، روند نصب کنتور هوشمند در چاههای کشاورزی کند شد.
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای استان همدان بیان کرد: برای اینکه کشاورزان نسبت به نصب کنتورهای هوشمند تمایل داشته باشند باید تسهیلات ارزانقیمتی از سوی دولت به آنها تعلق بگیرد.
انتهای پیام/ ب